Ljus design pärla illusioner

En kraftfull glödlampa, utan deltagande av en lämplig palett i designen, kan inte kompensera för bristerna i ett mörkt rum. För ett gott humör och munterhet är svaret ljusa färger, som snabbt kan förvandla ett rum. Tack vare den trevliga utstrålande energin i de nuvarande färgerna bildas ett helhetsintryck av hemmet.

En tråkig design kan uppdateras med dekoration, möbler, ljus och tillbehör. Ljusområdet föreskrivs underbart på alla områden, i harmoni med de intilliggande tonerna, och slår rot i olika scheman. Delikatessen i den känsliga bakgrunden stöds av de inre gruppernas neutralitet, där ett måttligt kontrasterande färgintervall välkomnas.

I en trevlig atmosfär I brun harmoni Lätt monotont

Vi manövrerar med blommor

Användningen av enbart akromatiska toner förutsätter en originaldesign. Detta beror på markeringen av texturerna som är involverade i ett monotont utrymme och deras strukturella särdrag: genomskinlighet eller slöhet, grovhet eller sammetslen. Harmonin mellan vitt, grått och mörkt är självförsörjande utan hjälptoner och är perfekt för att skapa en bakgrund.

Den känslomässiga uttrycksförmågan hos en sådan komposition beror på omfattningen av intensiteten hos de utnyttjade tonerna. Så om du byter ut den gråaktiga pärlemorens vitaktiga lätthet med mättnad av stål, kommer tråkiga toner att förstöra den ljusa stämningen. Den dynamiska svartvita kontrasten tar fram silhuetter och omkretsgränser tydligare och rimmar med god smak..

Det varierar mellan varma och kalla kombinationer och det är tillåtet att ange designen som tillhör stilen. Om du erbjuder brunt för att komplettera kompositionen påminner lösningen dig om japansk design. Knappt märkbara skuggningar kommer att fungera som grund för hi-tech eller minimalism. En ren färg betecknar ett skandinaviskt tema och kräver närvaro av vita möbler. Vit och svart duo med tredje färg citat kommer tydligt att indikera Art Deco.

Färgade kast och kuddar, fönstertextilier och väggdekorationer med blanka ytor kompenserar för den saknade värmen. Det är tillåtet att sätta in bakgrundsbelysning i ramens metall eller plast, konsolidera med basfärgerna..

Intressanta texturer Färg minimalism japansk stil Sovrum imiterad valnöt

Fokusera på ljus

Bristen på intensiv belysning gör vita väggar till gråa. Det är inte svårt att bli förvirrad i valet av källor till artificiell strålning, men i verkligheten är allt enkelt om du fokuserar på problemet med rumslig organisation. Det kommer inte att skada att känna till ett par tricks som du samtidigt kan korrigera bristerna i layouten..

Väggvariationer är främst för dekorativa ändamål, men en specifik teknik kommer samtidigt att lösa ett funktionellt problem. Det är nödvändigt att hänga lamporna mot väggen så att den är något«flytta». Ljusstrålar löser mystiskt arkitektoniska brister.

Ljusflöde Varm design Intensiv belysning

Lösa ett problem från geometri

Fördelen med ljusa interiörer handlar om diskrethet och en känsla av frihet, där inget irriterar eller tröttnar. Genomförande av färger ger visuella illusioner. Väggarna kan sträckas märkbart eller bli knäböjda, och interiören kan uppfattas mer massiv eller lösa sig mot den luftiga bakgrunden. Men om du gillar specifika färger skadar det inte att göra en oberoende dekoration..

Dekorera dina väggdesigner baserade på känsliga motiv av himmel och vatten, pärlemor, pärlor, pastellfärger och en rad känsliga nyanser, beroende på dina känslomässiga impulser. Lusten att fylla rummet med mer aktiv energi kan uttryckas genom att mätta en av sidorna, till exempel med bärnsten eller karamell.

På en ljus bakgrund Ett par färgade drag Ljus vägg

Denna teknik kommer också att vara relevant i fallet när du behöver öppna en stängd omkrets. Markera väggen som kräver avstånd och mörkna resten lite – så blir det smala rummet bredare. Geometri kvadrat “lådor” kommer att korrigera en av vertikalerna, gjorde en ton rikare. Slutsatsen är klar: en kall skala ger en tredimensionell uppfattning, en mysig och mörk har motsatt effekt..

