Sovrumsdesign i modern stil: aktuella idéer och tips för inredning

Oavsett hur högt det låter är sovrummet ett av de mest mångsidiga utrymmena i varje hus eller lägenhet. Det är här som vi vilar efter en arbetsdag och återhämtar oss, gör oss i ordning och byter kläder. Och beroende på preferenser och sysselsättning för varje person, för vissa, kan sovrummet dessutom fungera som en studie. För andra fungerar det som ett bibliotek, till exempel eller en hemmabio. Därför bör inredning i detta rum inte bara baseras på estetik, utan också på praktiska egenskaper, bekvämlighet och funktionalitet. Samtidigt tas hänsyn till alla små saker, från designens färgdesign och sluta med gardiner eller ett överkast..

Idag föreslår vi att diskutera alla slags variationer och sätt att inreda ett sovrum i en modern stil, som inte bara framgångsrikt kombinerar alla ovanstående krav, utan också ger många möjligheter för utförandet av dina egna designidéer..

Moderna sovrum i stil

Begrepp «modernt sovrum» betecknar som regel den mycket stilistiska inriktningen av interiören, som har sina egna särdrag och låter dig förverkliga de mest originella designidéerna. Ett sådant sovrum kombinerar samtidigt komfort och mysighet, enkelhet och elegans, ett minimum av onödiga saker och maximalt med utrymme..

Den moderna stilen lånade och kombinerade harmoniskt de karakteristiska dragen hos många typer av mönster, vilket resulterade i att en helt ny och original riktning skapades, perfekt anpassad efter ägarnas smak och behov. I ett modernt sovrum kan du säkert kombinera naturliga och konstgjorda material, samt använda föremål i olika stilar för att inreda interiören, inte glömma den obligatoriska närvaron av alla typer av tekniska innovationer.

Möbler ska vara praktiska, med tydligt definierade linjer och former. Färgerna i ett modernt sovrum är naturliga och trevliga färger, som kan uppdateras med ljusare och mer kontrasterande nyanser om så önskas.

När det gäller tillbehör och inredningselement måste alla objekt skilja sig åt i funktionalitet och motsvara den allmänna designstilen..

Färgpaletten i det moderna sovrummet

Den moderna stilen är en konstnärs dröm, eftersom dess design innebär användning av en mängd olika naturliga nyanser, men i de flesta exempel är det trots allt enkla eller klassiska färger som är perfekt kombinerade med varandra och kombinerade med ljusa, kontrasterande accenter. Inredningen av sovrummet i vitt kommer aldrig att gå ur mode, och färgen i sig kan användas som en dominerande eller fungera som bakgrund för alla typer av designlösningar.

Den svarta färgen, trots en viss dysterhet och djup, kommer perfekt att beskriva rummets form och skapa komfort. I sovrum med ett litet område rekommenderar designers att betona den övergripande sammansättningen med några svarta föremål. För stora rum kan en liknande färg användas för att dekorera en eller ett par väggar. Omväxlingen mellan mörka och ljusgrå nyanser kommer att utöka utrymmet, och tillägget i form av flera ljusa detaljer kommer att skapa en mycket intressant visuell effekt..

Användningen av karamell, nöt, kaffe eller andra nyanser av beige palett kan kallas den mest optimala lösningen, eftersom detta sortiment inte bara imponerar positivt med sin variation, utan också alltid ser milt och lugnt ut.

Ett modernt sovrum i bruna toner är först och främst användningen av trä och alla slags detaljer från detta material i interiören. I det här fallet föredrar designers mellanliggande, inte för mörka och inte för ljusa nyanser. Detta kan vara kvalitetsgolv eller väggpaneler, möbler, sänggavlar eller inredning. Allt beror på smakpreferenser för ägarna till huset eller lägenheten..

Mångfacetterade nyanser av blått, som turkos, safir eller blå med en grå nyans, kommer att skapa en viss känsla av havsfräschör i sovrummet..

Den gröna paletten tar dig till naturens barm med ett överflöd av grönt bladverk.

Gula nyanser fyller rummet med solljus och värme, vilket är så viktigt för sovrum på norra sidan..

Inredning med ljusa stänk innebär närvaron i rummet av iögonfallande och kontrasterande accenter i form av en sängduk, gardiner, dekorativa kuddar, fotoramar eller en lampa.

