Sovrumsdesign 2020: massor av idéer för trendiga interiörer för vila och sovrum

Ett sovrum är inte bara en bekväm säng och ett praktiskt sängbord, utan också tillräcklig belysning för att främja avkoppling och attraktiv väggdekoration. Det ska vara funktionellt, vackert, snyggt och moderiktigt, främja avkoppling under dagen och säkerställa en god natts sömn. Vilket sovrum kommer att bli det mest populära 2020? Kolla in de senaste trenderna.

Tapeter för sovrummet: design 2020

Blommotiv i interiörer har redan blivit klassiker som dyker upp nästan varje år. År 2020 kommer denna trend att synas i stora, uttrycksfulla färger, i form av tryck på tapeter och några textilier. Detta eleganta tema ger mysighet, mjukhet och trevlig atmosfär i interiören, så det är värt att vända sig till det när man beslutar att renovera sovrummet..

Vacker sovrumsinredning 2020 i möbler av naturmaterial

En trägarderob, säng och sängbord är absolut nödvändiga i ett modernt sovrum, inrett i enlighet med de senaste trenderna. Närheten till naturen i inredningen betonas av möbler av naturligt massivt trä, samt rottingstolar eller till och med tillbehör av material som redan har använts (återvunnet). Under den här säsongen är klassiskt formade sovrumsmöbler som står på golvet, hängande garderober, måttbeställda och eleganta sänggavlar i trä på modet. Glamorös stil bleknar för ett ögonblick, vilket ger plats för enkla, naturliga och naturrelaterade material, färger – brun och varm beige.

Trendig sovrumsdesign 2020 i nuvarande färger

Vår stämning i inredningen påverkas till stor del av färger och mönster. Vilka färger fungerar i sovrummet 2020? Designers rekommenderar mjuka och dämpade nyanser som relaterar till naturens palett. Dessa färger kommer fortfarande att vara väldigt trendiga 2020. Så det är värt att överväga «snuskig» rosa, honungskola, samt nyanser av blått, pastellgrönt, blekt grått, inspirerat av färgen på naturstenar. Naturen inspirerar inte bara med blommor, utan också med mönster. Det är värt att vitalisera utrymmet genom att täcka en av väggarna med mönstrad tapet. De mest fashionabla lösningarna är dekorerade med naturens ursprungliga motiv. Subtila geometriska mönster är också relevanta. Att använda nya färger och mönster i interiören är ett beprövat sätt att göra en snabb omvandling.

Svart accent – en höjdpunkt i modern design

Det verkar som att svart inte bidrar till rätt stämning, och ännu mer till vila. Ändå härskar mörkret på natten. År 2020 ska minst en svart accent visas i ett modernt sovrum – det kan vara i form av en utvald vägg, tillbehör (kontakter, omkopplare, dörrhandtag och beslag) eller direkt i möbler. Svart är en bra färg för att skapa en känsla av exklusivitet i interiören. För att utrusta ett modernt sovrum som är perfekt för avkoppling, bör du kombinera det med vitt och grått, och glöm inte levande krukväxter som inte bara ser bra ut utan också tar hand om det korrekta inomhusmikroklimatet..

Vitt i kombination med intensiva färger

Efter en säsong med triumf av vita och grå som är typiska för skandinaviska interiörer är det dags för en liten uppdatering av trender. År 2020 blir den hetaste träffen ljusa, ofta vita, väggar som förstärks av färgglada fläckar i form av textilier, målningar eller möbler. Men när du inreder ett sovrum är det värt att närma sig användningen av ljusa färger: det är bäst att välja två, högst tre uttrycksfulla accenter.

Sovrumsdesign 2020 i modern stil

Sovrummet är det mest bekväma rummet i huset. Det är oerhört viktigt att det matchar användarens personliga preferenser. Pausrummet kommer inte att presenteras för en bred publik, så att följa de senaste trenderna kommer att vara mer inspiration än ett engagemang. Sättet att hitta sådan inspiration när du inreder ett sovrum är att använda råd från den här artikeln och fotogalleriet..

Mjuka och naturliga material

En av de viktigaste trenderna i år är inredning för att förbättra vårt välbefinnande. Den prioriterade funktionen som sovrummet ska utföra är att skapa en känsla av avslappning. Material och tyger som används för dekoration spelar en nyckelroll. Det är därför det är värt att välja naturmaterial. Det är bäst om de matchar med en behaglig känsla av mjukhet och komfort samtidigt. Det är därför, från kategorin mattor, utan vilka de flesta inte kan föreställa sig sitt sovrum, det rekommenderas att använda ull eller sidenfleece. Det kommer att tillfredsställa både design smak och komfort.

De viktigaste är möbler och trätillbehör. Inredningen som görs på detta sätt kommer att vara modern och hållbar, eftersom trä förvärvar sin skönhet genom åren. Kompositionen kan kompletteras med naturliga tyger som bomull, ull, siden eller linne. Sängkläder, gardiner, örngott, överkast eller vävda produkter från dem kommer perfekt att matcha designen och fungera som en praktisk och vacker dekoration. Hållbara tillsatser, dekorationer och nackdelar skapar den mysiga atmosfär som förväntas i ett sovrum..

Speglar

Speglar tronar högst i snygga trender. En viktig trend som ännu inte har nämnts är införandet av glasade och speglade ytor. Vid den senaste utställningen i Milano fanns speglar överallt, särskilt i sovrummet..

Bra belysning

Det är värt att tänka på bekväm sovrumsbelysning för användare i designstadiet. År 2020 kommer arkitekter att lägga stor vikt vid att använda dagsljus så länge som möjligt. Konstgjord belysning baserad på ekonomiska ljuskällor som LED -lampor kommer att väljas lika noggrant. Resultatet av detta tillvägagångssätt blir konkreta energibesparingar. Beroende på stilen i sovrummet inkluderar designers erbjudanden samtida taklampor i glas samt mönster av rotting och flätat sjögräs. För älskare av elegant elegans med inslag av industriell enkelhet, välj lampor, ljuskronor och vägglampor som terrazzo mässing eller imitation marmor. Det viktigaste är att ljuset skapar en atmosfär av intimitet..

Trendig sovrumsdesign 2020 – industriell stil

Designers förutspår att, förutom varma traditionella sovrum, kommer intresset för mjuka loftinteriörer att öka under 2020. Från sådana, som regel, rymliga och enkelt utrustade lokaler, kommer kylan inte att blåsa. Trots de material som används i dekorationen, till exempel metall, koppar, betong, kan sovrummet ge intryck av hemkomfort. För att bli av med för mycket kyla, lägg bara till några av dina favoritfärger och mönster i kompositionen. Denna metod fungerar särskilt bra på sängkläder, klädsel och små dekorationer..

2020 sovrumsinredning är intressant och varierat. Se själv genom att titta på det presenterade fotogalleriet.