Lila färg i det inre av badrummet

Badrummet är platsen där en person kan koppla av och känna sig som bäst. Detta påverkas av flera faktorer: från storleken på rummet och badrummet, till belysningsnivån, inredningen och lika viktigt – färgerna på väggarna och möblerna inuti rummet..

Valet av färg när du skapar en design för ett framtida badrum är naturligtvis av stor vikt. En mängd moderna byggnads- och färg- och lackmaterial kan hjälpa till att förverkliga nästan vilken idé som helst om badrummets ägare. Idag är en av de mest intressanta och moderna badrumsdesignerna gjorda i lila och dess nyanser. Denna färg har många betydelser. De betecknar intelligens, förnuft, ödmjukhet, ålderdom. I allmänhet, i lugna nyanser, betecknar denna färg mognad och världslig visdom. Men de alltför lugna nyanser av lila, tvärtom, betecknar sorg och nostalgi..

Vad påverkar färgen

Badrummet är generellt inte stort. Rätt val av badrum och möbler kan öka arbetsytan i rummet, och rätt färg kan visuellt få rummet att se större ut än det faktiskt är. Färger som svart, mörkblått, som forskare bevisar, reducerar rummet visuellt, och vita, gula och lila färger gör tvärtom rummet visuellt större..

1

Till exempel, på det här fotot ser vi hur vitt och lila tillsammans påverkar den visuella upplevelsen av badrummet. Vitt badrum, tak, golv och väggar gör rummet till ett underbart rekreationsområde, där vardagliga problem inte kan komma. Eldstaden, som passar mycket bra in i badrummet, sticker ut anmärkningsvärt i lila, vilket betonar det visuella mitten av rummet. Tvärtom, det finns ett badrum praktiskt taget i mitten av rummet. Eldstaden passar bra in i interiören, som ett litet bord och en nisch för trevliga små saker, inklusive ljus, som kan ge rätt atmosfär till badrummet.

2

I det här rummet kan du se utförandet av ett herrbadrum. Designers betonade metallens färg, möbelns mörka konsistens «manlighet» ägare. Om det på det första fotot finns ett badrum som är mer lämpligt för en kvinna, så finns det utan tvekan ett mans badrum i det andra. Lila är djärvhetens färg, vågade inre lösningar.

3

Färgmatchning i ett badrum kan drastiskt förändra utseendet på ett rum. Om du minskar tonen i det lila något, vilket gör det blekare, kan du «mjukna» rumsinredning.

4

Färgen lila, enligt psykologer, hjälper till att lugna ner sig i stressiga situationer. Och krämnyanser ser de mest bekanta ut i badrummet och fungerar som en bra kontrast för en annan färg. I det här fallet lila.

5

Arrangemang av möbler och belysning

Exemplet på detta badrum kan användas för att betona korrekt placering av en stor mängd möbler i ett litet område av rummet. Det bör noteras att byråns svarta färg, som enligt psykologer verkar deprimerande på en person, i kombination med lila, något minskar effekten av denna färg på uppfattningen. Men ändå är det något utslagna från den allmänna interiören..

6

Psykologer tror att lila är färgen på harmoniskt utvecklade människor. Denna färg betonar mognad hos människor..

7

Mörka nyanser, i detta fall mörklila, kan också användas för att skapa ett badrum. I det här fallet är det mycket viktigt att placera accenterna korrekt: speglar, ljus. Rätt exponerat ljus ger rummet ett otroligt modernt utseende. Och användningen av två nyanser av lila kommer att kunna dela badrummet i flera olika zoner..

nio

12

Badrumsdesign kan vara svartvit med nyanser av samma färg. I det här fallet kan du inte ta mer än tre nyanser. Traditionellt är det pastell, medium och rikt för att betona vad som helst. På dessa bilder ser vi framgångsrik användning av högst tre nyanser..

Eller, som i det här fallet, accentueras det övergripande svartvita badrummet med tre accenter: en fåtölj, en ljuskrona och ett bord för blommor i mörkbrunt. Genom att lägga till extra färg skulle det vara möjligt att införa oenighet i utformningen av rummet, vilket i hög grad påverkade den psykologiska påverkan på personen som tog badrummet. Det skulle irritera en persons uppfattning.

I det här exemplet kan du se att experiment med nyanser och färger ibland kan vara överflödiga. Två subtila nyanser ger detta badrum en speciell mjukhet och värme. Även om psykologer tror att en överflöd av violett, särskilt blekt violett, kan orsaka lugn, till och med apati och vemod. Denna nyans främjar känslighet.

tio

Ett badrum i djuplila nyanser är unikt lugnande och skapar en atmosfär av trygghet. Ett snövit badrum och andra inredningsdetaljer ser särskilt bra ut mot bakgrunden av mörklila nyanser..

elva

Ett bra färgschema för badrummet, som är väl upplyst av två stora fönster. Ljuslila nyans späds underbart ut med vita skär på golv och tak.

Färglösningar

13

Detta exempel visar också hur rätt accenter framgångsrikt kan användas för inredningen av badrummet. Ingången har en mörklila dörr, soffa och skåp. Allt detta delar villkorligt upp badrummet i olika zoner. Skapa en sömlös övergång från arbete till avkoppling med avkopplande, nästan blekt lila, vita.

15

19

åtta

De kontrasterande färgerna som används i inredningen stimulerar kroppen psykologiskt. De väcker uppfattningen. Men i det andra fotot betonar olika färger övergången från en zon till en annan. Även om gränsen mellan dessa zoner bara betonas av färgschemat på golvet och väggen. Glasväggen delar inte rummet, utan hjälper snarare till att skapa en smidig övergång.

23

Lila är något ovanligt och djärvt. De mörka nyanserna i denna färg bekräftar originaliteten hos ägaren till denna inredning..

Färgen lila har många nyanser, så den bör användas med särskild omsorg i inredningen. För att förstå särdragen i uppfattningen av färg och dess effekt på människokroppen är det möjligt att använda vissa nyanser att förutsäga en viss reaktion på färghumör. Denna färg kan användas som trevliga och djärva accenter i interiören och som grund för en lugn design..