Typer av modern sovrumsdesign

Som vi redan har sagt är ett sovrum i modern stil en ganska demokratisk typ av design som perfekt kombinerar mer än en riktning och de mest populära i detta fall är skandinavisk stil, högteknologi, loft, ekologisk stil och minimalism. Varför valde du dessa områden? Allt är väldigt enkelt. De föreslagna variationerna är lätta att genomföra och omvandlas perfekt till andra designstilar..

Ett modernt sovrum i minimalismens stil kännetecknas av lakoniska efterbehandlingsmaterial, strikta linjer, monokroma färger, en minsta mängd möbler och andra tillbehör, och antar också närvaron av ett stort antal ljuskällor, vilket gör att du kan skapa en rymlig och mycket ljust rum. I ett sådant rum är allt som «andas» väldighet.

Sovrummet i skandinavisk stil lockar med ett överflöd av naturligt ljus och naturligheten i de material som används för att skapa interiören. Den dominerande färgen är vit. Därför kommer denna design att vara en idealisk lösning för älskare av vinterlandskap. Fluffiga mattor, lapptäcke överkast och kuddar med originalmönster är en integrerad del av en sådan inredning..

När det gäller den ekologiska riktningen i design är detta en utmärkt lösning för älskare av naturmaterial och grönområden, för i detta fall förutsätter arrangemanget av sovrummet närvaron av inomhusväxter, bekväma möbler och ljusa nyanser..

Sovrummet i loftstil kommer att tilltala dem som inte är rädda för att experimentera och representerar en original kombination av hemkomfort med uttalade element som är typiska för gatudesign. Det här är stora möbler med vanliga former, vita, grå, gula och bruna nyanser, samt sten- eller tegelverk, rör, glas och metalldelar..

Huvuddragen i ett högteknologiskt sovrum är den obligatoriska närvaron av modulära möbler med en ovanlig form, färg på väggarna och glänsande «under metallen» yta.

Sovrumsmöbler

Framväxten av möbler för en modern inredningsstil beror främst på möbelindustrins ökade kapacitet, användningen av nya material och införandet av tidigare otillgänglig teknik. En viktig roll i detta nummer spelas också av den yngre generationens behov, därför har sängar med metallrygg och skrymmande garderober, som var en integrerad del av sovrumsinredningen för flera decennier sedan, ersatts av kompakta och multifunktionella headset, samt modulsystem som enkelt ändrar utseende..

En av de viktigaste möblerna som är utformade för att ordna ett modernt sovrum är en säng, så att välja rätt bit bör tas på allvar. Och det kan antingen vara en välbekant rektangulär modell eller en rund produkt, alternativ med hög sänggavel, på fyra ben, med inbyggda nischer för förvaring av saker eller «stigande» sängar, vars grund är ett speciellt fäste. Sängens storlek och design i det här fallet väljs beroende på rummets allmänna torg och naturligtvis på smakpreferenser för ägarna till bostadsutrymmet..

Ett annat viktigt element i det inre av ett sovrum är en garderob, som kan byggas in i en nisch eller göras i rummets allmänna stil..

Om utformningen av sovrummet förutsätter närvaron av ett arbetsområde eller bibliotek, bör i en sådan situation plats för ett datorbord och bokgolv eller hängande hyllor..

Damer föredrar att utrusta omklädningsrum med stora speglar i sovrummet, om rummet i rummet tillåter, eller de stannar vid ett toalettbord med en söt ottoman.

Sängbord är oändliga följeslagare till sängen. Du bör också tänka på en mysig fåtölj som kan placeras i ett hörn av sovrummet eller hängas upp från taket. Det viktigaste är att alla komponenter ska vara riktigt viktiga och nödvändiga föremål, och inte bara lista och rörigt utrymmet.

Välja tapeter

För väggdekoration i de flesta exempel på moderna sovrumsinredningar används som regel dekorativt gips, färg eller specialpaneler, och det här är en underbar lösning för att skapa en texturerad eller monokromatisk beläggning. Men om vi pratar om att skapa olika mönster eller ritningar anses tapeter vara det idealiska materialet i det här fallet, som presenteras i många varianter, för varje smak och plånbok..

Papperstapeter anses vara det enklaste alternativet, de är inte dyra, men de har inte heller högsta kvalitet. I det här exemplet ligger fokus på hållbarhet. Vinyl tapeter är mer hållbara, men de visar helt sin design bara på en plan yta, så att de inte kan dölja väggfel eller ojämnheter med deras hjälp. Dessutom tillåter sådana produkter inte luft att passera genom och kan fylla rummet med en specifik lukt under en tid. Flesiline tapeter är gjorda av cellulosafibrer, tillåta väggarna «andas» och kan användas för målning.

