Myntfärg i interiören

Myntfärgen har blivit så populär på sistone av en anledning. Den används av modedesigners, tillverkare av efterbehandlingsmaterial, möbler och olika tillbehör för vardagsrum. Mintfärg ger en känsla av friskhet och lätthet, vårkylhet och uppvaknande av känslor och färger. En detalj eller mintfärgad yta räcker för att fräscha upp atmosfären i alla interiörer. Men mintfärgen är inte så enkel som den kan tyckas vid första anblicken – den har många nyanser. Vi inbjuder dig att bekanta dig med denna otroligt fräscha och ljusa ton, kombinerad med olika nyanser när du inreder ett rum, med hjälp av exemplet på vårt imponerande urval av designprojekt. Du kommer definitivt att bli inspirerad att använda mintfärgen i det inre av ditt eget hem..

Myntfärg för att dekorera ett barnrum

Kontrasterande mint ton design

Särdrag hos mintfärg

Myntfärgen har många positiva egenskaper:

  • han kan ha en gynnsam effekt på en persons välbefinnande, att slappna av och lugna;
  • mintfärg kan organiskt användas för att dekorera alla rum – det är lämpligt både i sovrummet och i korridoren, i vardagsrummet eller barnrummet, i badrummet och köket;
  • det är svårt att övermätta bilden av rummet med en mintfärg, det tröttar inte ögat i någon mängd;
  • mintnyanser ger svalka och är perfekta för rum som ligger på byggnadens södra sida, i vars fönster solen skiner större delen av dagen;
  • mintfärg passar bra med många andra nyanser och grundläggande (neutrala) färger – vit, grå, beige, brun.

Ljus mintskugga på väggarna

Myntfärg för sovrumsdesign

Ljus bild

Ljus arbetsplats

Sovrumsdekoration

Kombinationen av mintnyanser med andra färger i interiören

Det är lätt att kombinera minttonen i interiören med huvudfärgerna, som ofta fungerar som en bakgrund, neutral och diskret. Men nyanser av mint i sig kan fungera som huvudfärgen på dekorationen i rummet, något utspädd med andra toner, främst som en accent. Det enda som alltid måste komma ihåg är att mintfärgen är en blandning av blått och grönt (något utspätt med vitkalkning), vilket betyder att det tillhör gruppen kalla nyanser. Om du inte strävar efter målet att skapa en cool bild för ett rum som ständigt översvämmas av solljus, måste du späda mintnyanserna med blommor från det varma palettsegmentet..

Myntfärg för väggar

Lätt matsalsdesign

Ljus mintskugga av fasader

Positiv palett

Kombinationen av mynta och vitt är universell. Fina nyanser är lämpliga för att dekorera alla rum. En ljus bild kan användas i ett sovrum och ett barnrum för att skapa en ljus och fräsch design för ett kök eller vardagsrum, även i utilitaristiska utrymmen, detta tillvägagångssätt i design kommer att vara lämpligt. En visuell ökning av rummets volym och en idealisk bakgrund för att placera möbler och inredning som accentelement kommer att ges till dig.

Pastell nyanser

Mintgrå ton

Vit och mynta för sovrumsdekoration

Sovrum i ljusa färger

Mint och vitt i sovrummet

Myntfärgen kan enkelt kombineras med alla gråtoner. Grått kan säkert betraktas som neutralt, i nivå med vita nyanser. I kombinationen av grått och mynta finns det tillräckligt med återhållsamhet och ädelhet för att det kan användas i det inre av vilken stilistisk riktning som helst: gråmyntfacket ser harmoniskt ut både i modern stil och i den traditionella bilden av lokalerna.

Ljus accent

Mint och grått för vardagsrummet

Myntfärg till barnkammaren

Mint och grå nyanser

Original barnrum

Hela paletten av beige passar bra med mynttoner. Kontrasten mellan kalla och varma färger gör att du kan skapa originella men inte prickiga bilder av lokalerna. Sådana kombinationer kan användas lika effektivt både i vardagsrummet och sovrummet, och i köksutrymmet eller utilitaristiska rum..

