Ljus modern inredning för ett privat hus

Många av oss är redan trötta på ljusa interiörer i pastellfärger. Oändliga snövita väggar och bara sällsynta fläckar av kontrasterande färg utökar utrymmet kraftigt, men ger de optimism och gott humör till interiörens karaktär? Hur lägger du till ljusstyrka i utformningen av ditt eget hem, inte överdriver det och behåller balans och harmoni i färgpaletten? Hur använder jag färgglada nyanser för att markera de viktigaste inredningsartiklarna utan att överbelasta rummet med stänk av ljus färg? Vi hoppas att nästa designprojekt för ett privat hus kommer att inspirera dig till djärva färglösningar, att använda möbler och inredning i en ljus design, men samtidigt kommer det att få dig att behålla balansen och skapa en trevlig atmosfär i ditt eget hem ..

Låt oss börja vår inspektion från byggnadens fasad – när du ser ett sådant hus på gatan kommer du inte längre att förväxlas med något annat. Den tvåvåningsbyggnad med vind är inredd i gråtoner, fasadens ljushet läggs till av dekoration av fönster och dörrar, som löper längs hela byggnadens höjd med en kontinuerlig glastejp. Ett gaveltak sticker ut ovanför huvudentrén och skapar en skyddande baldakin över verandan, och små träd i trädgårdskrukor nära ytterdörren informerar oss om den positiva inställningen hos husets gästvänliga ägare..

Fasad av ett privat hus

Det finns ett garage i byggnadens källare, som kan nås från bakgården. Carporten ovanför garaget fungerar som en öppen terrass för andra våningen i en privat bostad. Det finns också ett friluftsområde. Med tanke på att terrassen har utsikt över fastighetens bakgård behöver du inte oroa dig för sekretessen för segmentet av avkoppling och sola i det fria..

Bakgård och terrass dekoration

Så snart vi kliver på tröskeln till ett privat hus ser vi att det kommer att finnas många intressanta färgkombinationer i dess inredning. Men samtidigt kan man inte säga att utformningen av bostadsägandet är överbelastad med färg – bilden av lokalerna är ljus och ljus, inte utan positiv. Till exempel är entrén inredd i ljusa färger, men ljusorange inlägg fyller atmosfären i hjälprummet med sommarstämning. Och användningen av ett kontrasterande tryck för golvet ger dynamik till interiören..

Interiör i en ljus hall

Vardagsrummet intill korridoren är inrett i en kombination av varma och kalla färger. Den inre partitionen, som zonerade korridoren från rekreationssegmentet, blev grunden för att skapa en videozon och platsen för låglagringssystem. Men huvudfunktionen i vardagsrumsinredningen var valet av färger för inredning, dekoration och inredning, i synnerhet heltäckningsmattor. Användningen av blommiga teman för att dekorera rummet tillät att ta med anteckningar om vårhumör.

Vardagsrummets ursprungliga design

Icke döva interiörpartitioner låter dig tydligt zonera utrymmet utan att blockera sikten. Du kan vara i vardagsrummet och samtidigt se den som klättrar i trappan eller går in i köket. Samtidigt har låga ställningar en inbyggd karaktär, eftersom de är fästa vid partitionen, vilket skapar en enda struktur, mycket bekväm att använda..

Invändig skiljevägg och förvaringssystem

Köket-matsalen som ligger bredvid vardagsrummet förvånar inte bara med sin skala utan också med dess design. Ett rymligt rum översvämmat med solljus, fyllt med kontrasterande kombinationer och originella lösningar i inredningen och inredningen av rummet. En hel vägg med fönster och en dörr som leder till terrasserna har blivit ett accentelement i dekorationen. Tapetens svartvita tryck fungerar som en slags medlare mellan takets, väggarnas snövit yta och fönster- och dörröppningarnas mörka kant. Samma färgkombinationer användes i utformningen av matgruppen och den stora köksön..