Textil tapeter är vanligtvis gjorda på en papper eller flesilin bas, med ett översta lager av siden, bomull eller linne. De ser väldigt rika ut, men de är inte billiga, de har förmågan att samla damm och är rädda för fukt. Glasfiber tapeter, även om de är dyra, är lätta att rengöra, kan användas för målning, är lätta att fästa och låter luft passera igenom..

Ett lika originalt alternativ kan kallas interiör med flytande tapeter, som appliceras på väggarna med en spatel eller 3D -tapeter som imiterar olika landskap, tryck och andra bilder. Den idealiska lösningen för inredning i modern stil kommer att vara produkter med en lätt konsistens och slät yta, utformade i en lakonisk eller neutral stil. Samtidigt kan accentväggen, om så önskas, dekoreras med mer uttrycksfulla variationer..

Gardiner och överkast

När du väljer textilier för ett modernt sovrum finns det samma regler som är acceptabla för att dekorera alla andra detaljer – enkelhet, korthet och allmän stil. Samtidigt kan både överkastet och gardinerna spela rollen som både ett harmoniskt tillskott och fungera som en ljus accent. Textilier ska inte bara passa in i sovrummet, utan också kombineras med andra dekorativa element..

Gröna gardiner och överkast bidrar till en snabbare upptäckt av ett avslappnat och fredligt tillstånd. Blå nyanser stämmer in på en vilsam sömn. Beige tillbehör fyller rummet med en känsla av trygghet och säkerhet. När det gäller de ljusare variationerna beror det i det här fallet på dina preferenser och arten av den övergripande designen. Gardiner och överkast för sovrummet kan göras i en design, eller de kan helt enkelt matchas till hela stilen. I detta fall rekommenderas designers inte att kombinera mer än tre nyanser i sovrummet samtidigt..

Kristallkrona

Sovrumsbelysning är en mycket viktig detalj i inredningen, och här bör du inte bara ta hänsyn till den allmänna inredningsstilen, utan också till sovrummet. Därför, förutom huvudämnet för belysning – ljuskronor, bör du definitivt ta hand om ytterligare belysning i ett visst område. Moderna ljuskronor för att dekorera ett sovrum presenteras i flera typer, vilket gör att du kan dela produkterna efter utseende och designfunktioner.

Hängande ljuskronor är erkända som de mest populära och är fästa i taket för de sk «ben». Och bland de möjliga variationerna av ljuskronor i form av en lampskärm, enstaka rosetter och buntar med nyanser. Dessa hängande strukturer åtföljs ofta av mindre vägglampor. Overhead ljuskronor är överlagrade i taket och är ofta utrustade med en mängd olika glas eller kristallklädsel. Sådana modeller ser väldigt eleganta och högtidliga ut, men de har förmågan att dra all uppmärksamhet till sig själva och verkar ibland för besvärliga.

I de flesta fall används infällda belysningsalternativ för att komplettera den befintliga. «central» ljuskälla. När det gäller kombinationen av en ljuskrona med en allmän stil, för sovrum inredda på ett minimalistiskt sätt, skulle en enkel design, utan krusiduller vara den perfekta lösningen. Detta kan vara en enda skärm, en tyg- eller frostat glasskärm i en klassisk vit design eller en geometrisk LED -lampa..

För att komplettera den skandinaviska stilen är modeller med smideelement, detaljer som imiterar ljus eller ljuskronor med olika vävar perfekta. Interiören i ett sovrum i loftstil ser bra ut med enkla lökar eller ovanliga ljuskronor. Den mest relevanta lösningen för hi-tech kommer att vara ljuskronor med en original design och icke-standardiserade glödvarianter. LED -modeller i detta fall kan kallas det idealiska alternativet..

Att göra ett modernt sovrum bekvämt, bekvämt och funktionellt är därför inte en lätt uppgift att till exempel börja reparera i högteknologisk riktning, men fortsätta med stil «blooper» bättre att inte. Du bör planera allt i förväg och ta hänsyn till alla detaljer. Dessutom har modern datorteknik länge räddat oss från besväret med en linjal, långa beräkningar och ritningar av den föreslagna layouten.

Ett modernt sovrum är många idéer för inspiration och förverkligande!