Modern design av en bachelor lägenhet i staden Samara

Hur organiskt integrera brutala designnoter i den moderna inredningsstilen? Svaret på denna fråga kan fås genom att titta på en fotorundtur i lägenheten för en ungkarl som bor i Samara. Den harmoniska integrationen av moderna möbler och inredning i en strikt och lakonisk inredning gjorde det möjligt att skapa en original och minnesvärd lägenhetsdesign. Kanske kommer några designidéer, färger och texturer att inspirera dig att renovera eller bygga om ditt eget hem..

Studiorum med entré, rymligt vardagsrum, kök och matsal i ett utrymme

Efter att ha trängt in i lägenheten och kringgått det snövita segmentet i den lilla korridoren befinner vi oss i ett rymligt rum med en original, varierad, men samtidigt strikt finish. Snövit yta på tak och väggar ersätts av tegel och trägolv. På grund av övervägande av snövit ytor och ett starkt belysningssystem som ligger på flera plan verkar rummet otroligt ljust, rent, rymligt och ljust.

Hall

I ryska lägenheter kan du sällan hitta en snövit finish i korridoren, man tror att en sådan design är för lätt smutsig för ett område med ökad risk för föroreningar. Men hela poängen är vilken typ av material som ska användas för vägg- och golvbeklädnad. Till exempel är keramiska plattor som golv inte bara ett lätt att rengöra material, en lönsam investering och ett attraktivt utseende i ett rum, utan också en möjlighet att visuellt expandera ett litet rum, vilket är kännetecknet för alla hem..

Snövit finish

Ett originellt sätt att dekorera utrymmet mellan två innerdörrar är en imitation av en öppen spis med alla attribut som bygger på härdzonen. Snövit gipsgjutning i kontrast med tegelverk ser särskilt imponerande ut.

Öppen spis mellan dörrar

Trots det faktum att eldstaden är inaktiv och all dess inredning är rekvisita, ger utseendet på detta segment av rymden en touch av värme och mysighet i ett familjen bo till interiören, som så ofta saknas i bachelor lägenheter. Dessutom kan du i ett litet utrymme i eldstaden tända ljus eller ansluta en elektrisk imitation av härden.

Imitation av härden

Tack vare det öppna rummet med flera funktionella segment har studiorummet inte tappat sin rymlighet och känsla av frihet. Trots den ganska höga funktionella arbetsbelastningen är utrymmet i det gemensamma rummet fyllt med ljus och luft. Övervägande av snövit finish gör att du visuellt kan utöka utrymmet och skapa en ljus och fräsch atmosfär i det gemensamma rummet. Integreringen av tegel i det rymliga rumets inredning ger inte bara en mängd olika färger och texturer, utan fungerar också som en accent. Vardagsrummet representeras av segment som ligger mittemot varandra – en mjuk sittgrupp och en videosektor med lagringssystem.

Vardagsrum

I vårt land finns det en sekelgammal designtradition – att installera en soffa i vardagsrummet mot väggen. Men om det är nödvändigt att ordna flera zoner i ett rymligt rum, så kan soffan bli gränsen mellan de funktionella segmenten. I det här fallet, vilar baksidan av soffan på bardisken i köket, inträffar inte bara vardagsrummet, utan också en betydande besparing av användbart utrymme.

Vardagsrum mjukt område

Små snövit lagringssystem med olika modifieringar har blivit ett praktiskt och visuellt attraktivt tillägg till videozonen. Skåp med snövit slät fasad fästs på väggen, vilket inte bara hjälper till att spara ledigt utrymme utan också fungerar som ett ganska rymligt förvaringssystem. Och i de öppna hyllorna i det vita stället kan du lagra böcker, samlarföremål och andra härliga saker som du skulle vilja visa..

Videozon och lagringssystem

Ett litet soffbord med glasskiva och snidade ben kompletterar bilden av ett bekvämt och bekvämt vardagsrum. Retrostilen i denna möbel ger en touch av nostalgi till en ganska modern rumsdesign..

Originalbord

Som med många andra saker består det inre av rummet av detaljer – helhetsintrycket består av de minsta segmenten. Därför ägnar designers alltid mycket uppmärksamhet åt även sådana till synes obetydliga interiörelement som strömbrytare, uttag eller dimmare för belysning och luftkonditioneringssystem..

