Loft – design utan pretentioner

Höga väggar, avsiktlig vårdslöshet i sin dekoration, konstruktionskolumner öppna för ögat, närvaron av grovbearbetade takbjälkar skapar ett annat format. Betydelsen av ett loft är inledningsvis dold i betydelsen av ordet översatt som en vindsvåning, och innebär arrangemang av tidigare industrilokaler för bostäder. Idag är demokratisk design utformad för fria konstnärer som vill uttrycka sig och tydligt protestera mot stereotyper och stilregler. I allmänhet och i synnerhet speglar inredningens nyanser preferenserna och karaktären hos ägarna. Konceptidé – maximal frihet och komfort till en rimlig kostnad.

Vad är skillnaden mellan en loftdesign och en studiolägenhet, eftersom det finns så mycket gemensamt i organisationen av det öppna rummet? Allt, förutom två punkter: frånvaron av väggar och principen om att dela upp området i funktionella segment. Trenden mot praktisk och rationalism idag har förvandlats till en aktiv önskan hos många att förändra det ordnade livet på öppna hyllor med en demonstration av deras innehåll..

Panoramafönster, frånvaron av statiska skiljeväggar, gardindraperier, okomplicerade plankgolv, bristande fokus på former och färgharmoni orsakar ibland en tvetydig reaktion. Och djärv ignorering av konventioner talar volymer om den moderna människans strävan efter inre och yttre frihet. Låt oss närmare överväga principerna för att förverkliga en äventyrlig idé, beröra ämnet integritet, akustik, lagringssystem.

Utsikt från fönstret Tomt i loftstil Lakonisk design

Layout och zonindelning

Kolumner av tegel, betong eller beklädda med konststen, symmetriskt placerade på sidorna i lampans utrustning, avgränsar konventionellt omkretsen. Det är också känt att manipulation av den strukturella delen av bågen ger olika resultat. I en utföringsform fungerar den som en dekorativ komponent mellan stöden och kommer inte i kontakt med bottenplanet på något sätt. Med en diskret dubbelsidig inramning av väggarna är strukturen gjord för att matcha accentväggen och duplicerar vanligtvis tegelverket, även om andra versioner är tillåtna.

Möbelgrupper är arrangerade på olika sätt, men bort från väggarna och i alla positioner skisserar de tydligt viloplatsen. Ryggarna på soffor och fåtöljer markerar visuellt gränserna. Mattan under fötterna är ett annat dekorativt argument för tydlig zonindelning. Ett liknande intryck görs av ett podium av sten, en hög plattform med steg mellan zoner och trimning för att matcha väggarna. Deras höjd varierar från 5 cm och mer. I sovrummet löser en sådan struktur under sängen samtidigt den nyttiga uppgiften att lagra saker. Lådor på löpare eller rullar i strukturens tarmar liknar en sektion av en byrå.

Säng på en träplattform Kreativa hyllor

Det är tillåtet att integrera köket i vardagsrumsdesignen med hjälp av en bardisk och barnstolar. Delningsremsan i denna version blir golvbeläggningen och bordets linje. Det är ganska lämpligt att ersätta det loopade trägolvet i den främre delen med praktiska plattor som imiterar brädans struktur, mer praktiskt för detta block. För att köksmodulerna organiskt ska växa in i loftutrymmet, välj fasader med metall, kombinerade ytbehandlingar, artificiellt åldrade eller stanna på öppna hyllor. Ett av de obligatoriska kraven är att utrusta köket med prylar. Detta gäller hushållsapparater i allmänhet. Hemmabio, i köket – ett imponerande kylskåp, en spis med en blank metallyta, rader med el «assistenter» relevant för ett loft. Förresten, serien «Vänner» – ett skärmsexempel på en köksdemonstration i detta koncept

Så annorlunda loft Kromlampor Kök Bar alternativ

Loftet är känt för bristen på rymliga garderober, med sällsynta undantag när en lång struktur fungerar som en skiljevägg. Golvhängare används istället för garderober. Mobila strukturer är utrustade med hjul och ändrar enkelt geografi.

Mobil hängare Under kristallkronan

För detta ändamål används hyllor med växter, en credenza, en skänk eller långa hyllor vinkelrätt mot väggen. Hyllplanen är öppna för visning.

Skiljevägg Långa hyllor

Den funktionella uppgiften att organisera och lagra saker utförs av många hyllor och byråer, möbeldelar. Det är mycket lättare att lösa problemet på bekostnad av övervåningen. Nischen under trappan kompletteras med hyllorader, och resultatet av processen är ett rymligt omklädningsrum. Närvaron av trappor i duplexutrymmet är inte förvånande. De kan vara lätta och eleganta – gjorda av aluminium och glas. Konstruktionerna representeras mer solidt av den marscherande versionen.

Lagringssystem Rund nisch

Rationalism och kreativitet

Ett säkert sätt att organisera ditt personliga utrymme är att utrusta en nisch eller alkov. Gränsen kommer sannolikt att markeras med hjälp av väggskärmar av träpaneler eller gips, höjdens storlek. Om kompakta bänkskivor fästs på motsatta sidor av skiljestativet bildas två arbetsplatser samtidigt. Lösningen är också relevant för plantskolan.

Skåp med loftstil

Naturligtvis finns det en känsla i glidande strukturer som hjälper till att anpassa utrymmet för dig själv så bekvämt som möjligt. Eftersom själva idén utesluter väggar och i princip inte förespråkar integritet, stödjer du din personliga önskan att abstrahera från världen med hjälp av andra strukturer. Dessa är ogenomskinliga lätta skärmar med frostat glas eller japansk shoji av rispapper. Glasvertikaler får vara rörliga, bära en specifik estetisk belastning, förvandlas till osynliga sidopaneler.

