Retrostil i inredningen eller 60 -talet tillbaka på modet?

Retrostil är ett andetag från det förflutna. Denna riktning samlar allt det ljusaste som fanns på 50- och 70 -talen. När de inreder interiören i retrostil väljer de de mest minnesvärda fragmenten från det senaste århundradet, vilket ger lite glädje åt designen av sina hem. Retrostilen anses vara en av de mest intressanta; den är komplex och varierad. För att skapa det kan du förkroppsliga vilken fantasi som helst, det finns ett oändligt utrymme för kreativitet. Det viktigaste är förstås styling. Detta gäller skapandet av någon stil, och i förhållande till retrostilen kommer det inte att vara så viktigt vilka år exakt du vill referera till, det viktigaste är att allt väljs med smak.

Retrostil i interiören

Funktioner av retrostil i interiören

Många tror att retrostil är gamla och antika föremål, detta är delvis sant, men inte bara. Alla föremål från våra föräldrars och deras föräldrars förflutna är perfekta för att skapa en interiör i retrostil. Det är det som utmärker denna stil, du kan ta gamla mormors möbler och förvandla dem till en modern sofistikerad möbel. Sätt på ett antikt flygel eller samovar, och du kommer redan att uppnå önskat resultat, naturligtvis måste resten av designen och designen matcha.

Funktioner i retrostil

Möbler i retrostil

Vad ska möblerna vara i den här stilen? Det kan vara den mest oförutsägbara, den viktigaste accenten är formen. Materialet är redan av sekundär betydelse, men den ovanliga formen är den starka punkten i retrostilen. En mycket populär form av en soffa i retrostil är formen på en stor blomknopp; den mänskliga handflatan fungerade också som en prototyp för möbler i denna riktning. Mycket ofta kan du hitta en soffa, formad som en kvinnas målade läppar. Även om mindre extravaganta former väljs oftare, är de fortfarande ganska ovanliga.

Ovanliga fåtöljer i retrostil Extravaganta fåtöljer i retrostil Quirky retro möbler

Men om du fortfarande inte är ett fan av en sådan extraordinär inredning, men du gillar retrostilen, kan du bara ta den gamla mormors eller mormors möbler och ge den ett nytt liv. Som nämnts ovan är denna stil inte så svår att skapa, eftersom många fortfarande har gamla möbler och inredningsartiklar, och de samlar damm någonstans i sommarstugor, i bodar och på vindar. Du kan sätta en gammal skänk, byrå, skänk, sekreterare, sängbord, fåtöljer, soffor, stolar, bord och garderober och förfina dem och din inredning kan betraktas som verkligt äkta, naturlig retro. Vad är förfining av gamla möbler – det här är slipning, målning, lackering, du kan bearbeta det med sandpapper, detta kommer att ge möblerna en skaveffekt. Mycket ofta använder de tillämpningen av speciella antika mönster, du kan manuellt eller med en stencil. Ett mycket viktigt råd vid användning av mönster och ritningar: om du vill applicera ett mönster på någon möbel, applicera sedan samma för alla andra inredningsartiklar, stiliseringen av mönstret ska vara densamma, då ser dina möbler ut som en uppsättning. Till exempel målade du en byrå, lägger till samma mönster på skåpdörrarna, lådor på sängbord, bordsskiva eller ben på ett bord eller stolar. Det finns många alternativ, det viktigaste är att tänka klart över allt.

Mönstren kan vara invecklade, invecklade, men de enklaste, primitiva är mycket väl lämpade för retrostilen: blommor, geometriska former, enkla ornament, frukter och grönsaker. Designers rekommenderar att man använder mönster även för att imitera barns teckningar – figurer av män, leksaker, fåglar, blommor – detta hänvisar till «sentimental» retrostil. Följande mönster är väl lämpade för retrodesign: en bur, stora eller små prickar, en remsa och andra enkla abstraktioner.

70 -talets retrostil inkluderar tunga skrymmande polerade möbler, bord och soffbord borde vara enkla och till och med oförskämda, fåtöljer kan ha en klubbstil. Skåp med ett stort antal glashyllor och mönstrade dörrar, en gammal mormors sminkbord, breda långa soffor med ljusa kuddar för inredning, blanka stolar med kromskydd och ryggar täckta med ljust konstläder.

Naturligtvis, om du inte har gamla möbler, kan du vända dig till metoden för artificiell åldrande av nya möbler, det får ett sjaskigt och sjaskigt utseende för att skapa den önskade atmosfären i interiören. Du kan utföra avsiktligt ojämn färgning och skapa en skalningseffekt.

Retro inredning Retro möbler

Färgschema i retrostil

Det som annars skiljer retrostilen från är de roliga och livfulla färgerna och nyanserna som fyller ditt hem eller din lägenhet med glädje och livar upp miljön. Syrliga färger är karakteristiska, de användes i stor utsträckning i inredningen under det senaste århundradet. Lämpliga färger är: röd, varmrosa, saftig grön, blå, svart, orange, vit. Om du vill kan du naturligtvis välja någon annan färg, det viktigaste är att den är mättad, du bör inte tillgripa suddiga nyanser. Senap, oliv, grädde, lila och avokado nyanser är mycket populära i modern retrostil. Du kan också använda inkonsekvenser i färgschemat, det viktigaste är att inte blanda dem. En tandem av orange och blått, grönt och rosa, och så vidare är perfekt..

Färger i retrostil

Retro tak och golv

Bara tvätta taket, måla det med ljus färg eller täck det med det mest grova gipset – det här är väldigt typiskt för retrostilen. I valet av tapeter bör du också hålla dig till alternativ som har enkla och primitiva mönster – små blommor, grönsaker eller frukter, geometriska mönster och mycket mer som användes i designen under åren av förra seklet.

För golvet, linoleum, naturligt trä är perfekt, du kan måla det med vanlig färg. Ett golv av fyrkantiga plattor i ett rutmönster kommer att se väldigt bra ut, många invånare under de åren var väldigt förtjusta i att använda detta mönster. Passar också «lurvig» matta, ljus matta.

Retro stil tak och väggdekoration

Tillbehör och inredning i retrostil

Ingen inredning är komplett utan tillbehör och inredningsartiklar. För en retrostil är exakt de som var fashionabla vid den tiden lämpliga. Dessa kan vara: kristallvaser, färgade glasdekanter, fotografier i träramar, målningar från en svunnen tid, gamla uppsättningar. En gammal telefon med en disk anses vara en mycket utsökt egenskap av antiken..

Roterande telefon i retrostil

Du kan också hänga gamla affischer som en gång var på modet på väggarna..

Retro inredning

Antika golvlampor, lampor med lampskärmar, tofsar, fransar, ljuskronor med sladd anses vara mycket viktiga tillbehör i retrostilen..

Golvlampa i retrostil

Retrostil är en underbar, ovanlig och rolig stil utformad för att kombinera det inkompatibla. En sådan inredning kommer alltid att fylla dig med glädje och gott humör..

Retro stil på fotot Disco -retrostil i interiören Retrostil i köket Inredning i retrostil i inredningen Glad retrostil i inredningen