Lantligt hus i japansk stil

Europeiskt mode för orientaliska trender i inredningsstilar förklaras av deras önskan att lära sig hemligheten med människans existens genom prisma av orientalisk visdom. Östra trender inom arkitektur och konstruktion lockar invånare i andra länder med en ovanlig och ovanlig design, helt andra traditioner i arrangemanget av sina hem. De östra riktningarna inkluderar både indiska och arabiska, och asiatisk (inklusive japansk) stilistik.

Den japanska stilen i utformningen av hus förför med möjlighet att i ett projekt förkroppsligar enkelhet och nåd, komfort och mys utan onödiga detaljer och tillbehör. Den japanska inredningen är intressant genom att den iakttar gamla nationella traditioner, respekt för naturen och respekt för allt runt omkring. Men för invånarna i Europa är det ganska svårt att återskapa en autentisk inredning i stil med landets uppgående sol, det är inte alltid acceptabelt. Därför är det bästa alternativet för hemförbättring ett alternativ som kombinerar japanska motiv och moderna trender inom konsten av inredning och exteriördesign, som i projektet på bilden:

Skiljevägg

Vad som kännetecknar den japanska stilen inom arkitektur och design

  • harmoni, enkelhet och nåd, tydlighet och svårighetsgrad av linjer, ett minimum av tillbehör;
  • glas, sten och trä är huvudmaterialen i byggandet av ett japanskt hus:

Glasdörrar i japansk interiör

  • diskret färgpalett:

svart ö i det japanska köket

  • omvandling av rymden med skjutdörrar och lätta partitioner:

Glidande japanska partitioner

Japanskt landskap

För japanerna, med sin vördnadsfulla inställning till orörd natur, är utformningen av området runt huset av stor betydelse. I landskapsdesign förkroppsligar de filosofiska idéer om olika läror. Stenar och vatten här är förkroppsligandet av magisk kraft, heliga symboler. Om webbplatsens territorium är litet kan du göra en miniatyrbassäng och omge den med en sten:

Platsen där reservoaren ligger är det mest framgångsrika alternativet för att dekorera ett landskap i japansk stil. Det räcker att dekorera kusten med stenblock, placera några stora grova stenar i hela det omgivande området, och din webbplats kommer att bli en improviserad japansk trädgård:

Japanskt hus vid stranden av en reservoar

För att skapa det japanska landskapet används flernivåplantor: dvärgträd och höga tallar, låga buskar och stenar som täcker mossa. I denna stil bör det inte finnas en snyggt trimmad krona på samma sätt som en topiary, alla växter bör behålla sitt ursprungliga utseende:

Nattbelysning av ett japanskt hus Galleri med fönster mellan japanska hus

Exteriör på japanska

Klassiska japanska hus är byggda enligt en speciell princip: du kan gå in från olika sidor. Ett trägolv med trappsteg kan monteras vid en av ingångarna till huset. Ett mycket originellt och distinkt designalternativ för närområdet:

Trägolv i ett japanskt hus

Å andra sidan kan vägen till huset läggas ut med sten- eller betongplattor:

Asfalterad gångväg

Terrasser och verandor är en integrerad del av ett japanskt hem. Här kan du fokusera på din inre värld och överväga de pittoreska landskapen. Därför är de täckta bilagorna till huset utrustade med panoramafönster och dörrar. På en sådan veranda nära en konstgjord reservoar passar en sovplats harmoniskt:

Japanskt hus på natten

Ett annat sätt att komma närmare naturen i ett japanskt hem är en utomhusterrass intill vattnet:

Terrass i ett japanskt hus Terrass nära vattnet

Interiör med japanskt fokus

I ett traditionellt japanskt hus finns det ingen tydlig uppdelning i separata rum: utrymmet avgränsas av skiljeväggar. I en modern inredning i japansk stil, nära europeiska standarder, kan du använda en mängd olika zonmetoder. En utmärkt lösning för att dela upp ett rum i zoner är en multifunktionell garderobspartition:

Skiljevägg

Ett annat rationellt sätt att dela upp ett rum är ställningar:

Skiljevägg

Dekorationsmaterial

Beroende på rummets syfte väljs också material för efterbehandling. Om utsidan domineras av sten, så inne i rummet – trä, som perfekt behåller värmen och skapar en mysig atmosfär:

Takbjälkar i ett japanskt hus Japanska vaser på hyllorna

Vardagsrumsdekoration

I vardagsrummet från japanska traditioner kan du lämna färgschemat, naturliga efterbehandlingsmaterial och tillbehör med en nationell smak. Moderna hushållsapparater och europeiska möbler kommer att betona designens originalitet:

TV på en stenpanel i ett japanskt hus

Sovrum

Inredningen i sovrummet motsvarar minimalismen i de japanska etnos traditioner. Frånvaron av onödiga detaljer, möbler, ljusa inredningsartiklar betonar den speciella charmen i sovrummen:

Två mattor på väggen i sovrummet Svartvit säng i japanskt sovrum

Kök

Austerity, återhållsamhet, enkelhet och bekvämlighet i det moderna köket med inslag av japansk smak är köksinredningens stil och respektabilitet. Möbler fasader är släta, utan dekorationer, VVS -armaturer och inbyggda apparater – allt ska vara extremt lakoniskt och funktionellt:

Kök i ett japanskt hus Japansk diskbänk

Matsalen är ljus och luftig. En hemspunnen matta på golvet släpper ut lite kyla i interiören och fungerar som originaltillbehör:

Mattan på golvet i köket

Badrum

Badrum i japansk stil kännetecknas av åtstramning och enkelhet i linjer. Rummet måste zoneras till platsen för tvätt:

Japanskt handfat

tar en dusch:

Japansk dusch

och ofuro -området (traditionellt japanskt bad):

Japanskt bad

Hushållsblock

Rummet för hushållsbehov, inrett i japansk stil, är bekvämt att använda:

Tvättmaskin och diskmaskin i ett japanskt hus Torktumlare i ett japanskt hus

Belysningsprinciper

Japanerna ägnar stor uppmärksamhet åt organisationen av belysning i sina hem. Ljuset ska vara svagt och diffust. För detta kan hängande lampor i olika konfigurationer användas:

Två glasflaskor på bordet i köket Hängande päronformade armaturer

Nattbelysningssystem på flera nivåer:

Nattbelysning av ett japanskt hus

Några japanska traditioner

Symbolen för cirkeln i Japans kultur är inte bara en symbol för solen, utan också nationens enande. Därför, mycket ofta i inredningen av japanska hus, kan du se bilden av en cirkel:

Sovrum på verandan Runt hål i väggen

Porslinsrätter för japanerna är en symbol för välbefinnande och välstånd. Många familjer skapar porslinssamlingar som går vidare från generation till generation:

Porslinsinstallation i ett japanskt hus

Genom att organisera en modern inredning i japansk riktning med hjälp av traditioner från andra kulturer och traditioner, anpassa bostaden till verklighetens nuvarande verklighet, kan du bilda individuella och unika trender inom designkonst..