Kök-matsal interiör

Det ljusa utförandet av köksfasaderna tillät inte bara att få färgvariationer till det inre av rummet, utan att öka graden av design av det funktionella rummet med flera nivåer. Den här är en rad. En rymlig och otroligt praktisk möbeluppsättning är som sin egen sol i det inre av ett privat hus. Tillsammans med ön gjorde köksuppsättningen, även i en rad, det möjligt att placera mer än det nödvändiga antalet förvaringssystem, arbetsytor och hushållsapparater.

Ljust färgschema för köksfronter

Köksytan gör att du kan använda det utrymme som finns för möbeluppsättningen som ska användas inte bara för de nödvändiga elementen, utan också för enheter som underlättar genomförandet av arbetande köksprocesser. Till exempel är den utdragbara kaffestationen ett bekvämt, praktiskt och funktionellt inslag av framsteg, vilket sparar tid och förbereder en uppfriskande drink medan du gör andra saker..

Utdragbar kaffebotten

Den sista handen vid bildandet av bilden av ett multifunktionellt kök-matrum var användningen av svartvita kombinationer i utformningen av den korta måltidszonen och matsegmentet. Köksön, med sina skarpa vita barstolar och svarta hängande lampor, är en iögonfallande funktion i kökssegmentet. Medan de mörka stolarna i matsalen står i kontrast med de vita nyanserna i hela belysningssystemet ovanför det rymliga träbordet.

Ursprungliga färgkombinationer

I det inre av sovrummet, trots aktiv användning av alla gråtoner, fanns det också en plats för ljusstyrka. I en serie omväxlande grå nyanser, en ljus prestanda av en hängande ljuskrona med många dekorativa element – som den första solstrålen i början av en ny dag. Det inre av sovrummet är inte överbelastat med detaljer – bara det väsentliga för en bekväm vistelse i en mysig och avkopplande miljö.

Sovrumsinredning i gråtoner

Tanken att bädda in ett helt system av garderober runt dörröppningen gjorde det möjligt att skapa ett fullvärdigt omklädningsrum i sovrummet. Lätta fasader ser enkla och avslappnade ut, trots sin massivitet, eftersom möbelensemblen upptar hela väggutrymmet från tak till golv.

Omklädningsrum och badrum i sovrummet

Inuti badrummet, som bara kan nås från sovrummet, fanns det också en plats för att applicera en ljus nyans. Bland det vita och gråa ytbehandlingsutrymmet ser de turkosa fasaderna på förvaringssystemen under diskbänkarna uttrycksfulla, fräscha och icke-triviala ut. Bara en möbel förändrar hela bilden av rummet, vilket höjer graden av unika design till en otrolig höjd..

Färgglada fasader av förvaringssystem i badrummet

Ett annat privat rum är barnkammaren, inredd i otroligt positiva, ljusa färger. Som du vet inspirerar den gröna färgen till optimism, ger rummet atmosfär av vårkraft och ger energi. Användning av olika nyanser av grönt i utformningen av barnrum rekommenderas inte bara av kombinatoriska experter, utan också av psykologer. Men om du använder färgglada toner för att dekorera ett rum, är det bättre för möbler att lämna neutrala färger – vita, ljusgrå. Således kommer det att vara möjligt att undvika överdriven användning av färger och deras färgstarka kombinationer..

Ljus design av barnrummet

På vindsrummet var det möjligt att organisera ett fullvärdigt hemmakontor och placera arbetsplatser i områdena med den största fasen i taket. Att visuellt skjuta gränserna för ett utrymme med en komplex arkitektur fick hjälp av stora fönster som fyllde utrymmet med ljus, och användningen av ljust trä för takbeklädnaden, snövit väggar och ett urval av möbler i pastellfärger. Och mörka inre element, till exempel fönsterdekoration och hängande lampor, ger den nödvändiga kontrasten, dynamiken och viss skärpa till vindsdesignen..

Hemmakontor vind