Sovrumsdesign i stil med minimalism

Ett karakteristiskt drag hos minimalismstilen är dess uttrycksfullhet och extrema lakonism, dessutom i alla aspekter: i färger, möbler, möbler och tillbehör. I allmänhet är denna stil avsedd för älskare av rymlighet och lätthet i rymden. Denna stil är särskilt bra för trånga lägenheter, som i panelhus kanske är det enda sättet att omvandla och lägga till fritt utrymme och lätthet till inredningen. För fans av klassikerna ser interiören i stil med minimalism dålig ut.

Sovrum med två kontrasterande färgerMinimalistisk sovrumsinredning i pastellfärgerDen ursprungliga designen av ett rymligt sovrum i stil med minimalismSovrum i stil med minimalism med en kombination av tre färgerPastellfärger i inredningen i ett minimalistiskt sovrumExklusiv enfärgad sovrumsdesign med träfärgOvanlig design av ett ljust minimalistiskt sovrumPastellfärger i det inre av sovrummet i stil med minimalismMinsta möbel i sovrumsinredningen

Vad borde vara utformningen av ett sovrum i stil med minimalism

Om minimalismens stil kännetecknas av uttrycksfullhet och samtidigt lakonism, dessutom att prata om standarden för ett minimalistiskt sovrum, så är detta naturligtvis den japanska stilen, från vilken den låga tatamisängen lånas, liksom inredning i naturliga nyanser med en minsta mängd möbler. Faktum är att du kan ta olika stilar som grund och utrusta ett sovrum i minimalistisk stil. Det kan till exempel vara klassiskt eller högteknologiskt eller modernt urbant. Baserat på den valda riktningen bildas valet av möbler och tillbehör. Om klassikerna läggs till grund, ska möblerna vara av trä och tillbehören ska vara klassiska. Om grunden är en högteknologisk stil, bör möblerna redan vara gjorda av metall, glas eller till och med plast. Etnisk minimalistisk sovrum antar endast naturmaterial eller i värsta fall mycket högkvalitativ imitation av dem och följaktligen etnisk inredning. I detta avseende måste du först bestämma riktningen, nämligen med den stil som kommer att läggas till grund.

Färger som finns i minimalism

Först och främst vill jag notera att högst tre färger ska användas i inredning. Normalt arbetar designers helt med en färg, och i de flesta fall används icke-färgtoner, till exempel vitt, svart, grått och grädde..

Dåligt sovrum i stil med minimalismDesign av ett vitt sovrum i stil med minimalismAnvändningen av en vit färg i det inre av sovrummet i stil med minimalism

Den klassiska tekniken innebär att kombinera vitt med en pastellneutral nyans, till exempel grå eller ljusbrun. Förresten, detta alternativ är en win-win. Eller så kan vi klara oss utan vitt, bara ta en kombination av två neutrala färger – det kommer att se inte mindre imponerande ut. Tja, om du använder en tredje färg är det bäst att införa den som en accent enligt principen: den ljusaste tonen ska falla på små ytor, och två neutrala färger faller på alla andra inredningsartiklar och är jämnt fördelade mellan varandra.

Crimson färg som en ljus accent i sovrummetFåtöljer i röd färg för att framhäva inredningen i sovrummetLjusa crimson kuddar som fungerar som accenter i sovrummet interiörLjus färg på överkastet som en accent i sovrumsinteriören

Men du kan också göra detta: markera dessutom stora och medelstora ytor med två olika färger..

Kombinationen av två pastellfärger i sovrumsinredningen i stil med minimalismLjus sovrumsinredning med kontrasterande mörk träsängVit sovrumsinredning kombinerad med en säng i pastellfärgerMinimalistiskt sovrum i pastellfärgerSpektakulär klassisk kombination av svart och vitt i ett minimalistiskt sovrum

Material som används och finish i stil med minimalism

När det gäller material kan vi säga att här måste de bearbetas perfekt, oavsett om det är trä eller sten. För inredning används som regel trä, sten och läder – material som är naturliga och hållbara. Kromstål är dock också tillåtet, liksom linoleum..

