Olivfärg i interiören

En person är så arrangerad att han ständigt vill ändra något i lägenheten, och inte enkelt ordna om möblerna eller uppdatera dem, utan också ändra färgen på det inre av rummet, vilket gör det inte helt vanligt. Ett exempel på detta är användningen av oliv som en dominerande eller kompletterande nyans. I sig själv är den här färgen tråkig, till och med lite tråkig, men med en bra layout och i kombination med andra färger kan den bli «krydda» i lokalerna, vilket gör det ovanligt och attraktivt. Men du måste räkna med några funktioner och nyanser av inredning som hjälper till att göra rummet inte bara tråkigt, utan tvärtom ljust, färgstarkt och attraktivt. Vi har möjlighet att med många exempel överväga hur man använder denna färg..

Olivfärg i matsalen

Låt oss ta en titt på två alternativ för att använda olivolja. Tänk på dem noga och försök förstå varför du föredrar en av dessa interiörer..

Matsal med olivväggar Äta olivolja

Olivfärg absorberar ljus, så gör inte hela rummet i en färg. Den ska innehålla ljusa färger. Hur är dessa rum olika? Olivskuggaens mjukhet, lätthet och mängden mjukgörande vitt. Därför ser det första alternativet mer festligt och roligt ut, men det andra saknar attraktionskraft. I denna matsal är en stor ljuskrona installerad, vilket kommer att göra rummet varmare, men bara under förutsättning att man applicerar varmt ljus nära solen, eftersom lampor med kallt ljus kan göra det dystert..

Med exempel på andra rum kan vi i detalj undersöka förändringen i interiören genom att ändra väggens färg till olivolja. Låt oss börja med de ljusaste nyanserna som behöver dem minst. «utspädning» även om de inte saknar ytterligare dekorativa element som inte är dominerande, men gör rummet mer bekvämt.

Kombination av oliv och rött Olivrum

Det kommer också att vara intressant att överväga hur rött det är och dess nyanser harmoniskt passar in i rummet, vilket betonar dess individualitet..

Olivväggar och möbler i en annan färg Ett rum med olika nyanser av oliv

Eller andra alternativ för rum med olivmålade väggar.

Olivväggar och gardiner Vit bordslampa på olivväggsbakgrund Biljardrum olivolja

Du kan dock ändra utseendet på rummet inte bara på grund av väggarna..

Olivmöbler

Olivfärg i en liten hall bör inte dominera, eftersom det mörknar det och skapar en känsla av minskande utrymme, varför användningen av denna färg för möbler, i kombination med en stor volym vit och ljus belysning, gör att rummet kan se elegant och sofistikerad. Tillägget av gult, eller som i detta fall, orange, passar bra.

Hall oliv

Olivfärg i sovrummet

Sovrummet förtjänar särskild uppmärksamhet, eftersom nyanser och kombinationer i den olivfärgade interiören ger en bit natur in i huset. Av denna anledning passar den, med alla dess nyanser, perfekt in i sovrummet, eftersom dess nyanser gör atmosfären mysig och ljus, vilket ger lugn och ro..

Det är viktigt att komma ihåg att olivfärg är mer tillämplig på en klassisk stil än en exotisk, och därför är det inte nödvändigt att överbelasta interiören med onödigt ljusa eller tunga detaljer..

Sovrum med olivväggar Sovrum oliv

Om du vill göra sovrummet ljusare kan du lägga till ljusrosa, beige, gula eller orange. För detta rum är det bäst att använda mjuka toner av både olivgröna och kompletterande färger. Låt dig inte dras med mörka nyanser med tunga gardiner eller draperier. Även om en sådan blackout räddar dagen från den ljusa solen, kan situationen i en dyster eller mörk tid på dagen visa sig vara dyster.

Sovrum i oliv- och rosa färger Sovrum med olivridåer

Bad och toalett

Oavsett om du har en kombinerad knut eller inte, om du vill göra något extravagant i det kan du måla väggarna i ljuslila toner. Som du kan se, även utan extra belysning, visade sig rummet «värma», och om du tänder ett starkt ljus, mjukar det upp situationen ännu mer, vilket gör det mer attraktivt.

Fern på olivbakgrund Oliv badrum

För älskare av mörka färger kan du överväga alternativet att måla väggarna på toaletten i en mörk nyans av olivfärg med tillägg av ljusare dekorativa element.

Oliv toalett

Kök

Naturligtvis vill du att köket ska vara fräscht efter renovering så länge som möjligt. Olivfärg hjälper till med detta, eftersom det är praktiskt. Oavsett om det är väggar, golv eller möbler, smulor, fläckar, droppar som visas på dem kommer det att märkas mindre. Men om frågan bara var praktisk, är det osannolikt att olivfärgen var populär. För att skapa en lugn atmosfär och en icke-distraherande bakgrund i köket bör antalet ljusa och kontrasterande detaljer minimeras, och om det finns en önskan att återuppliva detta rum, bör deras antal ökas. Ett exempel på detta tillvägagångssätt kan ses i konstruktionen av köksdesign, som börjar med en mer strikt (från vänster till höger).

Olivmöbler Olivkök Olivkök

Oavsett vilken nyans av oliv du väljer, kom ihåg att hålla en balans mellan mörka och ljusa färger, så att du får en bra matchning för ditt utrymme. Glöm inte att utseendet på rummet ändras med belysningen, och det som gjordes i starkt solljus kan se oattraktivt ut och till och med motbjudande på kvällen (eller vice versa). Det rätta tillvägagångssättet, plus designidéerna, kan förändra interiören i alla rum till det bättre..