Loftstil vardagsrum inredning

Loftstilen är en kombination av gammalt och nytt. Under «ny» innebär användning av material som glas och metall, samt spetskomponenter för hushållsapparater. Under «gammal» Jag menar förekomsten av putsade, målade eller tegelväggar i inredningen. Loftstilen är lämplig för efterbehandling av både stadslägenheter och hus på landet. Bland annat sparar denna stil betydligt pengar och erbjuder inte dyra möbler och efterbehandlingsmaterial, till skillnad från andra stilar. Antika möbler sameksisterar perfekt här med ultramoderna, med andra ord allt som finns i huset, allt kan användas om du närmar dig denna fråga klokt. Det enda att notera är loftstil «älskar» gratis layouter, när det inte finns några skiljeväggar i rummet, det är högt i tak och breda fönster från golv till tak – allt detta ger verklig frihet när det gäller inredning av vardagsrummet.

Loft vardagsrum med helväggsfönsterSpektakulärt loft vardagsrum med glasväggarFönster från golv till tak i ett vardagsrum i loftstil

Denna stil är särskilt att föredra i kretsen av kreativa människor som konstnärer, arkitekter eller designers, eftersom presentationer och utställningar kan ordnas i ditt eget hem i ditt eget vardagsrum. Loft är ett avslag på allt allmänt accepterat.

Loft innebär en speciell layout

Öppet rymligt rum för ett loft interiörSpektakulärt rymligt loft vardagsrumRymligt öppet utrymme för ett loft vardagsrum

Huvudprincipen för denna stil är öppna ytor, d.v.s. vardagsrummet från köket kommer att separeras inte av skiljeväggar med dörrar, utan genom att zonera rummet. Det vanligaste sättet att dela är bardisken..

Zoner ett loftsrum med en bardisk

Med andra ord, layouten ska vara öppen. Och bara tvättstugor och badrum är åtskilda av skiljeväggar. Men det finns många andra sätt, till exempel att göra zonindelning med golv, kontrastfärger eller att applicera väggfinisher av olika textur och färg.

Interna skiljeväggar är vanligtvis gjorda av glasblock, som ibland ersätts av fönster.

Loftstil färgschema

Det bör noteras att denna stil är mycket demokratisk när det gäller val av färg. Allt beror på vad du exakt vill skapa i ditt vardagsrum: industriell estetik eller uttryck. Därför bör du enbart lita på dina beroende..

Ljust vardagsrum i loftstilVardagsrum i loftstil i ljusare färger

I detta fall är till och med de mest extravaganta och oväntade färglösningarna tillåtna, till exempel mousserande blått, svart eller vin (mörkt rött vin). Detta beror på att själva ordet «loft» är faktiskt samma som «vind», därför föredrar fans av denna stil ofta dystra och dystra nyanser, d.v.s. dämpad dammig. Och bara för enskilda accenter används ljusa färger. Det viktigaste är att inte glömma reglerna för god smak och inte överdriva det med färger..

Vägg-, golv- och takdekoration

För att visuellt öka utrymmet är det bäst att använda ett bländande vitt tak. Det är ännu bättre om du kan se rör eller träskivor i taket – detta bidrar perfekt till vindsatmosfären och grovheten i interiören..

Traditionellt loft vardagsrum tak dekorationTak med träbjälkar i loftet vardagsrumTräbjälkar på taket i vardagsrummet i loftstilTraditionellt rör på taket i loftet vardagsrum

När det gäller golvet – laminat eller golvbräda kommer att fungera som ett perfekt överdrag. Det lackerade träet matchar perfekt minimalismens anda, vilket i sin tur främjas av loftstilen. Kakel eller stenar är mycket mindre vanliga. Som väggdekoration är murverk en idealisk lösning. Du kan använda en imitation av den, eller så kan du göra en imitation av bar betong. Som tillval är en vanlig emulsion också lämplig för väggdekoration, vilket gör att du kan måla väggarna i valfri färg. Återigen, om du målar det i vitt, kommer utrymmet att öka visuellt..

Tegelstenar på väggarna är idealiska för ett loft vardagsrumTegelverk i det inre av ett loft vardagsrumLoft vardagsrum med murverk på väggarna

Det är mycket viktigt att fönsterkarmar och golvlister är gjorda av naturligt trä eller målade i toner som smälter in i interiören. Med andra ord, de borde inte «leva på egen hand».

Arrangemang och möbler i loftet vardagsrum

Mitt i vardagsrummet i denna stil är en massiv soffa täckt med läder eller dyra textilier. Dessutom spelar dess storlek ingen roll alls. Huvudprincipen är att ju fler desto bättre. Effekten av åldrande på klädsel, skav etc. används ofta. Ett stort antal bekväma kuddar är välkomna. Stolar för gäster ska också vara rymliga och tillräckligt stora. Och i allmänhet borde det finnas ett överflöd av platser här. Helst ska möblerna vara på hjul, eftersom loftet kännetecknas av enkelheten i genomförandet av permutationen. Dessutom kan du placera ottomaner, till exempel mocka. Förutom soffan är ett obligatoriskt element ett soffbord, som är karakteristiskt för minimalism när det gäller design. En matta med extravaganta färger, som ligger på golvet, till exempel som en leopard, kommer underbart att komplettera vardagsrummet. Ett viktigt attribut för ett sådant vardagsrum är också en stor TV med ett akustiskt system..

TV med ljudsystem i det inre av vardagsrummet

I denna brutala interiör kommer saker som hängmattor, gungor fästa i taket och till och med basebollnät eller träd att se underbara ut..

Förutom alla ovanstående är antikvariska föremål lämpliga här, fristående, till exempel en mormors bröstkorg, en gungstol, gamla lampor, samt blomsterställ, smidda ljusstakar, vad som helst och andra alla möjliga unika saker. Och på fönstren i en sådan inredning är det omöjligt att hitta spetsgardiner. Istället kan du hitta tjocka bomulls- eller trä- eller metallgardiner..

Vardagsrummet i loftstil innehåller också många ovanliga lampor med geometriska former i vitt, grått eller svart..

Vita lampor i det inre av vardagsrummetSvarta lampor i vardagsrummet i loftstil

Hushållsapparater används felfritt – från stålplattor till häpnadsväckande plasma -TV.

När det gäller de textilier som används har mocka förutom läder en utmärkt konsistens. Den kan användas både på ottomaner och på kuddar, eller till och med på ett överkast. Filt- eller filtmattor är att föredra. Det är bra om kashmir, alpacka eller klädsel med en finnad textur används som klädsel..