Romerska persienner – en vacker och praktisk lösning

Romerska persienner har dykt upp på vår marknad relativt nyligen. Men de lyckades omedelbart vinna stor popularitet. Hur är dem? En ganska enkel struktur, vanligtvis bestående av remsor av tät duk, som läggs ovanpå varandra. Sådana gardiner är fästa på gesimsen, och botten kan dekoreras som du vill: även med broderi, även med volanger, även med tofsar. Trälister placeras mellan dessa tyglistar för större styvhet och dekorativitet. På grund av lyftmekanismerna och valsens rotation justeras gardinernas erforderliga längd. Eller gardinerna monteras på det enklaste sättet med hjälp av sladdar. Förresten, detta är en av de främsta fördelarna – längden justeras enkelt och snabbt efter alla smaker, vilket även ett barn kan göra. Och allt detta uppfanns tillbaka i det antika Rom.

Ljus vit matsal interiör med romerska vita gardinerLyxigt vardagsrum med romerska persienner, anpassat till inredningenRomerska persienner är i underbar harmoni med rummets övergripande designBarnrumsinredning med romerska persiennerInteriör i marin stil i barnrummet och romerska persiennerDelikat interiör i ett rum för en tjej med romerska persienner på fönstren

Interiör med romerska persienner

Nästan vilken inredning som helst kan dekoreras underbart med romerska persienner. I klassisk stil kan de betona svårighetsgrad och elegans. I en elegant bohemisk stil hjälper de till att bli av med onödig pretentiöshet. Och om det här är en högteknologisk stil, med närvaron av romerska gardiner, blir det bara ännu mer intressant och originellt..

Med andra ord kan romerska nyanser kallas universella. Dessutom passar de i absolut alla rum, vare sig det är ett vardagsrum, ett sovrum, ett barnrum, ett kontor eller ett kök..

Barnrumsinredning med solfärgade romerska persienner

Oftast används de i interiörer som är i stil med naturen, till exempel i rustika eller etniska. Sådana gardiner kommer att vara ett bra komplement till retrostilen, särskilt om de är i horisontella ränder. Och om remsan är blå och vit, så kommer de underbart att passa in i marin stil. I alla rum kommer romerska persienner till nytta. De ser bra ut i vardagsrummet och är i perfekt harmoni med den övergripande designen. Det är bäst att använda ett sådant ovanligt alternativ: att fästa några gardiner efter andra, tekniskt är det inte svårt att göra det, allt detta är enkelt att montera. Det enda du bör tänka på är att de första gardinerna är gjorda av lätt tyg, och den andra från en tätare, precis som tyllgardiner och draperier..

Harmonisk vardagsrumsinredning med romerska persiennerLjust vardagsrum interiör med vita romerska gardiner På kontoret ser de inte heller bättre ut. Dessutom är en av deras huvudsakliga egenskaper korthet. De där. sådana gardiner kommer inte att distrahera från arbetet, särskilt om de är valda i vanliga färger och med en minimal efterbehandling.

Och i sovrummet kommer de perfekt att skapa en mysig och bekväm atmosfär, särskilt om deras design är med volanger, rosetter eller snören runt kanten. För att lägga till anteckningar av orientalisk smak kan du komplettera den initiala versionen med valfritt draperat tyg eller slöja och en orientalisk berättelse i ditt sovrum är klar.

Ljus, ädel och harmonisk sovrumsinredning med romerska persienner För köksinredning är romerska persienner helt enkelt den bästa passformen och presenterar en universell lösning för att dekorera en fönsteröppning. På grund av sin speciella design kombinerar de tre saker på en gång: persiennernas kompakthet och gardinernas soliditet och gardinernas enkelhet. Förutom att de kommer att bli ett utmärkt skydd för köksrummet från solljus, kommer de också att lägga till ytterligare originalitet i interiören..

Romerska persienner på fönstren - den perfekta lösningen för köket

Vad är bra med romerska persienner

Romerska nyanser har många betydande fördelar jämfört med andra alternativ. Döm själv:

Val av densitet, material och färg

Som redan nämnts är en romersk persienn en tygbit som täcker hela fönstret. När det lyfts, tack vare de styva lamellerna som är fixerade på den sömlösa sidan, bildas veck. Ursprungligen var sådana gardiner avsedda som ett skydd för den brännande solen. För detta användes ett ganska tätt material..

Romerska persienner av tjockt tyg, dekorerade längs kantenMörkläggning av romerska nyanser för skydd mot solljus

Drapering av fönster började först under Romarriket, sedan dess har designen inte förändrats, bara fått nya modifikationer, inklusive användning av nya material och dekorationer.

Den moderna designen använder till och med ljusa och transparenta tyger som organza, siden, chiffong, med styv kant runt kanterna för att undvika deformation. Gardiner av lätta tyger ger rummet en speciell sofistikering och luftighet.

Interiören i vardagsrummet med romerska gardiner av lätta tyg ser luftigt utRomerska nyanser av lätta tyger ger rummet sofistikering Valet av densitet beror direkt på mängden ljus som önskas i rummet. Det finns också specialimpregnerade tyger med vattenavvisande, dammavvisande, antistatiska och antibakteriella egenskaper. Det finns till och med impregneringar med vilka gardinerna värms upp mindre och inte stöder förbränning alls..

När det gäller färgerna är variationen enorm. Allt beror på interiörens allmänna stil. Om rummet till exempel är gjort i ljusa enhetliga färger, bör gardinerna också väljas ljusa eller till och med vita.

Ljus sovrumsinredning med vita romerska nyanserLjusa romerska gardiner smälter harmoniskt med matsalens ljusa interiör

Om inredningen är färgad matchas gardinernas färg med tonen i ett viktigt dekorativt element..

Romerska nyanser är i perfekt harmoni med mattorMönstret av romerska gardiner upprepar mönstret för den dekorativa dekorationen av badrumsväggarna

För en interiör byggd på kontrast är randiga gardiner perfekta. Det enda som behöver komma ihåg är att på grund av designfunktionerna hos romerska persienner kan inte mönstrets integritet på vikarna bevaras (om gardinerna är upphöjda). Men du kan titta på situationen från andra sidan och upptäcka att det är den här funktionen som kan ge en speciell charm och därmed skapa en original våg.