Orange färg i interiören

Det noteras att apelsin inte är särskilt populärt, men det betyder inte att de inte gillar det. För det mesta bildades denna attityd på grund av det faktum att designers inte försöker använda denna färg i lokalerna, eftersom det är svårare att arbeta med det, till skillnad från andra färger.. «Capriciousness» orange är att inte alla färger är lämpliga för en framgångsrik komposition. Dessutom är det bättre att inte använda det för vissa lokaler, men först saker först..

Så, för vilket syfte vill du använda apelsin i ditt rum? Om du för att göra det extraordinärt, ljust och glatt har du valt rätt riktning.

Orange färg i hallen

Korrekt användning av apelsin i kombination med andra färger får rummet att se ut som du vill ha det..

Expertutlåtande

Orange är den dominerande färgen eftersom den först och främst ägnas uppmärksamhet åt den, men detta är inte en nackdel, utan en fördel, eftersom den är positiv och kan skapa en bra festlig stämning. Dessutom, enligt läkare, hjälper apelsin att inte hamna i ett depressivt humör. Denna själfulla färg skapar värme i familjen och hjälper till att ha uppriktiga konversationer och uppmanar dem att uttrycka sina känslor. Orange och dess nyanser är älskade av barn och människor med ett hett temperament, och för representanter för kreativa yrken fungerar det som inspiration.

Låt oss ta en titt på hur du kan introducera apelsin i en vanlig rumsdesign. Ta en närmare titt på följande fem fotografier som har något gemensamt. Vad tror du att det är?

Kombinationen av orange och vitt Lägger till orange dekor Orange bord Orange mönster på golvet Lägger till apelsin i ett mörkt rum

ja! Förutom apelsinmöbler är rummet inrett och ger några orangefärgade kuddar.

Du kan också förvandla rummet med möbler, oavsett om det är stoppat,

Orange fåtöljer

eller trådram.

Kombinationen av orange och vitt

Orange i matsalen

Användningen av denna färg i köket är mycket lämplig, eftersom den orange färgen utstrålar värme och utstrålar energi, som från solen. Orange har förmågan att förbättra humöret, vilket hjälper till att väcka aptiten. Och eftersom denna färg är «aptitlig», och du lider inte av övervikt, vilket innebär att dess användning i köket kommer att vara till nytta. Tänk på alternativen för att dekorera matsalen.

Matsal orange

och kök

Orange stolar i köket

Båda alternativen har orange stolar. Även om inte mycket av denna färg har lagts till, på grund av sin soliga nyans, går den inte obemärkt förbi. Tvärtom – möbler förändrar uppfattningen av hela rummet. För att se till att detta är exakt så byt sedan ut dessa stolar mentalt med svart eller brunt – interiören ändras omedelbart!

«Godkänd» Lägg märke till den orange nyansen genom de två nästa köken – den är subtil. Möbler eller en arbetsvägg är inte slående, utan betonar bara stilen i rummet. Detta alternativ är bra för människor som, när de kommer upphetsade hem, vill se framför sig en lugnande, men samtidigt glädjande och uppfriskande miljö. För att skapa fullständig harmoni beaktas faktorn för rumsbelysning här. I starkt solljus ändras den orange färgen och ser ljusare ut. Detta kan ses i exemplet med en delvis upplyst fåtölj – i skuggan verkar det mörkare..

Orange kök Köksarbetsvägg i orange färg

Med tanke på ett annat alternativ för att lägga till apelsin i köket, bör du ta hänsyn till det faktum att lite yttre ljus kommer in i dessa rum, annars kan en sådan miljö vara irriterande och de ljusorange nyanserna skulle se ännu ljusare ut. Rätt tillvägagångssätt hjälpte till att göra dessa kök «lättare».

Orange kök Orange kök

Sovrum

Även om uppfriskande toner inte anses fungera bra i sovrummet, kommer denna upplyftande och uppfriskande färg att skapa en bekväm sovmiljö i sovrummet. Även om vi inte ser färgen runt oss, slocknar ljuset, men färgen som vi ser innan vi somnar kommer att påverka det känslomässiga tillståndet, vilket kommer att påverka sömnens kvalitet och varaktighet. Dessutom har apelsin visat sig hjälpa till att slappna av muskler, vilket kan hjälpa dig att somna snabbare. Låt oss först titta på sovrum, med närvaro av apelsin i små mängder..

Orange inredning i sovrummet Sovrum med orange fåtöljer

En enhet med denna design är inte dyr och kräver inte mycket ansträngning och reformer. Interiören har ändrats, främst på grund av sängkläderna, och om så önskas kan möblerna enkelt bytas.

Större konsistens i sovrummen, där inte bara sängen, utan också möbler är representerade i orange.

Sovrum i orange toner Sovrum med tillägg av apelsin Lägger till apelsin i sovrummet Sovrum med bitar av apelsin Orange färg i barnrummet

Rummen på norra sidan ser mycket bra ut, där den orangefärgade färgen är nästan helt «översvämningar» rummet.

Sovrum orange

I det här sovrummet, även på en grumlig dag, kommer det att vara mysigt, men ändå ser rummet inte ut som en monolit. Som i alla andra fall finns det en bra färgkombination, vilket är mycket viktigt för att den orange färgen ska bli din vän, ett möte som du alltid är glad för.