Trappa på en metallram i ett privat hus

En trappa med metallram är ett praktiskt alternativ för anslutning av första och andra våningen. En sådan trappa kombinerar metallstyrka, lång livslängd och möjlighet till dekoration med en finish av hög kvalitet. Denna version av trappan kommer alltid att vara intressant och lämplig, kombinerad med alla interiörer, samtidigt som den garanterar tillförlitlighet.

designertrappa0lestnici_na_vtoroy_etaj_na_metallicheskom_karkase_78

Vyer

Det finns många typer av trappor, de kan delas upp enligt följande riktningar:

  • Funktionalitet – speciell, brownie och landskap.
  • Deras plats är extern eller intern.
  • Syfte – entré, mellangolv, arbetare och kontrollpunkter.
  • Konstruktionstyp.
  • Material.

lestnici_na_vtoroy_etaj_na_metallicheskom_karkase_10-650x975 lestnici_na_vtoroy_etaj_na_metallicheskom_karkase_54

I det här fallet är endast alternativet för en intern trappuppgång av intresse, det återstår bara att välja den optimala typen och det material som används.

vacker trappa på en metallram

Material för trappor med metallram

De viktigaste materialen som kan användas för att göra en sådan trappa är metall, trä och betong. När det gäller styrka tar betong den ledande platsen, men det är inte alltid lämpligt på grund av dess storlek. För mysiga hus med ett litet område är det bättre att använda ett träd, det kommer att vara mycket estetiskt tilltalande och intressant. Dessutom är detta alternativ miljövänligt, vilket är mycket populärt under 2018. Den enda nackdelen med en sådan stege är den relativt låga styrkan..

lestnici_na_vtoroy_etaj_na_metallicheskom_karkase_44-650x9752018-07-31_20-28-13

Ett ganska kompakt, hållbart och intressant alternativ kommer att vara en metaltrappa. Många alternativ finns nu med god styrka. Handsmide kan användas som dekoration. Men inte alla gillar kall metall, så det är bäst att använda en kombination av metall och trä..

metall och glas

vacker trappa på en metallram

Typer av strukturer

I allmänhet erbjuds många typer av strukturer och typer nu, så bara de viktigaste bör lyftas fram:

1. Spiral – spiraltrappa, används ofta i hus med begränsat utrymme. Stegen är av en trapetsformad typ, som ligger runt ett metallrör, fäst vid den med en smal sida. Lätt att installera, på plats, ingen ytterligare förberedelse krävs. För att beställa en trappa är det tillräckligt att känna till rummets dimensioner och höjden på första våningen. lestnici_na_vtoroy_etaj_na_metallicheskom_karkase_30-650x9752

lestnici_na_vtoroy_etaj_na_metallicheskom_karkase_472. Marschande trappa – är en sammanhängande rad. Den tar mycket plats och kan bara installeras i hus med ett stort boyta. Om trappan visar sig vara lång kan den brytas av spännen (små plana ytor).

2018-07-31_20-24-503. Lyft på lutande balkar. Bjälkarna är ett stöd, stegen läggs uppifrån. I-balkar, kanaler och formade rör används ofta som metall här..

4. Steg från väggen. I det här fallet är en av sidorna fäst vid väggen, det finns konsol- och boltsev -versioner. I det första fallet finns det inga hoppare, stegen hänger helt enkelt i luften. I den andra versionen, med bultar, används anslutande metallelement som omsluter trappans yttre sida. Används inte om det finns äldre eller barn hemma.

boltsev metallstege

originaltrappa

5. Stege på en rosett. I allmänhet liknar principen kosour. Den enda skillnaden är att här sätts stegen in i spåren, som är avsedda för detta och är små bon.

på en metallram med glasräckensnygg metalltrappa6. Spinal trappa. Detta alternativ är det mest originella och intressanta. Alla element är sammankopplade på ett sådant sätt att det utåt ser ut som en riktig ås..

vitt på en metallrammodern trappa

Totalt finns det tre huvudtyper av metallramar:

  • Stängd. I standardversionen består den av två strängar gjorda av en kanal och steg svetsade av metall.
  • Gunga. Innehåller 3 element: två smala konvergerande marscher till en, som är bredare bakom dem. Monteras endast i hus med stor yta.
  • Öppen. Profilröret tas som grund. Det finns inga risers i detta alternativ, och endast en kosour används, som ligger i mitten.

metaltrappa i gul-svart färg metallstege på en blå ram

Att välja den bästa trappan

För närvarande erbjuds köparen många olika alternativ, och valet blir svårt. Vad är bättre att välja, vad man ska leta efter i första hand och hur man väljer det bästa alternativet för ditt hem?

Först och främst, när du väljer en trappa, måste du ta hänsyn till husets yta, rumstypen där den ska installeras. Därefter bör du ta hänsyn till husets stil, välja en trappa som kan komplettera eller betona den. Ett av huvudkriterierna är säkerheten för de gäster som bor i huset. Om barn eller äldre bor i huset ska trappan vara så säker som möjligt för att undvika eventuella skador och fysiska skador. För att göra detta måste du använda det nödvändiga antalet balustrar, välja rätt höjd på stegen, deras bredd.

