Orange kök: soligt och snyggt

För det första, enligt statistiken, är den orangea köksinredningen på andra plats bland kvinnor efter rosa. Och trots alla möjliga övertygelser från den manliga halvan vinner beslutet att måla köket i ljusa färger som regel, och i de flesta fall med ett fantastiskt och trevligt slutresultat. Och för att så småningom se en kompetent och logisk lösning, och inte en pruttig grumlig inredning, bör du närma dig denna fråga extremt allvarligt. Låt oss ta reda på hur man ordnar köksinredningen ordentligt i orange färger så att resultatet inte sätter press på psyket och inte visar sig vara trist.

Spektakulär orange köksinredning kombinerat med vittLjust soliga orange möbler i det inre av köketInteriören i ett orange och vitt kök kombinerat med ett vardagsrumVit och orange köksdesign i kombination med matsalen

Vilka kombinationer är bättre att använda

Trycket på psyket uppträder vanligtvis i fall där den orangefärgade klart dominerar inredningen. I detta avseende rekommenderas det att hitta ett kompromissalternativ genom att kombinera apelsin med någon annan nyans, men alltid relaterad. För oavsett hur mycket du gillar den här färgen är det önskvärt att det finns mindre av det i interiören, minst hälften av det. Och det är bättre om det bara är separata accenter..

Som en ljus accent - en hängande orange lampa och små tillbehör Orange låda som accent En bordsskiva, en kaffekanna och en vas med mandariner används som orange accenter.

Annars kommer interiören att visa sig vara smaklös och irriterande. När allt kommer omkring har den orange nyansen en spännande effekt, lindrar depression, piggar upp och jublar, om den bara inte finns i stora mängder, eftersom är i täten. Förresten, det finns ytterligare en funktion – orange färg höjer inte bara humöret utan också aptiten. Detta bör också beaktas av matälskare. Själva färgen har många olika nyanser, som alla andra, från ljus aprikos till rik morot. Eftersom orange anses vara varmt, kommer färger som gul, röd, brun, beige, grå, grön och vit att fungera bra med den. Om du närmar dig inredningen korrekt kan köket förvandlas till ett riktigt konstverk. När allt kommer omkring spelar det korrekta valet av färger rollen som en grund för att bygga inredningen som helhet. Tänk på de vanligaste orange kökskombinationerna.

Orange och vitt kök interiör

En mycket lyckad kombination, eftersom vitt är en utmärkt bakgrund, kan man säga, bara perfekt, till exempel för orange möbler.

Vit-orange kombination, där det är mer vitt i interiören

Om en orange nyans används för väggdekoration, i detta fall, tvärtom, behövs vita möbler. Utformningen av köket, där endast en vägg har orange färg, ser också fördelaktig ut.,

Köksdesign med orange en väggEller så kan du använda en varm orange skiljevägg

och ännu bättre om det bara är ett förkläde.

Orange förkläde i kombination med vita och grå nyanser i det inre av köket Orange förkläde och hängande lampa i det inre av ett ljust kök Orange färg i det inre av köket används endast för förklädet

Orange brun köksinredning

Med denna kombination förblir principerna desamma som i det orange och vita köket. Det viktigaste att komma ihåg är att det ska vara mindre orange ton, medan du kan använda en kontrast med en mörkbrun färg eller använda mer dämpade nyanser som det kommer att harmonisera underbart med. Förresten, den orange-bruna köksdesignen kommer att se bäst ut i stilar som klassiker, rokoko eller imperium. Och detta händer på grund av att det vanligtvis använda mörkbruna träet ser väldigt ädelt ut, medan ju mörkare det är, desto ljusare kan orange nyans kombineras. Men den ljusbruna färgen i denna situation kommer helt enkelt att gå förlorad (i kombination med ljusorange).

Mörkt = brunt ädelträ och ljusorange bänkskiva

Orange grå köksinredning

En lika vinnande kombination, där den grå nyansen ska råda. Orange används bäst som ljusa accenter enbart för att liva upp interiören..

Orange-grå ​​interiör där orange används som accent

Orange och svart köksinredning

Med denna kombination får köksinredningen direkt ett modernt och mycket elegant utseende. Det är sant att i sådana orange-svarta kombinationer används som regel ljusa nyanser för utspädning. Den vanligaste färgen är vit, som kan användas för golv, väggar, tillbehör och accenter..

Orange och svart köksinredning, utspädd med vitt

Vad ska belysningen vara

I den orange inredningen i köket måste det finnas mycket ljus, vare sig det är naturligt eller konstgjort. Spotbelysning kommer att vara extremt lämpligt här, liksom användning av golvlampor och andra lampor utöver den traditionella ljuskronan. Det är också nödvändigt att välja ljussändande gardiner, och inte täta sådana, så att de inte mörknar köksrummet..

Spot och andra lampor för att tända ett orange kök

Orange accenter

Framgången för en väldesignad inredning ligger i korrekt och kompetent placering av färgaccenter. Först och främst skulle jag vilja säga om ljusa möbler – det kommer alltid att se spektakulärt och fördelaktigt ut om du använder neutrala färger för bakgrunden, d.v.s. väggar, golv och tak bör vara diskreta.

Kontrastorange möbler med vita väggarOrange möbler ser bra ut mot vita väggar

För att ge interiören åtstramning och ordning rekommenderas det att använda en kombination med svart, dessutom ska svart ha råda och orange ska användas som accent.

Orange accenter kommer också att se bra ut i kombination med andra nyanser, till exempel vitt. Och dessa accenter kan vara stolar och bord.

Orange stolar som en accent i det inre av köket Orange stolar - accent av köksinredningen Det orangea bordet används som en accent i det inre av köket Bardisk med orange bänkskiva - en ljus accent i köksinredningen

eller till exempel väggskåp.

Orange väggskåp fungerar som en accent på köksinredningen

Eller så kan du använda orange textilier och kökstillbehör för detta, säg accentuera med apelsinrätter. Det viktigaste är att inte vara rädd för att försöka experimentera, eftersom i det här fallet finns det inga strikta instruktioner, allt beror på din personliga smak och kreativa fantasi.