Prakten av naturliga nyanser i sofistikerade gröna gardiner

Mättad grönska på våralpina ängar, dämpade färger på ett vetefält, svala nyanser av en övervuxen reservoar, förtrollande skönhet av smaragd Ural stenar …

Vår fantasi presenterar hjälpsamt fler och fler nya bilder, på ett eller annat sätt i samband med grönfärgen. Och av goda skäl: psykologer är säkra på att den gröna färgen väcker en känsla av harmoni, fred och lugn. Gröna nyanser är lugnande, avslappnande och föryngrande. Man tror att denna naturliga färg är bra för att stimulera minne.

Utsökt vardagsrum

Grönaktiga toner har vunnit enorm popularitet vid skapandet av moderna interiörer. Mångsidigheten i denna färg gör att du kan använda den i alla rum – i sovrum, vardagsrum, barnhörn och till och med i köket..

Som du vet är gardiner ett mycket viktigt element i alla interiörer. De dekorerar inte bara hemmet, vilket ger det unika, utan ger också lokalerna en speciell komfort. Tack vare väl valda gardiner kan en vanlig lägenhet förändras utan erkännande, få sofistikering och originalstil..

Representativt vardagsrum

Rätt vald färg på gardiner gör det möjligt att justera belysningen i rummet, och låter dig också visuellt förvandla utrymmet – för att göra rummet högre och rymligare. Efter att ha valt gröna gardiner kommer du att bli positivt överraskad över effekten som de kommer att skapa i din lägenhet..

Unik inredning Original sovrumsinredning

Gröna gardiner: en imponerande variation av nyanser

På senare tid ansågs gröna gardiner vara ganska tråkiga och inexpressiva. Men under de senaste åren har designers inställning till denna naturliga färg förändrats till det bättre. Och av goda skäl: paletten med gröna toner är så imponerande att även den mest krävande husägaren kan välja den som verkligen passar honom bland de många färgalternativen. Delikat olivolja, ljus smaragd, varm gyllene, glad sallad, mystisk barrträd – det här är inte en komplett lista över gröna nyanser som erbjuds av formgivare av naturen själv.

Mysigt vardagsrum med gröna gardiner Ett rum med ljusa gardiner

Grundprinciper för val av gardiner

1. Att välja gardiner, först och främst bör du fokusera på det verkliga området i rummet. I ett litet rum, mot bakgrund av tapeter med ett litet mönster, kommer ljusgröna gardiner att se mer fördelaktiga ut. Och för ett imponerande utrymme är ljusa och mörka gardiner mest lämpliga. I detta fall kan tapeten åtföljas av en stor och ljus prydnad..

Rymligt rum med gröna gardiner Vardagsrum i enkel stil

2. När du väljer färger för en harmonisk kombination med gröna måste du komma ihåg att kalla nyanser på gardiner ser bäst ut bredvid samma svala toner, och varma färger bör kombineras med nyanser av liknande tonalitet.

Solrum Snygg inredning med gröna gardiner

3. Uppnå harmoni i interiören är möjlig inte bara tack vare den utmärkta kombinationen av färger, utan med hjälp av ett framgångsrikt val av textur av tyget för gardinerna. I små, ljusa rum, liksom i sovrum, är det bättre att hänga ljusa genomskinliga gardiner med en grönaktig nyans..

Sovrum i lugnande färger Gröna gardiner i inredningen

När du dekorerar hus med högt i tak, liksom utmärkt belysta rum, kan du inte klara dig utan tunga och täta gardiner..

Rymligt vardagsrum med gröna gardiner Fina gardiner i inredningen

De mest framgångsrika färglösningarna för ett rum med gröna gardiner

Kombination av grönt och brunt (eller beige)

Denna kombination av nyanser i design, som i naturen, är vanligast. Feng Shui -förespråkare är övertygade om att denna färgkombination symboliserar harmoni och ger en känsla av glädje och skapar ett utmärkt humör. Beige och gröna färger ger sofistikering och mjukhet till interiören. Man bör komma ihåg att om en rik brun färg väljs för interiören, bör grönska nyansen vara lugnare. I ett rum med sand eller beige tapeter kommer tjocka gardiner av mörkgrön eller smaragdfärg med vackert draperi att se bra ut.

Förening av grönt och grått

Denna färgkombination anses också vara klassisk. Denna färgpalett är mest lämplig för älskare av en strikt stil. Huvudpunkten här är valet av gråton. Samtidigt kan grönt vara vilken färg som helst – både mörk smaragd och ljus turkos..

Kombination av grönt och vitt

Denna kombination används mycket ofta när man inreder rum. Det rekommenderas att välja ljusare nyanser av grönt för att inte överbelasta rummet med denna färg. Den omvända kombinationen av traditionella nyanser ser också bra ut, till exempel vita gardiner mot en bakgrund av grönaktig tapet..

Kombination av grönt och svart

Denna färgkombination passar inte alla – det här är ett alternativ för en korridor eller ett rum i vampstil. Du kan göra denna kombination mer framgångsrik genom att välja tapeter med ljusa prydnader i en annan nyans. Gardiner med färgen på känslig grönska kommer inte att se ut mot en sådan bakgrund – det är bättre att välja ljusa textilier.

Gröna gardiner ser bra ut i alla delar av lägenheten. Interiören i arbetsrummet och köket kommer att kompletteras perfekt med olivfärgade gardiner. Kombinerade gardiner med känsliga nyanser passar bäst för sovrummet. De mörkgröna färgerna på gardinerna i vardagsrummet kommer att ge rummet en speciell högtidlighet..

Salladsfärg i interiören Färgglada gardiner Mysigt sovrum i gröna toner Middagszon Strikt vardagsrumsinredning Raffinerad vardagsrumstil

I rummet för de minsta hushållen kommer gardiner av gräsbevuxna nyanser i kombination med beige, vita eller gula färger att se mest bekväma ut. Det rekommenderas att dekorera utrymmet där en tonåring eller ett barn i grundskolealdern bor med smaragdgröna textilier. Denna nyans främjar lugnande, ökar en positiv inställning och ökar koncentrationen..

Sovrum för tjejer Fantastiskt barnkammare Babyrum Charmigt sovrum

Information till eftertanke

när du dekorerar köksinredningen bör du komma ihåg att gröntens gröna nyans ökar aptiten. Detta är viktigt i de fall där kökets layout gör att du kan dekorera en betydande del av rummet med gardiner..

Var inte rädd för att visa fantasi och experimentera med skuggan av gardiner – grön färg hjälper dig att skapa en glad och unik inredning, uppnå mys och komfort i huset.