Ljus lägenhetinredning med ljus inredning

Hur ska jag lysa in interiören i rummen, vars dekoration är gjord i ljusa, neutrala färger? Det enklaste sättet att göra detta är med hjälp av en original och färgstark inredning – ljusa textilier för kuddar i vardagsrummet eller överkast i sovrummet, ovanliga belysningsarmaturer och till och med vintageartiklar i ljusa färger. Vi uppmärksammar ett designprojekt för lägenheter, i vars utformning ett gyllene medelväg hittades för att skapa en lugn, men samtidigt icke trivial atmosfär i bostadsutrymmen. Låt oss börja vår bekantskap med ett modernt privat hem med det mest rymliga rummet – vardagsrummet, som kombinerar funktionerna i en matsal. Rummet med ett burspråk är inrett i ljusa färger – ett snövitt tak dekorerat med stuckaturer längs omkretsen passerar in i ljusgrå väggar med vita lister och breda golvlister, och ett parkettgolv av ljust trä kompletterar finishen. Endast den mörka fläcken i den stenfasade eldstaden sticker ut i denna ljusa idyll.

Dekorerar ett rymligt vardagsrum med ett burspråk

På ett otroligt sätt blir rummet knappt igenkännbart efter installationen av möbler och inredning. Kontrasterande kombinationer och originella texturerade lösningar skapar en icke-trivial men samtidigt bekväm miljö för hela familjen att koppla av och ta emot gäster. Det finns inga hinder mellan vardagsrummet och matplatsen – tack vare den öppna planen förlorar rummet inte sin känsla av frihet och rymlighet, trots den ganska höga arbetsbelastningen på möbler och inredningsartiklar.

Stort vardagsrum interiör

Det idealiska valet av stoppade möbler för ett vardagsrum med liknande form och storlek är en hörnsoffa och ett par bekväma fåtöljer. En sådan layout av en mjuk sittgrupp gör att du kan skapa det största antalet sittplatser med minst förlust av användbart vardagsrum. Massor av soffkuddar ger bekvämt boende för hushåll och deras gäster.

Ljus inredning på en ljus bakgrund

Om det finns en öppen spis i vardagsrummet, blir det som regel centrum för attraktion för alla ögon. Men i det inre av detta rum var fokus- och koordineringscentret ett soffbord med en original bas och en transparent glasskiva. Ovanlig design med futuristiska motiv förtjänar en närmare titt, så vardagsrummet i vardagsrummet kommer att fortsätta att bli en framgång..

Original soffbord design

Vardagsrummets design i dessa lägenheter är en levande illustration av hur du enkelt och utan speciella ekonomiska förluster kan göra interiören, neutral i färgen, till en intressant och färgstark rumsdesign. Doserad användning av en ljus burgunderfärg blir en höjdpunkt i vardagsrummet – textilier till soffan och fåtöljerna, belysningselement och dekorativa element med en färgglad röd nyans förändrar bokstavligen interiören i vardagsrummet.

Utsikt över matplatsen

En annan särskiljande egenskap hos utformningen av lokalerna i urbana lägenheter är användningen av vintage -inredning – målningar från affischer från förra seklet och den ursprungliga användningen av märkeslådor som förvaringssystem, tillåter inte bara att notera originalitet till designen av vardagsrum, men också för att skapa ett tillfälle för trevliga minnen.

Ovanlig vintage inredning

Matsalen har också kontrasterande möbler. Matbordet valdes utifrån formen på burspråket där matgruppen är placerad; dess bordsskiva i sten ekar typ av material med eldstädsfodret och skapar en harmonisk kombination av två funktionella områden i ett rum. Fyra bekväma stolar med rygg kompletteras med en minifåtölj med ljus vinrött läderklädsel. Bara ett färgstarkt element i detta funktionella segment höjer den övergripande bilden av matsalen..

Fönster matsal

Från de gemensamma utrymmena går vi till de privata rummen. Det första sovrummet är ett blygsamt men kontrasterande rum. Dekorationen av rummet för att sova och vila i många avseenden upprepar designen av vardagsrummet, men i detta utrymme löses frågan om att skapa kontrast med hjälp av mycket mörka nyanser. Nästan svarta fönsterluckor, sänggavel och dekorativa kuddar blir accentpunkter i ljuspaletten i rummet.

Sovrum med kontrasterande inredning

Frågan om att skapa trevlig belysning i sovrummet löstes på ett originellt sätt – vägglampor med glänsande nyanser är fästa på sängens mjuka sänggavel. En sådan installation gör att du inte kan ta plats på sängborden för bordslampor och samtidigt skapa en tillräcklig belysningsnivå för övergången till sömn eller läsning i sängen..

Ljusa textilier för sovrummet

De ursprungliga sängborden, som är transparenta glaskartonger, löser sig bokstavligen in i sovrummet. Ett praktiskt, men samtidigt icke-trivialt tillvägagångssätt för förvaringssystem nära kajplatsen som tillåter att hela rummet blir avbildat.

Ovanliga sängbord

Det andra sovrummet är inrett i ett rymligare område. Men även här ser vi användningen av samma färgpalett och dekorationsmetoder som i resten av lokalerna för de privata lägenheterna. Kombinationen av vitt med en ljusgrå ton ser lätt och avslappnad ut, samtidigt som den behåller friskheten och adeln i en neutral palett.

Sovrum i ljusa färger

Sovplatsen ligger i en grund nisch, på vars sidor finns inbyggda snövit förvaringssystem. Detta är ett bra sätt att använda tillräckligt med ledigt utrymme i ditt sovrum för att slutföra praktiska och visuellt tilltalande lagringssystem. Snövita ytor med inbyggd belysning av nischer och hyllor ser ljusa ut, trots de massiva strukturerna.

Sovplats i en nisch med lagringssystem

Uppmärksamhet på detaljer

Belysningssystemet i detta sovrum representeras också av en central ljuskrona och två vägglampor som ligger symmetriskt på båda sidor av sänggaveln. Små lampor med snövit tygskärm ger den nödvändiga belysningsnivån för läsning före sänggåendet, och böcker kan lagras här bredvid sängen.

Massor av kuddar vid den mjuka sänggavel

Den hängande ljuskronans ursprungliga design ekar motiven för spegelramen ovanför den ovanliga målade byrån. Sådana inslag av möbler och inredning ger en touch av magi till det strama utseendet på rummet. Fantastiska motiv i det inre av rummet för att sova och vila beror kanske inte på åldern för ägarna till rummet..

Ovanligt utförande av ljuskrona, byrå och spegelram

Hjälprummen är inredda på ett generellt sätt med inredningen i hela lägenheten – liknande ljusa ytor och kontrasterande interiörelement, inklusive möbler och inredning. Men samtidigt blir funktionaliteten och praktiken hos möbelartiklar av största vikt..

Korridor interiör

En enkel och lakonisk byrå med en absolut slät front kompletterad med original tematisk inredning. Som ett resultat kompletteras korridoren med en komposition som inte bara uppfyller sina funktionella uppgifter korrekt, men också dekorerar utrymmet..

Lakonisk byrå och originalinredning