Modern öst i det inre av ett japanskt privat hus

Östlig filosofi kräver minimalism i heminredning. Rymliga rum med ljusa ytor, ett överflöd av naturligt ljus och en minimal uppsättning möbler och inredning lockar många av oss på fotot, men hur implementerar du en sådan design i din egen lägenhet eller privata hus? Det verkar som att minimalismen kan fördriva ägarna själva från sitt eget hem. För husägare med barn verkar det inte alls möjligt att inreda ett hem på ett minimalistiskt sätt. Men formgivarna av ett japanskt husägande kunde tillsammans med ägarna hitta en kompromiss och ordna ett hem med en minsta mängd möbler, men de offrar inte komforten, mysigheten och behoven hos alla familjemedlemmar. Låt oss tillsammans se hur de lyckades genomföra sina planer och gå igenom rummen i ett japanskt privat hus..

Ingång till ett japanskt privat hus

På grund av höga markpriser är de flesta japanska privata hem, både i och utanför staden, smala men höga byggnader. Fasadens snövit finish är idealisk för dem som inte vill sticka ut särskilt mycket bland grannhushållen på gatan, men vill skapa en ljus och jämn luftig bild av husets utsida.

Fasad av en japansk bostad

På fastighetens bottenvåning finns ett vardagsrum, som är anslutet till köksutrymmet och matsegmentet. Den öppna utformningen av lokalerna låter dig upprätthålla en känsla av rymlighet och säkerställa obegränsad trafik i alla områden, trots den stora funktionella trängseln i rummet. Snövit väggar och ljust trägolv är idealiska efterbehandlingsalternativ, inte bara för minimalismälskare, utan också ett mångsidigt sätt att ge den mest effektiva bakgrunden för alla möbler och inredning..Öppen planlöst rymligt rum

I vardagsrummet är allt enkelt och koncist – fritidssegmentet representeras av en liten soffa med trästomme och ljus velourklädsel, videoområdet består av en TV och ett lagringssystem i den enklaste modifieringen. Svartvita konstverk och en stor växt i ett golvkar var de enda dekorativa elementen i detta område..

Ljus vardagsrumsdesign

Vi passerar till kökssegmentet, som ligger på en viss höjd i förhållande till vardagsrummet. Det finns tillräckligt med utrymme för ett enda radarrangemang av en köksenhet med en halvö och en fullvärdig matgrupp. Detta funktionella segment använder samma designkoncept – kontrasterande element mot bakgrund av skarpa vita ytor och möbler för att upprätthålla dynamik och färgmångfald..

Utsikt över vardagsrummet från matsalen

Varje funktionell sektor i köksutrymmet har sitt eget belysningssystem – en sammansättning av tre hängande lampor i svart kontrastton ovanför köksarbetet och en original taklampa med samma färg ovanför matgruppen. Användningen av stolar av olika modeller och färger i matsalen ger interiören lite avkoppling, ger mys och värme till atmosfären i rummet för matlagning och mat..

Kök + matsal

Det finns också en toppmodern tvättstuga på bottenvåningen i ett japanskt privat hus. Bekväma förvaringssystem för tvättmedel och bänkskivor för vikning och sortering av tvätt har blivit ett mycket praktiskt tillägg till hushållsapparater.

Tvättinteriör

Användningen av svarta magnetiska brädor i hem med barn har blivit en riktig mainstream. Detta är inte bara en bekväm bas för manifestationen av den yngre generationens kreativa början (barn målar gärna på väggarna), utan också en hjälp i hushållning för föräldrar – du kan lämna meddelanden till varandra, skriva ner recept, handla listor och andra små saker som gör vårt liv enklare. Från första våningen klättrar vi i trätrappan till den övre nivån i det japanska hushållet.

Magnetbräda framför trappan till andra våningen

Inredningen i hela hushållet har en detalj som upprepas i interiören i olika rum – bilden av ugglor. Dessa söta varelser finns i form av väggdekorationer, tapeter och textiltryck, i form av små figurer, skulpturer.

Ovanifrån på första våningen

Utrymmet nära trappan på andra våningen är inrett på ett mycket originellt sätt. En stor bardisk och ett par original barstolar är de enda möblerna i detta ganska rymliga rum. Och bakom två ljusa fackdörrar finns ett ännu rymligare lekrum för barn..

Utrymme nära trappan på andra våningen

Lekrummet har samma rymlighet, ljusa ytor och ljusa möbler och inredning. Det finns mer än tillräckligt med utrymme i ett så stort rum för barn..

Spelrum

Vi går in i sovrummet och längs vägen märker vi närvaron «fågel» dekor på disken. Små vita fåglar bland den strikt och lakoniska designen ser organiskt överraskade ut och ger en touch av värme och hemkomfort.

Bardisk och ugglor

En lika enkel och minimalistisk inredning väntar oss i sovrummet – en stor säng i färgglad textildesign, ett liknande tryck på gardinerna och en original designerkrona som utgör hela interiören i rummet för att sova och koppla av. Faktum är att du inte behöver mer för en vilsam och god sömn..

Lakonisk sovrumsinredning

Även i utilitaristiska lokaler fanns det en möjlighet att använda «Uggla» tryck för väggdekoration. Fågelgrafik pryder badrumsytor. Användningen av svartvitt i alla interiörer skapar inte bara en kontrasterande uppfattning och struktur av hela bilden, utan ger också en viss dynamik i rummets design..

Uggeltryck i badrummet