När det gäller väggarna – i minimalismens stil måste de vara monokromatiska, oavsett typ av finish, vare sig det är tapeter eller bara en målad yta – inga ritningar och prydnader.

En enkel geometrisk design är tillåten endast i taket, till exempel om du sänker den runt omkretsen och bygger in bakgrundsbelysningen i den. Det bör dock också vara enkelt, utan komplexa strukturer..

För golv är den mest lämpliga en parkettbräda eller matta. Och precis som väggarna ska golvet vara otryckt i en neutral färg..

TräeffektgolvTräliknande golv och mörk målning som accent i sovrummetTräplankor på golvet i ett minimalistiskt sovrumMattan som golvbeläggning i ett minimalistiskt sovrum

Funktioner av möbler i stil med minimalism

För möbler kan du också säga att det ska smälta in i golvet och väggarna. Detta är ett idealiskt alternativ, där intrycket av luftighet och rymlighet särskilt skapas. Dessa måste nödvändigtvis vara stängda modulära skåp, liksom podier och lådor utan absolut inredning (ingen snidning eller målning). Möbler ska inte vara skrymmande och stora. Det ska inte finnas några saker och inga krusiduller i sikte. Sängen ska ha en enkel och koncis form, utan inredning. Förresten, sängen är den centrala platsen i inredningen. I de flesta fall är detta en plattformssäng, vars huvudgavel antingen är helt frånvarande eller har ett minimum av design..

Sängplattform i det inre av sovrummet i stil med minimalism

Sängen kan också stå på ett stillastående podium utrustat med ett förvaringssystem. Det viktigaste är att komma ihåg att skillnaden mellan ett sovrum i minimalistisk stil är en låg säng utan tak, utan sänggavel och en baldakin med enkla sidobord på båda sidor..

Design av en låg säng med ett sovrum i stil med minimalismLåg mörk säng i ett vitt sovrumLåg träsäng i det inre av sovrummet

Minimalistisk sovrumsbelysning

Belysning är ett av de viktigaste elementen i designen av ett minimalistiskt sovrum. I det här fallet bör det vara så mycket ljus som möjligt, medan dess källor ska vara extremt lakoniska. Ljuskronor är absolut inte välkomna, men strålkastare rekommenderas starkt som huvudbelysning. Om det finns sänglampor bör de också vara extremt enkla. I allmänhet bör ljuset ha två huvudcentra – vid sängen och i garderoben. Garderober ska vara väl upplysta med inbyggda strålkastare. Sängen kan ha en vägglampa eller en lampa på ett nattduksbord med svaga ljus. Det kan vara en lampa med en stor lampskärm, som ligger på sängbordet..

Bordslampa i enkel form för belysning av sängen honaTvå bordslampor på sängbordenOriginalbelysning i sovrummet i stil med minimalismBordslampa av den enklaste formen för sängbelysning

Textilier och tillbehör

Av textilierna i sovrummet i stil med minimalism finns det bara sängkläder och ett vanligt överkast. Även på fönster är det bäst att installera persienner eller konventionella fönsterluckor och utan gardiner. Väggarna ska också vara tomma, endast tre till fyra dekorativa detaljer är tillåtna..

Ett minimum av saker på sängborden, förutom kanske en väckarklocka och en bordslampa. Med andra ord har minimalismstilen ett antal strikta krav, eftersom inredningen ska se monokrom ut. Tja, dess främsta kännetecken är fullständig ordning, ett minimum av föremål och maximalt med luft och utrymme..

Originaltillbehör av trä, hängda på väggen och en dekorativ kvistEn inomhusväxt som dekoration för inredningen i sovrummetEtt träd i det inre av ett rymligt vitt sovrum i stil med minimalism

När det gäller tillbehör bör det noteras att det är tillåtet att blygsamt dekorera sängens huvud med en panel, bild eller flera inramade bilder på väggen..

Ljus känslig panel vid sängens huvud i ett vitt sovrumEn blygsam bild av sängens huvudBilden som dekorerar sängens huvudStor diskret panel vid sängens huvud

Om du vill kan du skapa en nisch. Och det här är kanske alla tillbehör. Tja, kanske en eller två krukväxter, inte mer. Allt annat är oacceptabelt.