Snygga ljuskronor

Vi vet alla att rätt utvald bra belysning spelar en stor roll för att skapa mys och komfort i vårt hem. Moderna lampor av hög kvalitet, som ligger på rätt plats, kan avsevärt omvandla och återuppliva även den tråkigaste interiören. Med hjälp av belysning ensam kan du presentera ett rum på olika sätt och radikalt förändra uppfattningen, utan att ens behöva göra om möbler, eftersom de senaste systemen har oändliga möjligheter.

Färgen och typen av armaturer är i harmoni med den övergripande interiören

Färgen på ljuskronan är i harmoni med inredningsdetaljerna

Rörlighet och mångfald är de viktigaste kriterierna idag. Och ljuskronorna, upphängda i mitten av rummet och hängande orörliga, har redan gått till historien, som lampor med golvlampor, utrustade med en statisk en och samma riktning av ljusflöde..

En ljuskrona bör först och främst vara i harmoni med interiörens stil.

Mycket uppmärksamhet bör ägnas åt valet av en ljuskrona, eftersom denna egenskap hos interiören är oerhört viktig, eftersom den förutom belysningsfunktionen också har en dekorativ funktion. En ljuskrona bör verkligen fungera som en dekoration av rummet och slutförandet av hela designidén. Det fungerar som ett visitkort. Och om det är bra, kommer det definitivt att betona resten av värdigheten i interiören, och om det misslyckas, kommer det att förstöra hela bilden. Inte konstigt när man kommer in i ett rum, det mänskliga ögat brukar fånga och stanna vid iögonfallande föremål. Och om det till exempel är en lyxig låghängande ljuskrona, så kommer den säkert att bli centrum för uppmärksamhet och en ljus accent, och du kommer att höra många komplimanger för att du har en utsökt och underbar smak.

Det allra första man ska komma ihåg när man väljer en ljuskrona är att dess stil måste vara i harmoni med stilen i det inre av rummet. Detta är oerhört viktigt och måste följas. Om rummet är gjort i klassisk stil, bör du vara uppmärksam på smidda modeller, till exempel från brons med kristall (eller enkelt glas).

Ljuskronor med alla geometriska former av glas, metall, keramik eller textil passar den ultramoderna interiören. Lantlig stil betyder ljuskronor med metall- eller träinsatser, liksom med kedjor. Dessutom är modeller som imiterar gamla facklor, lyktor eller fotogenlampor perfekta. För techno är det idealiska alternativet kromkronor med många vävar och invecklade former..

Det är mycket viktigt att välja rätt färg, storlek och även typ av ljuskrona

Nyans spelar en mycket viktig roll, detta får inte glömmas bort. Och en färgstark, brokig ljuskrona är inte på något sätt lämplig för en inredning där det redan finns för många olika detaljer. Om rummet är överbelastat med ljusa element, bör ljuskronan definitivt köpas i en neutral, diskret, bättre ljus nyans. I allmänhet rekommenderar professionella experter inom detta område att välja en ljuskrona av en färg som tar andra platsen i interiören när det gäller förekomsten av nyanser. Till exempel är huvudskugga-basen beige, och små detaljer i inredningen är gjorda i brunt. I det här fallet ska ljuskronan också vara brun..

Även om ljuskronan har vita nyanser kan den användas med valfri färgpalett i rummet, eftersom vitt är universellt.

Harmoni i interiören kan inte uppnås om du inte väljer rätt ljuskrona. Allt är väldigt enkelt här: i ett litet rum ska det inte finnas en skrymmande stor ljuskrona, och vice versa, i ett stort rymligt rum kommer en liten ljuskrona helt enkelt att gå förlorad. Du bör också överväga takhöjden. Om den är tillräckligt låg är det bäst att välja modeller som ser ut som en platta..

När det gäller typen av ljuskronor är de upphängda och i tak. De där. diskkronor representerar taktypen och installeras i rum med lågt i tak. Det finns en regel – om takhöjden varierar från 2,5 till 3 meter, är vanligtvis ljuskronan placerad på ett avstånd av två meter från golvet.

Upphängda ljuskronor är endast relevanta för högt i tak.

Ljuskronans funktionalitet måste också övervägas

Förutom korrekt proportionalitet, glöm inte funktionaliteten hos en viss ljuskrona, vilket är en avgörande faktor när du köper. När allt kommer omkring krävs tillräcklig och högkvalitativ belysning av rummet från armaturen. I detta avseende bestäms det erforderliga antalet horn utifrån de allmänt accepterade normerna för belysningsintensitet:

Beräkningarna baseras på en takhöjd på högst tre meter.

Slutligen en punkt till – som praktiken visar är de mest pålitliga och hållbara ljuskronorna av material som metall, glas, värmebeständig plast, kristall och porslin..