Olivkök: de bästa designidéerna, färgkombinationer

För ljus köksdesign är ett minne blott. Moderna trender dikterar olika regler, enligt vilka neutrala nyanser har blivit mer relevanta. Olivfärg anses vara ett av de mest populära alternativen. Den kan användas i en mängd olika köksinredningsstilar. Tack vare detta kan du implementera alla idéer för inredning.

Olivkök: färgkombinationer

Bland alla möjliga nyanser av den gröna paletten är olivolja en av de mest naturliga. Och frånvaron av överdriven ljusstyrka gör den universell för inredningen i köket. Experter noterar att olivfärg framkallar en känsla av lugn, lugn och renhet..

Men flera nyanser används ofta i interiören på en gång. I det här fallet är det bäst att välja naturliga texturer och varma färger. Det kan vara ljusbrunt, beige, senap, khaki eller till och med gult. Sådana kombinationer är de mest harmoniska och trevliga. Fans av kontrasterande interiör bör titta närmare på terrakotta, vinrött, ljusrosa eller blått. Men ändå rekommenderar vi att du tar det slutliga beslutet när du väljer färgschema för köket med hjälp av en specialist. Eftersom han hjälper dig att hitta en verkligt optimal, harmonisk och relevant lösning.

Olivkök: interiörstilar

Trots att oliv mestadels förknippas med rustika interiörer, används den också alltmer i moderna stilar. På många sätt beror dess relevans på skuggans intensitet, liksom färgkombinationen i allmänhet..

Modernt olivkök

En av huvuddragen i ett modernt kök är återhållsamhet, lakonisk design. Headsetet har ofta en slät, blank yta. Dessutom används glas, kromstål och polymermaterial aktivt i denna design. Moderna kök i olivgrönt kompletteras ofta med kontrasterande element. Det vill säga att du dessutom kan använda trä accenter. I det här fallet är det bättre att välja tekniken i svart eller stål. Detta är den mest harmoniska kombinationen som definitivt inte kommer att ignoreras..

Olivgrönt kök i Provence-stil

Provence -stilen blir mer och mer relevant för varje år. Det väljs även för kökets lilla storlek. Dessutom kan den alltid kombineras med andra nyanser. I detta fall är den mest lämpliga färgen mjölkaktig, beige, ljusrosa eller ljusgul. Denna kombination ser modern och i linje med de senaste trenderna. Om så önskas kan du dessutom använda ett litet blommigtryck för gardiner eller väggar i designen. Sådana detaljer ger alltid en touch av värme och komfort till kökets övergripande interiör. Observera att inredningen i detta fall kommer att vara särskilt relevant. Det kan vara söta korgar för olika små saker, keramik, samt rätter med blommönster..

Olivkök i medelhavsstil

Denna stil i köksdesignen är inte särskilt vanlig. Men ändå, i olivfärg, ser det otroligt vackert ut. Dessutom används beige, gula, sandiga färger eller ljus marmor oftast..

Klassiskt olivkök

De flesta kataloger presenterar klassiska kök i olivfärg. Detta är ett bra alternativ för dem som väljer en universell design som kommer att förbli relevant i många år. Dessutom ser apparater och tillbehör i retrostil bra ut med det. I sin tur används marmor i olika nyanser främst för bänkskivor..

Observera att väggarna i klassisk stil inte får vara för mörka eller mönstrade. Det enda undantaget är vertikala ränder eller texturerad yta..

Väggar i det inre av köket olivolja

Om beslutet att välja en köksuppsättning i olivfärg redan har fattats är det dags att tänka på att dekorera väggarna. I de flesta fall är den bästa lösningen att helt enkelt måla i en av pastellfärgerna. Till exempel vit, beige, grå, mjölkaktig eller rosa. Detta beror dock på rummets storlek och möblernas mättnad. För ett stort kök kan du använda kontrasterande alternativ. Det kan vara mörkgrönt, blått, orange eller till och med svart. Om en sådan lösning verkar vara kardinal, använd gärna små fläckar av ljusa färger. Små fläckar i förklädets design kan upprepas i textilier och dekorativa detaljer.

Olivköks textilier

Utan tvekan spelar möbler och väggdekoration en stor roll i köksuppfattningen. Men glöm inte utrymmeets textildesign. Designers rekommenderar att uppmärksamma ljusa nyanser. Eftersom de skapar en känsla av renhet och ledigt utrymme. Vita eller beige gardiner är perfekta för att dekorera en fönsteröppning. Om du följer Provence -stilen är ett ljust blommönster lämpligt. Ta även hand om närvaron av grepp, servetter på bordet och andra textildetaljer..

Oliv små kök

Att göra ett litet kök är alltid en ganska komplicerad process. När allt kommer omkring är det mycket viktigt här att kompetent tänka över alla detaljer så att utrymmet som ett resultat inte ser mindre ut än den verkliga storleken. I det här fallet rekommenderar experter att använda en kombination av olivolja med mycket vitt. Det vill säga det är bättre att välja möbler och väggar i vitt. Och använd olivskugga i accenter. Detta kan vara gardiner, ett förkläde eller ett golv, samt olika textildelar och fat. Denna lösning låter dig experimentera med nyanser då och då..

Utan tvekan är ett kök i olivfärg en modern, elegant lösning som kommer att tilltala alla. Denna nyans ser ädel, fräsch och ovanlig ut. Och han kan förvandla även det enklaste, blygsamma köket till oigenkännlighet..