Mörkt (svart) golv i interiören

Mörka nyanser av golv är en klassisk hemdesign som vi alla känner till. Men bara modiga och självsäkra människor kan välja ett svart golv till sin lägenhet. Golvets nästan svarta färg beskriver tydligt utrymmet och skapar ett stöd för hela interiören i rummet. Ett rum med mörkt golv verkar inte tomt, inte ens med en minimal mängd möbler. Och den rätta kombinationen av det svarta golvet med resten av de inre elementen hjälper till att skapa en original lägenhetsdesign. Det handlar om hur man dekorerar utrymmet i en lägenhet med ett mörkt golv som kommer att diskuteras.Intressant design av ön Blommig vägg

Hur man använder svart korrekt

Man tror att svart absorberar ljus och minskar utrymme; interiör med mörka nyanser visar sig vara dyster och inte bekväm. Det finns en viss sanning i detta, men allt beror på vilka nyanser att välja som följeslagare. Det är rätt färgkombination som skapar en harmonisk och lyxig atmosfär i lägenheten..

Den största fördelen med det mörka, nästan svarta golvet är att alla möbelelement på det ser väldigt imponerande ut, vare sig det är en enkel fåtölj och ett soffbord eller en enorm skinnsoffa..

Djurhud på golvet Vita stolar vid bordet Stor säng i sovrummet

Den perfekta följeslagaren för svart golv är en ljus väggfinish. Det kan vara mjuka pastellfärger eller rent vitt som skapar en ljus kontrast i rummet. Element med rik röd, gul eller chokladfärg passar perfekt in i en sådan bild..

Röda fåtöljer i vardagsrummet Ett slående inslag i interiören Kombination av neutrala färger

Svart golv i sovrummet

För en klassisk sovrumsinredning är ett mörkt golv perfekt. Det kan göras parkett, självutjämnande eller laminat. Och för att rummet inte ska bli dystert är det nödvändigt att inkludera många ljuselement i interiören. Detta kan vara väggdekoration, matta, gardin eller sovrumsset. Dessutom är det inte nödvändigt att bara använda ljusa möbler. Både en vit säng och en svart byrå passar perfekt här..Lätta möbler i sovrummet Svart säng på ett glansigt golv

Vardagsrum svart golv

Vardagsrummet i alla lägenheter ska vara lyxigt. Och det är chic och lyx som det mörka golvet kommer att ge till interiören. Golvets svarta färg passar perfekt in i den klassiska stilen, liksom rokoko, antik och barock. Det kommer helst att vara i harmoni med både stuckaturgjutning och strikta vinklar och linjer..

Stuckformning på väggarna i vardagsrummet Vardagsrumsdekoration med svart golv Vardagsrum i mörka färger

Svart golv på kontoret

Ett personligt kontor i en lägenhet är redan en lyx för många, men om det finns möjlighet att ordna en arbetsplats i ett av rummen, kommer ett svart laminat på golvet att vara mycket användbart. Det är denna detalj i interiören som kommer att lägga till elegans och betydelse för rummet, och kompletterande element i form av en läderfåtölj eller mörka trämöbler kommer att vara en utmärkt komplettering..Svarta golv och mörka möbler

Svart golv i köket

Svartvita kök är de klassiker som de flesta föredrar, och det är i ett sådant kök som undergolvet är en integrerad del. Det mest praktiska materialet för köksgolv är keramiska plattor eller porslin. Om en köksuppsättning med matta fasader är planerad i köket, kan du använda kakelplattor med en yta utan glans, och om köket är glansigt är ett glänsande, nästan speglat undergolv perfekt här. Men i det här fallet måste du vara redo att ständigt gnugga det så att det ger önskad effekt..

Svartvitt matt kök Vit köksdel och undergolv Blankt svartvitt kök

Badrum svart golv

Älskare av tydliga kontraster kommer att älska tanken på ett svart golv i badrummet: vitt VVS, kaffe-beige väggar, trämöbler i varma färger och svarta kakel på golvet och på väggen i duschrummet kommer att skapa en original ensemble . I ett sådant badrum kommer det att vara trevligt att ladda upp före jobbet och koppla av efter en hektisk dag. Det svarta golvet kommer också att se original ut i badrummet med ljust tak och väggar.. Mörkt badrumsgolvBadrum med svart golv

Nackdelar med mörkt golv

Tillsammans med det stora antalet fördelar med en sådan original golvfinish, till exempel svart laminat eller parkett, finns det också nackdelar som styrs av många som vägrar en sådan original golvdesign..

Den största nackdelen med ett svart golv är att denna färg bokstavligen plattar ut utrymmet och minskar dess volym i alla avseenden. Du kan korrigera situationen med hjälp av vertikala ränder i dekorationen, liksom vita väggar och tak. Men om taket i rummet är lägre än de vanliga två och en halv meter eller rummet är litet, är det bättre att överge idén med ett svart golv, föredrar varma nyanser av trä eller en ljus beläggning.

Den andra lika viktiga nackdelen är nedsmutsningen. Allt skräp, fläckar och repor syns tydligt på ett sådant golv. Därför är det inte bara svårt att ta hand om det, utan du måste också behandla det mycket noggrant. En kompromiss i detta fall kan vara ett golvbeläggning med fläckar eller med lättare ådror, tack vare vilket alla små brister på golvet försvinner..