En intressant version är ett rörligt system i form av diabilder. De produceras ofta i ovanliga modifikationer. Modeller som följer dörrens och karmens form, galvaniserat stål eller kopparpläterade, är unika för loftet. Det är ganska rimligt att montera plastpaneler i taket, vilket perfekt klarar uppgiften..

Bli inte förvirrad av volymer, yta och akustik. Rätt arrangemang av möbelgrupper och belysning kommer framgångsrikt att justera arbetsytorna och rastplatsen. Av den anledningen att omkretsens skala är ett tråkigt eko av röstens ljudvibrationer, är det värt att vända sig till textilattribut, mattor på golvet och ett överflöd av soffdynor. Ekon utjämnas av mjuka paneler i sovrummet eller speciella akustiska mattor.

I fokus för en tegelvägg Mjuk grupp Kreativitet

Vi skapar interiören

När du utrustar ett rum med funktionella föremål bör du lita på din smak och köpa de saker du gillar. Loftstilen beror på det stora antalet sittplatser, så det finns aldrig för många soffor, stolar, bänkar. Idén kännetecknas av möbelns övergripande dimensioner, vilket inte är det «upplösa» i full storlek. Omfattningen av de inre exponeringarna på displayen stör inte att kompensera med graciösa attribut av blygsamma storlekar och olika konfigurationer. Kuddar, ett långt bord med ljus på flera nivåer, linjär förlängning av möbelartiklar kommer att klara detta..

Kontrollerat tak I reflektionen av solen

Vardagsrum under en nisch

Möbler utan mycket pretentiöshet i dekoration kommer att vara lämpliga. Mörka och ljusa, metalliska, flätade, kombinerade fasader, ljusa kontraster, diskordanta kombinationer är välkomna. Förkromad metall och soffbordsglas, en grupp slitna läderklädda möbler, vintage -kistor tillsammans med färgglada gobelänger passar fritt i vardagsrumssegmentet. Sällsynthet och modern exklusivitet är toleranta mot ömsesidiga grannskap. En mjuk lila puff kommer att slå rot på samma torg med röda soffor och mångfärgade kuddar. Det dominerande loftet anses vara gråblått..

Trätak I rörföretaget

Klädt tak

Det är inte vanligt att använda centralbelysning som huvudbelysning. En ljuskrona i mitten av rummet sprider ljus över taket, och från ett lägre perspektiv skiftar betraktningsvinkeln ständigt uppåt och ignorerar den inre exponeringen. Av denna anledning skapas ett annat scenario med oberoende källor för zonbelysning. Däckversionen anses vara idealisk. Original bakgrundsbelysning kommer exakt att förmedla atmosfären i en industri.

Metallrör i tegelstenar ser särskilt imponerande ut mot bakgrunden av glänsande badrumstillbehör. Dyrt VVS ser underbart ut mot bakgrunden av en sällsynt vit installation. Symbiosen av tegel- och marmorbeklädnad rimmar intressant med vintage -kranar, vitheten i en modern skål, med fragmenterat deltagande av trä. Oavsett vilka moderna material som råder i beklädnaden, indikerar fortfarande ett par inslag och arkitektoniska drag att de tillhör stilen.

Kombinerad finish Ljust badrum Fragment av tegel Diskret och uttrycksfull

Loft-inredning

Kombinera gärna olika riktningar och var inte rädd för resultatet av kreativitet. Loftets stilistiska ovillkor är tolerant mot klassikernas deltagande i en tandem av fashionabla koncept och möjliggör oväntade kombinationer. Så om den klassiska gruppen kompletteras med en bländande ljus fåtölj som inte överlappar huvudsetet varken i färg eller form, kommer intrycket inte att lida alls.

Det är tillåtet att lämna väggen öppen. Grå betong eller rött tegel är ett särdrag hos loftet. Ljusa affischer, svartvita fotoutställning, hängande hyllor med små föremål pryder perfekt vertikalen. För färg, placera burkar med knappar, vinkorkar, färgade småsten, buglar, bambustavar på dem eller fyll kärlen som du vill. Färgglada tillbehör och deras antal har stort inflytande på inredningen. Vaser med olika färger och texturer monteras i grupper eller placeras en efter en. Trots anspråkslöshet i designen kan den urbana stilen spåras i målningarna..

Bild på väggen Avkopplingsområde

Stilleben, liksom rätterna som placeras på baksidan av hyllorna, fördelas slumpmässigt längs väggarna och kommer till nytta inte bara i matsalen. Vi minns också om förekomsten av graffiti, abstraktioner, som inte behöver hängas i vanlig ordning. Du behöver bara luta dem mot väggen. Trafikskyltar, gamla cisterner istället för blomkrukor, hängande redskap och andra futuristiska versioner är lämpliga för särskilt kreativa. Inomhus växthus eller zen trädgårdar tillför naturlighet och skapa en ljus atmosfär. Bara rör inte upp fönsterbrädorna med dem, för att inte störa den maximala penetrationen av ljus. Av denna anledning avvisas fönsterbehandlingar..

Loft inredning Ursprunglig grupp Huvudgavel i trä Loft kök I ljuset av en golvlampa Hög klass Snygg väggdekor Lite av allt

Kom ihåg att ett loft interiör är ett bra alternativ för självuttryck och kreativitet..