% d0% b1% d0% b8% d1% 8c% d0% b8

Om det finns ett litet barn hemma, behöver ett steg två eller flera baluster för ett steg. Barn är mycket nyfikna och det finns en risk att de vill sticka huvudet mellan stegen, vilket kan leda till skada, detta bör undvikas genom att noga överväga stegeutformningen.

Om höjden på första våningen är cirka tre meter, är det bäst att använda en flygtrappa, eftersom den är den mest bekväma och säkra. I det här fallet är det nödvändigt att gå ut från det fria utrymmet, med hänsyn till trappans designfunktioner: stigningsvinkeln bör vara 30-45 grader och avståndet mellan stegen i höjd bör vara 15-17 centimeter. Om taket är mycket högt, är stegen uppdelade i två eller flera marscher, horisontella plattformar installeras mellan dem.

trappa i ett modernt hus

Om du planerar ett skafferi eller garderob är det bäst att använda stigerör. Det är också bättre att använda dem om utrymmet under stegen aktivt kommer att användas. Detta alternativ kommer att undvika ansamling av damm och avlagring..

lestnici_na_vtoroy_etaj_na_metallicheskom_karkase_112-650x10121

En spiraltrappa är det mest praktiska alternativet, det är särskilt relevant i hem med begränsat utrymme. Om det praktiskt taget inte finns ledigt utrymme kan du använda den kallade trappan «gåsteg». I det här fallet beräknas att en person kommer att ta alternativa steg med två ben och ständigt ändra lyfthöjden. Används bäst för källare eller tak, inte lämplig för familjer med pensionärer eller barn.

3

För att väcka djärva idéer kan du använda ås och böjda trappor, men du måste beräkna utrymmet, eftersom de tar mycket plats.

snygg trappa till andra våningen liten spiraltrappa lestnici_na_vtoroy_etaj_na_metallicheskom_karkase_39 med trästeg med smidd räcke med glasräcke

snygg trappa svart tvåflyg

bred vit trappa smidd trappa på en metallram

5lestnici_na_vtoroy_etaj_na_metallicheskom_karkase_07

inte en vanlig trappa2  2018-07-31_20-29-22 lestnici_na_vtoroy_etaj_na_metallicheskom_karkase_01 lestnici_na_vtoroy_etaj_na_metallicheskom_karkase_02-650x975  lestnici_na_vtoroy_etaj_na_metallicheskom_karkase_11-650x853 lestnici_na_vtoroy_etaj_na_metallicheskom_karkase_15 lestnici_na_vtoroy_etaj_na_metallicheskom_karkase_18 lestnici_na_vtoroy_etaj_na_metallicheskom_karkase_19-650x975 lestnici_na_vtoroy_etaj_na_metallicheskom_karkase_20 lestnici_na_vtoroy_etaj_na_metallicheskom_karkase_22-650x868 lestnici_na_vtoroy_etaj_na_metallicheskom_karkase_29-650x976 lestnici_na_vtoroy_etaj_na_metallicheskom_karkase_031-650x1207 lestnici_na_vtoroy_etaj_na_metallicheskom_karkase_32-650x935 lestnici_na_vtoroy_etaj_na_metallicheskom_karkase_35 lestnici_na_vtoroy_etaj_na_metallicheskom_karkase_36-650x975 lestnici_na_vtoroy_etaj_na_metallicheskom_karkase_40-650x975 lestnici_na_vtoroy_etaj_na_metallicheskom_karkase_42 lestnici_na_vtoroy_etaj_na_metallicheskom_karkase_45-650x894 lestnici_na_vtoroy_etaj_na_metallicheskom_karkase_46-650x975 lestnici_na_vtoroy_etaj_na_metallicheskom_karkase_51 lestnici_na_vtoroy_etaj_na_metallicheskom_karkase_52 lestnici_na_vtoroy_etaj_na_metallicheskom_karkase_53-650x976 lestnici_na_vtoroy_etaj_na_metallicheskom_karkase_55-650x975 lestnici_na_vtoroy_etaj_na_metallicheskom_karkase_64 lestnici_na_vtoroy_etaj_na_metallicheskom_karkase_65-650x975 lestnici_na_vtoroy_etaj_na_metallicheskom_karkase_69-650x1155 lestnici_na_vtoroy_etaj_na_metallicheskom_karkase_77 lestnici_na_vtoroy_etaj_na_metallicheskom_karkase_81-650x975 lestnici_na_vtoroy_etaj_na_metallicheskom_karkase_91-650x866 lestnici_na_vtoroy_etaj_na_metallicheskom_karkase_109-650x828 lestnici_na_vtoroy_etaj_na_metallicheskom_karkase_111-650x866 lestnici_na_vtoroy_etaj_na_metallicheskom_karkase_411 lestnici_na_vtoroy_etaj_na_metallicheskom_karkase_831