Stockholm – lägenhet i skandinavisk stil

Moderna skandinaviska länder, med det välmående Sverige i spetsen, har länge brutit stereotyperna om att Skandinavien är vikingar i björnskinn och hjälmar med horn. Inslag i den skandinaviska stilen inom inredning kopieras över hela världen. Och det finns flera anledningar till detta:

  • den skandinaviska stilen är populär på grund av sin raffinerade korthet;
  • tack vare ljusspelet kan du känna känslan av rymd även i en enrumslägenhet;
  • stilens kanoner är inte så olika, men tydliga och enkla för självdesign av bostaden;
  • tack vare den skandinaviska stilen kan du skapa otrolig harmoni inom vardagslivets enkelhet.

Hårdheten i det skandinaviska klimatet tillät inte invånarna att njuta av solskenet till fullo, och de hittade ett sätt att reflektera värmen i sina egna hem. Tänk på ett av designprojekten för en lägenhet i Stockholm, som exemplifierar de grundläggande principerna för heminredning i de skandinaviska länderna..

Skandinavisk finish

Skandinavisk stil betyder alltid maximalt ljus. Rymliga rum med högt i tak och stora fönster är bokstavligen nedsänkta i solljus, vilket speglar sig från den snövit ytan på nästan alla ytor. Våra landsmän kan enkelt vänja sig vid takets och väggarnas vita nyanser, men skandinaverna föredrar också att använda ljust trä till golv eller måla det i ljusa färger..

Ljust rum

Resultatet är som en monokromatisk snövit fyllning från golv till tak, vilket skapar en känsla av rummets soliditet. Detta monokrom måste spädas med kontrasterande accenter. Men den skandinaviska stilen i den här frågan har tydliga gränser – två, högst tre färger, förutom vit trim, kan vara närvarande i utformningen av bostadslokaler. I en lägenhet i Stockholm är dessa accenter nyanser av grönt och grått..

Snövit dekoration av vardagsrummet

Den blågrå soffan, som har blivit centrum för vardagsrummets rekreationsområde, möbler och inredning i ljusmossans färg – verkar spegla Skandinaviens natur – här är Östersjöns mörka vatten och gles växtlighet.

Väggdekor

Snövit väggar behöver inredning, olika designtekniker används – från familjefoton i mörka ramar till verk av modern konst.

Kontrasterande målningar och foton på väggarna

Ett utmärkt designdrag för att höja tonen i det svala inredningen i vardagsrummet är användningen av levande växter. I hela lägenheten kan du hitta saftig grönska, placerad i originalkrukor och badkar med skav, i lerkannor och vaser.

Levande växter är en del av inredningen

I interiörer i skandinavisk stil är det sällsynt att hitta väggmålning i någon annan färg än vit. Om detta händer används neutrala nyanser – sand, grå, pastellblå. Ljusgrå väggar i sovrummet i kombination med ett snövit tak, som dimma som sänker sig bland den snöiga öknen.

Ljusgrå väggdekoration

Den skandinaviska stilen strävar efter att hålla varje solstråle in i rummen, därför är fönster i vardagsrum ofta inte dekorerade alls, eller så används den finaste snövit tyllen som dekoration. När det gäller sovkvarteren, där det ibland bara är nödvändigt att isolera sig från solens strålar, används gardiner av naturmaterial här – bomull och linne prioriteras. Tyll är oftast frånvarande, så att när gardinerna är öppna fylls rummet med så mycket solljus som möjligt.

Fönsterdekoration

Men längden på dagsljus i de skandinaviska länderna är kort, så du måste ta hand om olika källor till artificiell belysning. Det är sällsynt i vilket rum du bara kan hitta en armatur. Som regel används en central ljuskrona för att skapa en allmän atmosfär och ge den nödvändiga belysningsnivån och flera lokala källor, i form av bordslampor, golvlampor, mindre ofta vägglampor.

Belysningsarmaturer för skandinavisk stil

Om du, trots den totala användningen av metall-plastfönster, bestämmer dig för att lämna fönsterkarmarna i trä och måla dem vita, precis som dörröppningarna, kan du mest exakt återge funktionerna i den skandinaviska stilen.

Vita och grå kombinationer

För textildekoration av en koja används naturmaterial oftast. Bomullssängkläder och en ulltäcke passar perfekt. Du kan ofta hitta en imitation av djurhud som dekor för en säng, men det är viktigt att inte glömma att nästan alla européer motsätter sig avlivning av djur för pälsens skull, så produkter måste vara konstgjorda.

Sängdesign

Skandinaver, som de flesta européer, älskar det rationella tillvägagångssättet för att organisera förvaring av kläder, skor och accessoarer. Ordning och komfort är nyckeln till framgång för att skapa ett modernt lagringssystem.

Smarta lagringssystem

Köksutrymmet skiljer sig inte mycket från resten av den svenska lägenheten vad gäller ytbehandlingar. Endast för kökets backsplash valdes en finish som skiljer sig från de snövita ytorna – en imitation av en betongvägg.

Köksinteriör

Snövita ytor, som återspeglar solens överflöd, slätar ut nyanserna i rummet, dess asymmetri. Temperaturskillnader i köksutrymmen är inte ett hinder för odling av inomhusväxter, du behöver bara välja rätt typer.

Lätt köksdesign

Den skandinaviska stilen kännetecknas inte av en hög med möbler. Alla möbler presenteras vanligtvis i «lungor» i utseendemodeller, men detta hindrar dem inte från att uppfylla alla krav på styrka och tillförlitlighet.

Inredning i matplats