Tapeter för sovrummet: modetrender 2019

Valet av tapeter för sovrummet blir ofta särskilt svårt, för det är här familjen tillbringar större delen av sin tid, särskilt när de vill koppla av och varva ner. Det är av denna anledning som du måste ansvarsfullt närma sig deras val på ett sådant sätt att du kan njuta av en stil som främjar avkoppling..

modern-sovrum-med-grå-geometrisk-tapet-idé modern-master-bedroom-with-wallpaper-i_g-ish7lwakfzvii40000000000-pbdlrtapeter med blommor original med mönster

2017-12-03_13-49-01 2017-12-03_13-48-29 2017-12-03_13-46-57 2017-02-09_15-45-33-min 2017-01-17_0-26-50-min 2017-01-15_22-39-41-min 2016-07-21-5790d3b1aff5e färgglada tapeter med grenar och mönster blå med mönster

Varianter av tapeter

Det mest prisvärda och miljövänliga alternativet är papperstapeter, som har ett stort urval i nyanser och färger. Dessutom är de väldigt lätta att limma på grund av sin låga vikt. Men de har också nackdelar, den viktigaste är deras bräcklighet. Det är också värt att notera att papperstapeter är kortlivade, lätt blir smutsiga, är känsliga för solens strålar och kan absorbera negativ lukt. Å andra sidan är sovrummet inte avsett för aktivt bruk, så det här är ett bra alternativ för henne..

samtida-tapet-mönster-sovrum-samtida-med-accent-vägg-sängbord% d0% be% d0% b1% d0% be% d0% b8-% d0% b4% d0% bb% d1% 8f-% d1% 81% d0% bf% d0% b0% d0% bb% d1% 8c % d0% bd% d0% b8-% d1% 84% d0% be% d1% 82% d0% be-% d0% b2-% d0% b8% d0% bd% d1% 82% d0% b5% d1% 80% d1% 8c% d0% b5% d1% 80% d0% b5-% d0% b4% d0% bb% d1% 8f-% d0% bc% d0% be% d0% b1% d0% be% d0% b8-% d0% b4% d0% bb% d1% 8f-% d1% 81% d0% bf% d0% b0% d0% bb% d1% 8c % d0% bd% d0% b8-% d1% 84% d0% be% d1% 82% d0% be-% d0% b2-% d0% b8% d0% bd% d1% 82% d0% b5% d1% 80% d1% 8c% d0% b5% d1% 80% d0% b5-% d0% b4% d0% bb% d1% 8f-% d0% bc% d0% be% d0% b1% d0% be% d0% b8-% d0% b4% d0% bb% d1% 8f-% d1% 81% d0% bf% d0% b0% d0% bb% d1% 8c % d0% bd% d0% b8-% d1% 84% d0% be% d1% 82% d0% be-% d0% b2-% d0% b8% d0% bd% d1% 82% d0% b5% d1% 80% d1% 8c% d0% b5% d1% 80% d0% b5-% d0% b4% d0% bb% d1% 8f-% d0% bcspalnya_kantri_912360vitt papper med växter och blommorpapper med blommönster

Vinyl tapeter kan hålla i många år, dessutom, om det blir smutsigt, kan du enkelt fixa det och bara tvätta det. Du kommer också att bli nöjd med ett brett urval av texturer och färger, vilket garanterar en kombination av stilar och ett rikt utbud av en lämplig sovrumsinredning. Men de flesta experter tror att denna typ av tapeter är ohälsosam, så det är inte tillrådligt att limma dem i sovrummet, eftersom en person tillbringar mycket tid här, i synnerhet vila och sova.

blå vinyl grön vinyl brun beige vinylsvart med vitmönster vinyl

Ovävda tapeter anses inte heller vara miljövänliga, men de kan ofta ses i ett sovrum i Provence-stil. Dessa tapeter kräver efterföljande målning och tål mer än en målningscykel. Denna faktor gör dem hållbara, dessutom är de inte dyra, vilket innebär att deras användning är väsentligt fördelaktig..

beige fiberdukrosa-lila fiberduklila fiberduk

Naturlig tapet – pappersbas med specialbehandling. Endast naturmaterial används för applicering, i synnerhet kan det vara: bomull, bambu, vass eller jute. Med tanke på att miljövänlighet och användningen av allt naturligt under 2018 blir allt populärare, då är denna typ av tapeter den mest relevanta och föredragna. Den enda nackdelen med denna typ av tapeter är dess solida kostnad..

bambu tapeter mandala mönster naturligt i ekostilFlytande tapeter – tapeter, som är en dekorativ typ av gips. De måste appliceras som en blandning av cellulosamassa och lim. När tapeten väl är torr skapar den en graciös, sömlös bild. Denna typ av tapeter är mycket bekväm när det gäller kontaminering, det räcker med att ta bort det skadade området och applicera lösningen igen. Ett sovrum med flytande tapeter ser väldigt snyggt och mysigt ut, och viktigast av allt, denna typ av beläggning är också säker för hälsan..