Behovet av att minska höjden beror på takets färg, exakt en ton annorlunda än basen. En bred rand högst upp på vertikalen för att matcha det övre planet och dekorativa kanter skapar exakt samma intryck. Önskan om att ha ett originaltak kan stödjas av deltagande av sträcktak med en lakonisk varvat med en ljus känslig nyans. I ljusets och idéens solidaritet kommer handlingen att se diskret och snygg ut. Kristallkronan kommer att spegla tusen kalejdoskopiska variationer, och i spegeln av ljusplan är innehållet i rummet bokstavligen «fryser» i luften.

Under kristallkronan Tretonad tomt

Att sätta ihop konstruktören

Den ljusa bakgrunden av horisontella och vertikala ytor skapar en duk som kräver skickliga penseldrag. Det tysta utrymmet kommer att låta exakt med din inlämning och förvärva sina egna anteckningar på grund av accentens inslag på möbler och tillbehör som skapar ett följe. Naturliga nyanser av växter i vackra badkar – fikon, yucca, citrus eller mini -växthus på fönsterbrädorna kommer att släta ut blomningen av kyla och kommer att vara i enlighet med den valda idén.

Mörka valnöts- och chokladfärgade beläggningar kommer att framhäva panoramautsiktens vithet och är bekanta för uppfattningen. Denna lösning har sin egen charm, men asteriskproblemet har också en alternativ lösning. För modern design krävs initialt mer vitt. Med den dekorativa lakonismen och asketen i moderna mönster är ett golv av laminat eller kakel i vitaktiga nyanser solidariskt..

Om vanligt «vedartad» Imitation är inte förvånande, golvets ovanligt vita färg kan inte kallas en standardbeläggning. I detta fall ansvarar parkettgolvet för originaliteten. «valnöt satin» eller en mängd variationer på temat ek: blekt, polärt, sand, grått eller elfenbenaska.

På ett vitt golv

En transparent bakgrund är självförsörjande och det är inte tillrådligt att överbelasta den med föremål. Det är svårt att överge de mörka klassikerna i möbler, men det är fortfarande bättre att stanna kvar i kombinationskombinationer, där kropp och yta kommer att kontrastera i texturer och toner. Fördelen är naturligtvis för ljusprestanda, glasfragment och viktlösa föremål, till exempel ett soffbord och inredningsdetaljer. Idén stöds av ljushet i fönstergardinen och det genomträngande dagsljuset..

Samtidigt, i små rum, bör interiörgrupper kopiera bakgrundsfärger, annars kommer färgspridningen att radera väggarna i segment. Och det är en helt annan sak när sådana system medvetet skapas i rymliga omkretser. Särskilt imponerande är de inlagda fragmenten som fokuserar på sig själva..

Geometri på golvet En vacker kombination Akromatisk dekoration

Enkla idéer för rymden

Omfattningsgränserna raderas av spegelglas. De speglar rymden, och solströmmar med många bländningar påverkar optiskt uppfattningen. De ska placeras framför reflekterande ljusföremål – fönster, bakgrundsbelysning eller lackerade föremål..

Möbler med en polerad glasstruktur eller fragmentariska huvudstycken ger lätthet. Ljus som passerar genom öppna hårdvaruhandtag kommer också att locka kaniner..

Och om du inte kan skryta med frihet i vardagsrummet är det bättre att flytta möbelgruppen till väggen. I detta fall är det önskvärt att föredra låga strukturer. Även en högryggad stol kan “stjäla” volym. Och det är en helt annan sak om du placerar det eller ett skrymmande skåp på en vit bakgrund. Skalor och silhuetter av dimensionella objekt reflekteras i bländning och korrigeras visuellt.

Kök asketism Vitt och brunt kök

Vet du varför du ska välja rätt format för bilder? Paradoxalt nog bör du i ett litet rum hänga en stor ram och inte organisera ett collage av små. När du strävar efter höjden kommer dukarna på långsträckta baguetter att platta ut taket med golvet.

Linjera fönsteröppningen mot hela väggen med ramens vertikala linjer. Undvik skiktning och komplexa mönster vid drapering. Utmaningen är att säkerställa maximal tillförsel av naturligt ljus. Alla transparenta tyger från samlingen av transparenta texturer, rullgardiner och liknande versioner från en serie justerbara mönster är lämpliga för detta..

Placera det estetiskt dominerande föremålet i motsatt hörn. Att fokusera blicken på ett avlägset föremål, kringgå de medföljande detaljerna, kommer omedelbart att fungera till förmån för filmen.

Färg i design har en magisk kraft i bildandet av optiska illusioner. Föredraget för en ljus inredning är det nödvändigt att tänka över färgrörelser, korrekt utforma ett belysningsschema och välja efterbehandlingsmaterial.

Smal korridor

Badrum i tre färger