Lätt hall: idéer för att dekorera små korridorer

Hallen är det första rummet som människor ser när de kommer in i ett hus. Naturligtvis är detta ett visitkort, så det är värt att se till att korridoren är inredd estetiskt, men samtidigt bidrar till det enkla underhållet av ordningen. Kolla in idéer för att dekorera en ljus hall.

Hall i ljusa färger – en satsning på väggarna

Hallar i moderna hem är ofta små, smala, trånga rum utan fönster. Genom att använda färg, rätt belysning och dolda skåp kan du skapa en trevlig hallinredning även om du inte har de bästa förutsättningarna för det..

Om rummet är stort och fyllt med naturligt ljus är det lättare att arbeta med mörkare färger. Men om rummet är litet och smalt, sedan målat i en mörk färg, kommer det att se ännu mindre ut. För att skapa en känsla av rymlighet är det bättre att applicera vita eller andra ljusa nyanser på väggarna..

Om korridoren är väldigt lång, skulle det vara trevligt att måla nästan hela väggen vit, men hamna delvis mörk. I huvudsak kommer korridoren att se kortare och bredare ut..

Ljus-mörk hall: färgat golv och ljust tak

Den föredragna lösningen skulle vara en kontrast mellan vägg och golv. Ett mörkt golv fungerar bäst med ljusa väggar eftersom denna sida vid sida expanderar rummet optiskt. Dessutom är det bra när golvet har en färg från jordens palett, vilket ger hushållen en känsla av komfort..

När det gäller taket är det bättre att måla det vitt. Om rummets höjd är standard, det vill säga cirka 2,5 meter, skulle ett rum med mörkt tak verka lägre. Å andra sidan, om taket definitivt är högre, kommer en mörkare nyans att göra korridoren mysig..

Ljus hall: lägenhet under ett träd

Ramar, lister och andra träelement ska vara släta, och det är bra att applicera samma nyanser på väggar och träelement för att upprätthålla harmoni i rummet. Välj tysta toner, eftersom det blir lättare för dig att matcha dem med andra dekorativa element utan att riskera att skapa ett intryck av kaos. Lite galenskap kan tillåtas när du väljer en dörrfärg. Var dock försiktig så att dörrens färg inte är för mörk i förhållande till väggar och plankor, annars kan effekten vara motsatt..

Färger som gör dig glad, går in i hallen, till exempel på bilderna. Bilder kan också vara ett vänligt tillägg till inredningen, vilket kommer att vara ett personligt och trevligt inslag i arrangemanget. Det är också en bra idé att installera speglar som optiskt förstorar korridoren genom att reflektera ljus. En intressant lösning är atmosfärisk belysning, som kompletterar hela arrangemanget..

Hall i ljus stil

Skandinavisk stil, när den är vanligast, betonar livfulla färger och naturmaterial. Nyanser som vitt, grädde, ljusgrått, maräng och trä råder. I moderna skandinaviska interiörer finns det fler och fler pasteller (rosa, mynta, blå), samt guld och koppar. När du ordnar en hall i skandinavisk stil är det värt att välja ljusa väggar, helst vita.

Modern ljus hall

Genomgångsrum i interiören behandlas vanligtvis utan initiativ. Vanligtvis ägnas mycket uppmärksamhet åt köket, sovrummet eller vardagsrummet, men inte korridoren. En bra layout bör ta hänsyn till inredningen i varje rum. En universell lösning för moderna korridorer kommer att vara en minimalistisk layout baserad på vitt. Denna färg kommer att vara en bra lösning för alla interiörer. Du hittar enkelt utrustningen, sätena eller dekorationerna du behöver. Varje färg accent mot en vit bakgrund ser majestätisk ut, men du bör inte överdriva antalet färger. En vit korridor fungerar också i ett smalt rum, som ofta förekommer i små lägenheter..

Ljus tapet i korridoren

Hallen ska se särskilt estetiskt tilltalande och välkomnande ut. För väggdekoration kan du välja tapeter med en speciell samling mönster och hög hållbarhet. Det är också ett rum där väggar är särskilt utsatta för smuts. Därför, för att säkerställa att tapeten kommer att se bra ut genom åren, bör du välja produkten av högsta kvalitet. Välj bland ett brett urval av ovanliga tapeter som kommer att förvåna dig inte bara med sin fantastiska design, utan också med rikedom av texturer och högkvalitativa material som de är gjorda av. Ljusalternativ skulle vara ett utmärkt val..

Monoton eller mångfärgad? Klassiskt eller modernt? Blom- eller stadsarkitektur? Att välja rätt dekorativ tapet för ett visst rum kan vara utmanande. Inredning med dekorativa tapeter i ljusa färger är tillbaka på modet. Principen som bör följas när du väljer dekorativa tapeter för väggar är först och främst att det är i harmoni med hela interiören och särskilt med dörren och golvet. Du ska inte glömma att mönstret på den dekorativa väggtapeten också måste matcha rummets storlek. Således kommer tapeter för vardagsrummet, köket eller korridoren att vara annorlunda. Därför, när du letar efter tapeter för väggar, är det värt att förtydliga alla kriterier som är viktiga för dig. Det är bäst att börja med att välja dina favoritfärger, med tanke på strukturen, som kan vara slät eller mönstrad..

För att krydda arrangemanget lite, välj väggbeklädnader i intressanta, vanliga mönster som passar bra med arrangemanget av helheten. Du kan överväga tapeter med ett geometriskt eller blommigt mönster. Om du kan hitta väggmålningar med grafik som perfekt fyller interiören, överväga alternativ för att använda dem..

Lätta dörrar i korridoren

Vilken färg på dörren blir bäst i en ljus hall? Ska du välja grå dörrar, vita eller kanske bruna? Innerdörrar skiljer inte bara protestantismen utan är också en viktig del av inredningen.

Lätta dörrar ser vackra ut både från vardagsrummet och korridoren. Släta, dämpade färger och utan ytterligare dekorativa element, dörrarna är idealiska för modern inredning. Matta träytor i ljusa färger accentuerar det mörkare golvet, medan den vitlackerade dörren expanderar optiskt interiören.

Lätt garderob i hallen

Praktiska hallskåp bör vara utformade för att göra vardagen enklare. Det är viktigt att de är rymliga, estetiska och väl kombinerade med interiören, eftersom garderoben för hallen är det första inredningselementet som gästerna kommer att se när de passerar tröskeln till huset..

Lätta garderober för korridoren – arrangemang av ett litet utrymme

Hallskåp är avsedda att hjälpa till att lagra kläder, men de måste också passa bra med ett utrymme som ofta är svårt att organisera. Ofta har lägenheterna en liten, dåligt upplyst korridor som saknar plats för allt. I en sådan situation väljer du ljusskåp, liksom en modell med en spegel, som visuellt kommer att utöka utrymmet i rummet..

Välj en möbel som är ljus i färgen, det vill säga en praktisk nyans, till exempel blågrått, som inte kommer att fläcka lika lätt som en vit garderob, men den visuella effekten kommer att vara liknande..

En karakteristisk egenskap hos den ljusa inredningen i korridoren är framför allt tyngden på rymlighet. Du måste ha detta i åtanke när du tar något organisatoriskt steg. Så hur ska man dekorera en hall för att ge den ett vackert utseende med ljusa färger? Dra nytta av färdiga idéer i fotogalleriet.