Svartvita gardiner: riddarens drag

Den eviga konfrontationen mellan svart och vitt efterfrågas inte bara i minimalistiska mönster, utan också i färgglada designscheman. Färger-antagonister är utformade för att skapa spektakulära kombinationer och förvåna med skapandet av oändliga inre tomter med deras deltagande. Släpp associeringar som rimmar med asketisk design och låt dig njuta av vackra kombinationer i dekoration, textilier och möbler, tolkar visionen om vitt på svart och vice versa på ditt eget sätt..

Samtida former och linjer riktar sig mot expansionen av det bostadsutrymme som urban stil erbjuder. Svartvita streck på tyget ger definitionen till omkretsen, justerar omkretsen visuellt och knuffar kreativiteten. En lakonisk kombination är inte emot deltagande i orientalisk design, kall design av högteknologi, minimalism eller modern, och i någon av dem ser det snygg ut. Tandem kan inte förstöra den skapade bilden eller skapa förödelse i färgbalansen.

Svartvita shrikhs Randiga gardiner I färgharmoni

Yin-Yang i gardininredning

Protestera inte mot monosyllabisk design, fördomar svart, och undvik det utan stöd från antagonisten. Till att börja med skulle det vara trevligt att fördjupa sig i dess fysik för att se till att den matchar den färglösa basen i andra färger. Den dystra nyansen bestäms av inre vågsvibrationer. Dess motsats är mer komplex i innehållet och består av en blandning av alla färger.I färgterapin personifierar mörk skydd, förtroende och i måttliga doser slappnar det bra..

Om snöns och kolens ljusstyrka gör ont i dina ögon, ge upp dig själv till nyanser. Mjölkande, elfenben och transparens av grädde minskar kontrasten, men påverkar inte den dekorativa effekten negativt. Svart är inte heller ensamt i sitt slag och erbjuder variation i form av kanonmetall, sot på lampan, ibenholt trä. Deras kombination på gardinsnittet materialiseras i pjäser, fläckar, sicksack, ränder, naturliga motiv, hieroglyfer och andra designerfantasier.

Försök att komma runt stereotyper och hänga svart tyll istället för lätt muslin. «Snöig» gardiner kommer att ramas in «Malevich -torget» och i eskorten av genomskinliga ramar och matchande baguetter av målningar, kommer att skapa ett underbart intryck. Det som inte irriterar oss brukar tjäna oss länge..

Konstigt nog, men ofta ser tvåfärgs tomten i ett rum självförsörjande ut och kräver inte uppmärksamhet på attribut. Loftet, som är modernt idag, kan inte ignoreras. Grova texturer, kompositmässigt vitt och svart konditionering i full slump med geometrin hos ritningarna präglade på textilier, även om det i den inre reproduktionen är «avslöjar» industridesign.

Alternerande ränder

Naturligtvis, med en sådan designlösning, domineras rummet av vitt. På en ljus tegelvägg och kompletterad med frostade glaslampor ser hemskissen felfri ut. Tydliga linjer och rät vinkel på ljusa valnötmöbler fortsätter idén.

Rändernas riktning ändrar rummets omkrets. Det är intressant att i små vardagsrum kommer breda horisontella vägar på draperiet inte bara att skjuta isär väggarna utan också ta hand om det terapeutiska ögonblicket – det är lättare att andas i rummet.

Vertikal prickad linje Gardin kreativ

Vitt drag

Det vore fel att överväga soloing av en duett. «dag natt» bara i moderna stilar. Varför inte spela en del av klassikerna och art deco, slå rätt noter? Flytta ljudet från blygsamma färger till former. Vi utrustar interiören med fåtöljer i läder och banketter med vagnstöd och lockiga ben, stora inramade speglar och målningar i baguetter. Väggar och textilier skapar en vit bakgrund som lindrar stress från massiva föremål. På svart nåd ges en öppen spis i marmor och tillbehör.

I ett färgstarkt utrymme

Enligt samma schema bildas ett Art Deco -utrymme, vilket i princip indikeras med en kombination av upp till 3 färger. Det är han som är perfekt för svartvitt glamour. Den polerade glansen på mörka ytor eller macassar -ytor, enligt den stilistiska idén, ekar gardinens vithet. Inlagda bord av glas eller mörkt trä, ebenholts prydnadsföremål i kombination med ett collage av fotografier i silverramar, kuddar med glänsande applikationer fungerar för inredningen..

Ny sats

Eftersom inte alla föredrar att bo på en schack och bristen på alternativa färger kan vara lite chockerande, måste du lägga till ett par färgglada drag. Souvenirer och ljus och komplementaritet ger rummet ett annat ljud. Släpper ut träets spänning och värme vid materialisering av möbeluppsättningar av ek eller ask, mahogny eller deras högkvalitativa imitationer.