Alla nyanser av beige

Beige och mynta i sovrummet

Tropisk stil

Kombination av mynta och beige

Ett otroligt fräscht, fjädrande utseende kan skapas genom att använda en kombination av mintfärg med olika nyanser av apelsin (korall) – från persika till terrakotta. Det är inte svårt att fördela intensiteten hos de viktigaste och extra nyanser – för efterbehandling av små rum, välj pastellfärger och använd ljusa färger som accenter. I rum med ett stort område och panoramafönster kan djupa mättade nyanser användas för väggdekoration (minst en accent).

Barnkammare interiör

Eklektiskt vardagsrum

Ljusa detaljer

Betoning på möbler

Ljust vardagsrum

Brokig design av en kaj

En liknande effekt kan uppnås genom att kombinera nyanser av mynta med varmrosa och fuchsia. Som regel används sådan kombinatorik vid inredning av flickrum. Spädning av mynta och rosa färger med snövit yta gör att du kan skapa svala, originella och ljusa, men samtidigt lättöverskådliga bilder av rum.

Maiden sovrum

Ljust sovrum för en tjej

Tak accent

Fina färgkombinationer

Sovrumsdesign för två

Myntfärgen passar bra till alla träslag. Minstkylningens sammansättning med trämönstrets naturliga värme leder alltid till en harmonisk kombination i utformningen av ett stort antal rum. Det är anmärkningsvärt att kombinationen av träytor med mintfärg kan användas i nästan vilken stilistisk inredning som helst – från strikta klassiker till ultramoderna moderna trender, från eklektiska detaljer fyllda med lakonisk minimalism..

Mysig sovrumsdesign

Fokusera på hushållsapparater

Icke triviala lösningar

Arbetsplatsdesign

Myntfärg och trä

Original vardagsrum

Användningen av mintfärg i utformningen av olika rum

Som nämnts ovan kan mintfärgen användas vid design av en mängd olika lokaler. För närvarande används denna färg aktivt vid tillverkning av efterbehandlingsmaterial, möbler, textillösningar och dekorativa element. Allt du behöver göra är att avgöra om mintfärgen ska väljas som bakgrunden i rummet (diskreta pastellfärger är lämpliga), blir ton i accentytan (du kan använda en rik färg eller ett ljust tryck), kommer representeras av möbler (till exempel stoppning av stoppade möbler eller förvaringssystem) eller dekorativa element (fönstergardiner, dekorativa kuddar på en soffa eller säng).

Mättade färger

Sovrum i mjuka färger

Sovrumsdesign med öppen spis

Kontraster i sovrummet

Klassiker i badrummet

Vardagsrum

I vardagsrummet används mintfärgen oftast för väggdekoration. Det kan antingen vara en ljus, pastellskugga som valts för dekoration av alla väggar, eller en rik och jämn ljus mintton, som har blivit en färglösning för en accentyta. Beroende på intensiteten för den valda nyansen kan du också välja möbler för vardagsrummet. Ljusa möbler, i kombination med ljusa mintnyanser, kommer att skapa ett delikat och lätt utseende, perfekt för ett litet vardagsrum. Mörka möbler kommer att se kontrasterande ut mot bakgrunden av myntväggar, vilket skapar en dynamisk och icke-trivial bild av rummet..

Original vardagsrum

Vardagsrum och bibliotek

Ljus vardagsrumsdesign

Ljus mintton för väggar

Samtida stil

Men inte alla bestämmer sig för att använda mintfärg som huvudton i finishen, även ljusa nyanser. Men att tillämpa denna färska grönblå nyans på vardagsrummets textilinredning kommer inte att vara svårt. Det kan vara draperi för fönster (gardiner och gardiner, vanligt eller med tryck), utförande av kuddar och till och med klädsel av de huvudsakliga stoppade möblerna – en soffa och fåtöljer.

Uppmärksamhet på detaljer

Delikat bild

Kreativ design

Sovrum

I sovrummet används oftast en ljus mintskugga för att skapa bakgrunden för hela rummet, d.v.s. för väggdekoration. Denna designmetod är lämplig även för små rum – en ljus och ljus bild passar perfekt in i atmosfären av vila och avkoppling. Om rummet ligger på byggnadens södra sida kan du använda vitt som följeslagare för att tända mintnyanser – en kall palett visuellt «kommer att slå ner» färgtemperatur. Om sovrummet ligger i den norra delen av byggnaden, är det bättre att använda varma trätoner (vid möbler, skapa golv) för att balansera färgschemat och ge mer värme och komfort till det inre av rummet ..

