Tapeter med mönster öppnar stora möjligheter inom inredning

Idag är mönstrade tapeter återigen relevanta inom inredning, eftersom monokromatiskt, naturligtvis, ser elegant ut, men inte lika roligt och livligt som mönstrat. Dessutom har mönstrade tapeter mycket fler alternativ. Att tala specifikt, ur designmässig synvinkel, är tapeter med mönster inget annat än inredningens grundfärger, och därför dess stil. Stilen fastställs ju exakt av ritningen, dess form, som är olika för varje riktning. I detta avseende bör du först och främst bestämma vilken stil du vill dekorera rummet i. Baserat på detta väljs allt annat: tapeter, textilier, möbler, tillbehör etc..

Vacker inredning, där väggarna är dekorerade med tapeter med ett stort uttrycksfullt mönsterTapet med blommönster i det inre av sovrummetTapeter med ett litet mönster, i harmoni med rummets allmänna inredningMönstrade tapeter väcker liv i alla interiörerVacker inredning med original landskapsmålning på väggarnaFör ett barnrum passar rolig tapet med mönster bäst.Väggarnas röda färg, om du har ett mått, är perfekt för mentala aktiviteter.

Abstrakt teckning

Detta inkluderar fläckar, ränder, eventuella penseldrag, d.v.s. en sådan bild kan se helt annorlunda ut. Fördelen är i dess slumpmässighet, på grund av vilket lederna verkar vara frånvarande, i alla fall visuellt uppfattas det så. Det betyder att tapetsering är mycket enklare och enklare. Abstrakta tapeter är perfekta för interiörer i modern stil, till exempel för minimalism – du kan inte föreställa dig bättre. Förresten, de kan till och med präglas..

Geometriskt mönster

Geometri kan bestå av olika former, vare sig det är kvadrater, trianglar eller trapets med cirklar. På grund av figurernas växling skapas en specifik rytm och en specifik stämning. Ett för litet mönster är oönskat, vilket orsakar obehagliga ringar i ögonen. Denna typ av mönster används också i moderna inredningsstilar, särskilt stora.

Tapets geometriska mönster är bra för moderna interiörer.

Randigt mönster

Även randig tapet kan i princip hänföras till geometri. Ränderna kan vara både horisontella och vertikala, samt breda och smala. Förresten, det är inte alls nödvändigt att de har samma storlek och färg. Allt beror på stilen, och randiga tapeter är möjliga i olika inredningsstilar och ser väldigt snygga ut..

Växtritning

Denna typ innehåller ritningar som visar alla slags löv, kvistar, blommor och annan vegetation. Mycket attraktiv tapet, särskilt eftersom det, liksom med ett abstrakt mönster, inte kräver justering av lederna. De är lämpliga i många stilar, till exempel kommer små löv att passa den lantliga stilen, och blommönstret kommer perfekt att dekorera den klassiska engelska stilen i interiören. Idag är detta kanske den mest populära typen av tapeter, lämplig för nästan alla stilar. Och om det här är pastellfärger, kan sådana tapeter fungera som en underbar bakgrund för alla typer av uttrycksfulla föremål som ingår i interiören..

Jarkyi -blommönstret livar rumsdesignen perfekt Ädel blommig prydnad ger elegans till vardagsrummet Lugn växtritning är en bra lösning för ett sovrum

Orientalisk teckning

Denna typ av mönster innehåller olika kinesiska tecken, bilder av öken- eller tropiska afrikanska djur, arabiska accenter, etc. När det gäller stilistik är det bästa alternativet den etniska stilen i interiören, även om i moderna interiörer tapeter med ett sådant mönster också kommer att vara ganska lämpliga.

Imitationsteckning

Denna typ innehåller alla ritningar som imiterar typen av dekoration, d.v.s. efterbehandlingsmaterial, som sten, trä, metall, tyg, med andra ord är det oftast en imitation av naturmaterial.

Klassisk teckning

Detta inkluderar mönster med olika monogram, som är sammanflätade med varandra och bildar ett enda mönster. Detta är ett utmärkt alternativ för en traditionell inredning, kombinerat med klassiska möbler och draperier..

Klassisk väggdesignTapeter med en traditionell klassisk typ av mönster

Huvudregeln att komma ihåg

När du väljer vissa tapetmönster måste du tydligt förstå de avsedda målen:

  •  om du behöver uppmärksamma väggarna bör du välja tapeter med ett stort mönster;

Stor ritning på väggarna väcker uppmärksamhet Tapeter med ett stort mönster fungerar som ett ljust dekorativt element i inredningen. Om du behöver uppmärksamma väggarna bör du använda dig med ett stort mönster.

  •  om väggarna ska tjäna som bakgrund för att markera ljusa inredningsdetaljer, i detta fall bör du välja tapeter med ett neutralt litet mönster

Använd ett subtilt mönster för att göra väggarna bakgrund.Ett lugnt ljusmönstrat mönster på tapeten fungerar som en utmärkt bakgrund för att markera uttrycksfulla inredningsartiklar

Hur man väljer rätt tapetfärg

För att välja rätt färg för tapeter måste du överväga fyra huvudpunkter:

  •  rummets yta och dess konfiguration;
  •  graden av naturligt ljus;
  •  rummets funktionella syfte;
  •  tillgängliga grundregler för att välja färg på väggdekoration

Om vi ​​pratar mer i detalj kan vi enligt de första och andra punkterna säga att rum med ett litet område är färdiga i ljusare färger, medan rum med ett stort område är färdiga i mörkare färger..

För ett litet rum är det bästa alternativet ljus väggdekoration.

För ett rymligt rum är både ljusa och mörkare toner lämpliga.

Annars blir det redan små rummet ännu mindre och mörkare (om det också är dåligt upplyst). Även om tapeter i ljusa nyanser också är lämpliga för rymliga rum, särskilt eftersom de har en så användbar egenskap som att öppna utrymmet – för stora rum är detta ett utmärkt tillfälle som kan användas lönsamt. Rummets ljus spelar också en roll vid valet av tapets färg. Det rekommenderas att välja varma nyanser i ett dåligt upplyst rum och kalla nyanser i ett väl upplyst rum. När det gäller den tredje punkten kan det noteras att rummets funktionalitet spelar en viktig roll vid val av färg på tapeten, eftersom Det är ingen hemlighet länge att den eller den färgen påverkar en person på olika sätt. Till exempel är rött för spännande och till och med irriterande i vissa fall och fungerar inte på något sätt för ett sovrum. Men för att avsluta kontoret kan det mycket väl vara lämpligt, tk. kunna aktivera och öka arbetets produktivitet. Även om den blå tonen för skåpet inte är mindre bra, tk. han kan ställa in en person på ett fungerande humör. För ett barnrum är det bäst att välja varmt och «glad» nyanser, till exempel gul och orange, medan för sovrummet, tvärtom, lugna toner. För korridorer är mörkbruna, mörkblå och mörkgröna nyanser mest optimala. För köket används vanligtvis neutrala toner. Men absolut alla färger är lämpliga för vardagsrummet, och detta är kanske det enda rummet där detta är möjligt. När det gäller den fjärde punkten kan det tilläggas att det är mycket viktigt att komma ihåg om nyansernas kompatibilitet, och du kan också rekommendera att du först köper en rulle av tapeten du gillar så att när du kommer hem kan du testa den, nämligen hur exakt dessa tapeter kommer att se ut vid olika tider på dygnet och under olika belysning.