Baserat på närvaron av två solofärger kan en interiör i detta sortiment vara intressant och original om du lägger till rika färger. Trots allt «värma» design har inte heller avbrutits. Gardiner som duplicerar färgen på väggarna kommer att verka tråkiga. Och här är de ljusa väggarna i gyllene beige och lugna färger «heja på» mönstrade gardiner i kontrastfärger. Lampor med förgyllning och en ljuskrona i samma anda kommer att ge prakt. Men genom att manövrera mellan vitt och gult kan du skapa många soliga accenter på textilier. Om du tar med en mörk in i klädseln kommer känslorna från kompositionen att ersättas av en återhållsam klassiker.

Solrum

Inramad i svart Glad humör

Om du föredrar blå eller turkos klädsel av fåtöljer och soffor återstår bara att njuta av den vänliga atmosfären i tonerna. I det här fallet får fönstren draperas på olika sätt. Det är relevant att använda designen av mörka romerska gardiner med «spräcklig» nattdukar. Alternativt persienner och «dam» i vinylgolv.

Och om du bestämmer dig för att det räcker att späda ut vithet och sot med valfri ton i regnbågen, uttryckt i tillbehör, så är detta inte sant. Gula, gråa, gröna och röda färger kommer att färga känslorna, och marinblå, vass eller smaragd tillbehör kommer inte att förskrivas i blygsamma svartvitt.

De kommer att representera en ensam installation, skild från den övergripande kompositionen. Och om något förvirrar dig – lägg bara plantorna i krukor och dekorera köket med en fruktkorg. Även ett litet penseldrag i form av en vas med blommor kommer att väcka inredningen till liv. Är det inte en inredning? I badrummet är textiluppsättningar, en speglad ram eller en universell uppsättning för små föremål ansvariga för brokiga fläckar. Det är inte nödvändigt att ha en färgvisning.

I närheten av det blå Med blå väggar Randig terrass

Svart kö

Låt oss komma ihåg den gamla filmen, effekten av tvåfärgade bilder med en touch av elegans och lek med motsatta höjdpunkter. Först testar vi vita gardiner och möbler mot en bakgrund av mörk vägg- och golvbeklädnad. Trevligt, men för att skapa ett följe är det bättre att använda tillbehör som imiterar den dyra glansen av metaller.

Växlande färger i en liten lägenhet. Vit trim kommer att öka volymen, medan svarta fragment i blygsamma antal och randiga gardiner kommer att framgångsrikt markera båda tonerna. Mörka möbler i ett sådant projekt kommer inte alls att påverka omkretsens storlek, och i allmänhet får du en elegant inredning. Förresten, i ett litet rum uppfattas endast små tillbehör tillräckligt. I sovrummet passar kuddar, paneler, figurer för detta. Hallen kan undvikas «botanisk» nyanser.

Håller med om att svartvitt harmoni har en underbar funktion för stil och chic. Kontrasterande klistermärken, affischer i harmoni med gardinerna hjälper till att återskapa atmosfären i en intelligent retro. En tomt med fotografier i tunna ramar av ett visst tema och rändernas mörka glans på gardinerna i samband med den geometriska layouten är idealiska för följe.

I solens vithet verkar den bästa lösningen vara en fototapet som täcker en av väggarna. En bild av en stad på natten, en frys-ram från en film, grafisk abstraktion eller en tidning spridning kommer definitivt att stödja idén. Dessutom kan du använda tapetformatet i 3D med en vältalig presentation av material som inte kräver «applicerad» tillbehör för att ange temat.

Intressant lösning Sicksack och tryck på gardiner

Kontrollera och schackmat på samma fält

När det gäller ett svartvitt bad eller kök är det omedelbart klart att interiören «bönder» måste grovt placeras i cellerna. Referenslösningen och grafisk design kommer att fortsätta fönstersemblen eller duschdraperiet. Dessutom kan de upprepa golvets inredning, innehålla godtyckliga motiv eller bilda en kvartett med 4 oberoende dukar i båda färgerna..

I något av schackrörelserna kommer badrummet att se elegant ut på grund av metallisk glans och snövit skål. När det gäller köket är det relevant att tillägga att mot bakgrund av en snygg duett ger vita plattor en chans för självuttryck till svart stålnät, en melaminportalportal och ljusföremål..

Svartvitt badrum Svart geometri

Ett sovrum i en given ton ser exemplariskt ut. Det är värt att slå de gråblå eller lila väggarna med kontrasterande draperi med tryck, och en omedelbar omvandling kommer att hända. Mobil inredning i form av golvlampor, gravyrer och ett par tryck på temat natur är också av intresse för en sådan dekoration, medan ränderna är särskilt uttrycksfulla. Använd 1-2 färg accenter i en tomt med två-remsor sovrum gardiner. Överkast och romerska nyanser i orange kommer att kasta en glöd av eld i hela interiören. Volymetriska svartvita kuddar med guldbandinsatser passar ihop med nattdukar

Orange sovrum I en svartvit atmosfär

Spektakulär «par» helt rotade sig i inredningen. Färgernas vänliga motstånd påverkar magiskt det undermedvetna, och tack vare höjdpunkternas graciösa spel kommer tankeväckande drag alltid att vara framgångsrika.