Unikt designprojekt för ett bokhandel-café

Efter att ha köpt en bok i en butik, har du någonsin velat läsa den där, i en bekväm stol och med en kopp kaffe? Eller kanske du också är en älskare av godis? Och har du barn som inte har något emot att leka i mysiga bikakshus? Detta är inte en vild fantasi, utan verkligheten i dag. Redan flera originalbokhandlar -kaféer erbjuder sina gäster en rad tjänster – från inköp av böcker och varma drycker till möjligheten att njuta av båda utan att lämna den fantastiska zonen med en bekväm inredning och en atmosfär som bidrar till läsning och samtal. Vi uppmärksammar ett designprojekt för en av dessa butiker, som kombinerar funktionerna i ett café och ett lekrum för barn..

Ovanligt designprojekt för ett bokhandel-café

Hur skapar man en mysig atmosfär i en industribyggnad med en metallram och ett överflöd av glasytor? Använd naturmaterial, förstås. Träbeklädnad, den så kallade «levande väggar» från växter och möbler av olika modeller från samlingarna av heminredning – nyckeln till framgång för att skapa en bekväm och samtidigt praktisk miljö.

Kontrast och original butiksdesign

Vid första anblicken kan det tyckas att interiören i butikscaféet är spridd och för eklektisk – bokhyllor ersätts av växter på väggarna och stolar i kaféområdet med olika klädsel och till och med utförande. Men en sådan layout och användningen av inredningsartiklar som vid första anblicken inte är relaterade tillåter dig att skapa en miljö där du kommer att glömma att du är i butiken och kan njuta av komfort och mys med boken du just köpte och en godbit..

Blandar element från ett kafé och en bokhandel i samma utrymme

Planeringen av kafé- och bokhandelns segment är ganska godtycklig – det indikeras endast av möbler och mattor. Samtidigt skär element från varje zon i hela utrymmet i den ursprungliga bokhandeln. Sortimentet av bokavdelningen är mycket varierat, du kan komma antingen ensam eller med din familj, par utan barn kan också hitta ett avskilt hörn för ett avskilt samtal.

Öppen bokhandel

Höjdpunkten i det inre av bokhandeln-caféet är den gröna väggen med levande växter. Det är omöjligt att föreställa sig vilket annat element i interiören som kan ge så mycket friskhet och närhet till naturen till rummet. Kombinerat med ljusa trämöbler och inredning, «levande vägg» ser särskilt organisk ut. Träskivor upphängda ovanför taket beskriver inte bara rummets gränser i höjd, utan gör också butikens design mer bekväm, till och med hemliknande..

Inredningens höjdpunkt är

I bokhandeln-caféet görs lagrings- och presentationssystem för varor i olika modifieringar-från höga hyllor från tak till golv med en rörlig stege till låga cellmoduler. Böckerna visas på ett sådant sätt att små läsare själva kan få intresseboken från ett lågt rack.

Original lagringssystem och räknare

Förutom olika förvaringssystem, räknare och öppna hyllor för böcker, är det ursprungliga caféets väggar dekorerade med brokig inredning – från foton av kända personligheter till vintageaffischer från förra seklet. Om besökare har hunnit dricka kaffe eller läsa en bok, kom tillbaka nästa gång åtminstone för att titta närmare på miljön i en icke-trivial butik.

Praktiska och dekorativa element på kaféets väggar

Märkesvaror från den ursprungliga butiken

Du kan slå dig ner med en kopp kaffe och en muffin vid ett av de runda borden, sittande på en stol eller fåtölj. Användningen av stolar av olika modeller, stilar och färger gör att du kan bilda olika färgade grupper, men samtidigt ha minst en gemensam egenskap, till exempel utförningsmaterialet. Sådana uppsättningar ser intressanta och originella ut, vilket ger variation till inredningen i ett icke-trivialt butikskafé.

Ett icke-trivialt förhållningssätt till bildandet av soffbord

Du kan också sitta med en bok på mjuka platser längs en av väggarna. Det här området är väl upplyst, så det kommer att vara bekvämt och bekvämt här inte bara för att ta en varm drink med en tårta, utan också för att läsa en bok du just köpt..

Mjuka sittplatser för läsälskare

Ovanlig belysning av en av kafézonerna

För dem som älskar ensamhet och förväntar sig att lägga mycket tid på att läsa, i «bokcafé» det finns flera zoner med mjuka bekväma fåtöljer och individuella ljuskällor – golvlampor. Du kan känna dig hemma på en plats som denna..

Mysigt ställe att läsa

Uppenbarligen behöver ett så stort utrymme i en bokhandel en hög belysningsnivå, för när du har köpt en bok kan du stanna här och läsa den. Olika hängande lampor i detta fall, förutom deras huvudfunktion, spelar också rollen som dekorativa element. Till exempel ser plattor i olika färger accentuerade ut mot den ljusa bakgrunden i dekorationen av räknaren med godis, te och kaffe..

Hänglampor med flerfärgade nyanser

Kafébutikens ursprungliga design

Bok- och godisaffären har ett originellt och mycket mysigt barnområde. Föräldrar kan njuta av samtalet och sitt kaffe medan barnen leker i det ursprungliga bikakesegmentet. Barn älskar avskilda platser där de kan leka – det är bekvämt för föräldrar att deras barn samtidigt är i sikte. Honungskakahusen ligger på ett sådant sätt att ett barn som leker på en mjuk och säker plats kan ses från båda lokalerna i kafébutiken.

Lekområde i form av bikakshus