Inredningsdetaljer Dekor

Köksutrymmet domineras av snövit och speglad yta, och den ursprungliga träliknande finishen och ett tryckt glasförkläde utlöste effektivt den snövit idyllen. Det är inte ofta möjligt att hitta spegelfasader i köksenheter, detta beror på den ökade tiden som läggs på att rengöra sådana ytor. Men när det gäller att använda reflekterande ytor för det översta lagringssystemet, motiverar effekten ägarnas ansträngningar..

Kök

Den ursprungliga bardisken blev fokuspunkten för matsegmentet; bekväma mini-stolar med mörk klädsel fullbordade effektivt matalliansen. För en ungkarlslägenhet eller hem för ett gift par utan barn är detta alternativ för att organisera en plats för måltider mer än motiverat och hjälper till att spara mycket kvadratmeter användbart utrymme.

Original matplats

Stora fönster är dekorerade med textilier i naturliga färger. Genomskinlig tyll och chokladfärgade gardiner ger lite lätthet till inredningen och mjukar brutaliteten i tegelverket, som är kantat med utrymmet mellan fönsteröppningarna.

Bardisk för måltider

Ett spektakulärt tillskott till matsalen är en hängande ljuskrona med modern design. Om det finns flera ljuskällor i rummet, förutom naturligt ljus från fönstren, har ägarna fler möjligheter att skapa den nödvändiga atmosfären, beroende på situationen..

Tegelverk som dekor

Ovanlig ljuskrona

Rymligt sovrum med minirum

Det rymliga sovrumsområdet är indelat i sov- och arbetsområdet med en stålpartition som har åldrande effekt. Snövit undertak med inbyggt belysningssystem utökar utrymmet visuellt och väggarnas pastellfärg skapar en sömnvänlig, lugnande atmosfär. Trägolv som täckning ger naturlig värme till det inre i det sovande och avkopplande rummet, vilket skapar en mängd olika färger och texturer.

Sovrumsdesign

Mjukt klädsel på ramen och sänggaveln med Windsor -tryck ger ett inslag av mjukhet och ömhet till sovrumets strikta atmosfär, den färgglada prydnaden gör att sängen kan bli ett fokuscentrum inte bara på grund av dess stora storlek utan också på grund av dess ursprungliga design.

Mjuk sänggavelklädsel

Små sängbord med böjda ben kombineras harmoniskt med partitionens material och skapar den balans som är nödvändig för sovrummet. Kompletterar bilden av sovdelen är dekorationen av fönster med ljus pastellfärgad organza..

Ovanliga sängbord

Det finns ett minikontorområde bakom en stålpartition. Arbetsplatsen, gömd bakom den speglade dörren till den inbyggda garderoben, är en konsol med en dator och öppna hyllor för förvaring av dokument och kontorsmaterial. Resten av garderobsutrymmet innehåller ett garderobsegment för förvaring av kläder, skor och accessoarer..

Skåp bakom skärmen

Från sovrummet finns en utgång till den inglasade loggian, där en liten plats är utrustad för vila eller korta måltider.

Vila på loggian

Badrum med en intressant inredning

I badrummet ser vi igen den redan välbekanta kombinationen av snövit yta med tegelverk och inredningselement av trä. Kompetent placerade accenter hjälper till att visuellt utöka ett litet nyttarum, men undviker samtidigt effekten av ett snövit-sterilt rum.

Badrumsdesign

Kylan i de snövit glansen hos de keramiska plattorna och värmen i tegelstenarna på väggarna i gul-ockra toner skapade en otroligt harmonisk förening och en minnesvärd badrumsfinish. Närvaron av spegel- och glasytor gör att du kan ge andan av lätthet, friskhet och till och med luftighet till en ganska brutal design.

Tegel och vita ytor

En cantilever toalett är en design med en cistern gömd i en nisch, vilket hjälper till att avsevärt spara användbart utrymme i badrummet eller toaletten. Och i stadslägenheter med standardlayout i utilitaristiska lokaler räknas varje centimeter.

Konsol toalett

arkitekten Tatiana Savelyeva (Samara)