originalvätskagrå vätska lila vätska lila vätska

Att välja den bästa tapetfärgen för sovrummet 2018

I de flesta fall går alla till sovrummet för att koppla av så mycket som möjligt, njuta av komforten och slutligen koppla av efter en hård dag på jobbet. I det här fallet skulle det bästa alternativet vara tapeter av blått, blått och andra färger av lugna toner. Om du använder mörkblå tapeter kommer de att ge sovrummen ett visuellt mörker, vilket innebär att det blir lättare och bekvämare att somna under sådana förhållanden..

blå tapeter i sovrummet ljusblå nyans ljusblå tapeter blå randig tapet blå med guld

För personer som arbetar med en intellektuell sysselsättning är det bättre att använda grön tapet, eftersom det främjar mental lättnad och lindrar stress. I allmänhet är det värt att notera att det fortfarande beror på rummets storlek, ljusa färger förstorar visuellt sovrummet, men mörka nyanser kan göra ett stort rum mer kompakt..

grön tapet i sovrummet grön randig tapet ljusgrön nyansOm fönstren i sovrummet vetter mot solsidan och det är tillräckligt varmt här på sommaren, måste du använda tapeter i grå nyanser med en liten metallisk glans. Naturligtvis ger de inte riktigt svalka, men det krävs inte. Det viktigaste är att en känsla av kyla skapas på grund av en sådan kombination av färg, och bara en luftkonditionering som kan matchas med tapeten hjälper till att hantera den faktiska värmen. Ett sådant färgschema kan kompensera för den stekande solen, vilket innebär att det kommer att göra det möjligt att koppla av bekvämt i en miljö som bidrar till detta. Tvärtom kan beige och bruna nyanser av tapeter skapa en varm atmosfär och är lämpliga för ett sovrum med fönster mot norr. Det är också viktigt att ta hänsyn till att sådana nyanser inte blir lika flashiga som orange eller rött, vilket innebär att de inte visuellt irriterar ögonen..

grå monofonisk i sovrummet grå slättmörkgrå

Svart tapet. Inledningsvis verkar det som att de inte är lämpliga för sovrummet, eftersom svart anses vara mycket dystert, utan nyanser. Men trots detta tror många designers att det 2018 är en trendig färg, som också kan bidra till avkoppling och vila. Dessutom är det inte nödvändigt att göra hela sovrummet exakt svart; du kan använda intressanta kombinationer. Till exempel kommer ett svartvitt sovrum att skapa en känsla av den fullständiga motsatsen till rummets sidor, en svart och grå nyans ger komfort, och en svart och gyllene nyans kommer att berika sovrummet utåt. Du kan också använda tapeter med mönster eller tryck. Genom att kombinera tapeten horisontellt och vertikalt kan en av väggarna skiljas i kontrast, vilket också kommer att vara slående och glädja värdens gäster.

modern-sovrum-design-med-svart-vit-tapetersvartvitt svart med en vit gren svart med vitt mönster svart med mönster elegant svartvitt sovrum

Nytt, 2018 välkomnar nyanser av rosa och lila färger, men sådana tapeter är endast lämpliga för sovrummet för en tjej eller kvinna. Håller med om att ett herr- eller familjerum med rosa tapeter ser löjligt och malplacerat ut. Mörka lila eller lila nyanser används väldigt sällan i sovrummet eftersom de kan orsaka ångest och irritation..

känslig rosa tapet rosa tapeter rosa randig ljusrosa tapeter i kvinnors sovrum sovrum i rosa

Gult är positivt och energigivande, men du behöver det inte i sovrummet, så det är bättre att använda den här färgen i vardagsrummet än i sovrummet. Men här kan du också hitta en väg ut, välja rätt nyans och belysning, du kan göra det så att tapeten på kvällen blir dämpad och mörkare, men på morgonen kommer det att bidra till uppvaknande och en laddning av kraft för hela dagen.

gul tapet i egyptisk stil ljus nyans av gult sovrum i gula toner sovrum med gul tapetDesign nyanser

Färgschemat är inte den enda externa indikatorn för tapeten. En mycket viktig roll spelas av prydnaden som dekorerar tapeten. Du kan limma tapeter med blommor i kvinnors sovrum, det ser väldigt känsligt ut. Med country- eller Provence -stil kan du återskapa en trevlig och romantisk atmosfär. För män är tapeter med geometriska mönster lämpliga, som kan se mycket bra ut i nästan vilken stil som helst. För ett gift par är det bäst att dekorera sovrummet med blommotiv 2018. Denna designstil bidrar till kopplingen till naturen. Tapeter i ränder eller en bur kommer att bli universella, på grund av en sådan lösning är det möjligt att inte bara korrigera rummets geometri utan också att skapa en originalinredning.

vitgrå struktur turkosdesigner tillsammansOm du gör tapeten monokromatisk, men samtidigt mycket intressant och attraktiv, bör du använda texturerad tapet med en präglad prydnad, de kommer att ge sovrummet en viss elegans och svårighetsgrad.

kombinerad tapet ovanlig tapet tapeter för målning tapeter med utsikt över bergen tapet med stadstryckvacker-kök-tapeter-gränser-tapeter-design-för-sovrum-moderna-tapet-design-för-sovrum-grafisk-design-skrivbordsunderlägg-tapet-för-väggar-mönster-unika-tapeter-för-väggar- 936x585