Mint sovrum design

Pastell design

Mörkt till ljus

Klassiska motiv

Diskret sovrumsdesign

Neutrala färger

Interiör i ett rymligt sovrum

Om sovrummet har en mycket blygsam storlek och brister i den arkitektoniska designen och det är omöjligt att använda något annat färgschema förutom den vita färgen på finishen, kan lokalt utförande särskiljas för minttonen. Detta kan vara textilier på fönster, sängdekoration, belysningsarmaturer, mattor eller dekorativa föremål..

Fokusera på detaljer

Bekvämt sovrum

Ljus design av sängen

Barnrum

Myntfärgen kan ha en gynnsam effekt på barnets psyke, det irriterar inte ögat, det har lugnande och avkopplande egenskaper. Därför kan den användas lika effektivt både i ett rum för ett aktivt barn som behöver hjälp med att lugna ner sig och förbereda sig för sömn, och i en barnkammare för en lugn bebis, till och med en nyfödd – allt beror på skuggans intensitet. För att dekorera rummet är det bättre att använda en ljus mint- eller gråmyntfärg, som skapar en nästan neutral bakgrund för att effektivt betona skönheten i möbler, textildekoration, inredning.

Plats för en nyfödd

Ljus barnkammare

Barnrum i pastellfärger

Myntade väggpaneler

Sovrum i myntfärger

Pastellfärger för ett barnrum

Mintgrå ton för väggar

Kök och matsal

I köket kan myntfärgen oftast hittas vid utförandet av fasaderna på möbeluppsättningen. Med tanke på att det mesta av köksutrymmet upptas av förvaringssystem, formar fasadens färg till stor del bilden av rummet, dess karaktär och färgtemperatur. Ljusa mintnyanser är lämpliga för kök i lantlig stil, shabby chic. Starkare mynttoner används också ofta i moderna kök..

Ljusa köksfronter

Ursprungligt kök

Mintmöbelensemble

Myntlagringssystem

Neutrala färgkombinationer

Traditionell stil

Om du inte är redo för att hela köksuppsättningen ska utföras i mintfärg, stannar du vid bara ett skåp (övre eller nedre) eller gör en matgrupp, ö eller bardisk i en fräsch grönblå ton.

Ovanliga färger i köket

Matsalsdekoration

Lantlig stil

Saftiga myntnyanser

Köksö i myntfärger

Men även som bakgrund för en möbel i ett köksutrymme är myntfärgen utmärkt. Köket får ett fräscht och lätt utseende genom kombinationen av mintfinisher och lätta köksfronter. Om köksskåpen är av naturlig träfärg kommer hela interiören att se harmonisk ut och fylla rummets atmosfär med värme och komfort..

Myntbakgrund för köket

Kombinerat med träfasader

Badrum

I badrummet ser myntfärgen mer än lämplig ut – fräsch, sval, påminner om havets färg en solig dag. För att skapa en atmosfär där du inte bara kan utföra nödvändiga vattenprocedurer utan också verkligen slappna av, ta en paus från stadens liv och rörelse, mintfärg kan användas både som huvudfärg för att dekorera väggar och för att dekorera accentytor.

Badrumsdesign

Ljus badrumsinredning

Myntat badrum

Badrumsdesign på vinden

Kombination av mynta och vitt

Kontraster i badrummet

Myntdörr

Hjälplokaler

Myntfärg i korridoren eller korridoren, utrymme nära trappan eller på verandan? Varför inte. Med tanke på att hjälprum i de flesta hem inte har fönster, blir ljusa mintnyanser som bakgrundsfärg ett svårt alternativ, men en lösning som hjälper till att skapa en fräsch, diskret bild av utilitaristiska utrymmen. Ett snövitt tak, ljusa myntväggar och mörkt golv hjälper till att skapa en inredning där du, förutom en enkel och ögonvänlig bild, kan skapa en visuell ökning av rymden, vilket är en akut fråga för små rum..

Myntfärg för korridorer

Hall design

Hall interiör

Myntfärg för utilitaristiska utrymmen