Lägenhet i vintagestil – en hyllning till det förflutna

Om du, läsaren, är en person som vårdar traditionerna från tidigare generationer, och du inte är ovillig att ha sina hushållsartiklar och därigenom återuppliva heminredningen under de senaste århundradena, kommer den moderna vintagestilen att vara av intresse för dig, och den här artikeln hjälper dig att ta reda på intressanta detaljer om det..

Färg: tak, vägg och golv

Naturliga färger är karakteristiska för vintagestilen – dessa är vita, beige, ljus lila, ljusrosa, grå. Inga ljusa, spännande färger, förutom några mindre accenter. Bakgrunden i lägenheten ska vara lugn, främja avkoppling och reflektion. Detta var atmosfären som rådde i huset under de senaste århundradena..

Väggarna är bäst målade i ljusa färger. Det är möjligt att klistra in dem med tapeter med ett delikat blommönster. Bakgrund av japanska eller kinesiska teman kommer att se bra ut. Det viktigaste är att lugnet kommer från färgen och andas med små åldersrelaterade förändringar. Glöm inte att stämningen från minst trettio år tidigare borde vara närvarande i ett vintagelokal..

Vintage tak är vanligtvis målade vita eller grädde..

Golvet bör också hållas i antikens anda; färgen på parketten som inte är den första färskheten hjälper dig i detta. Och här ska du naturligtvis inte använda gammal, redan använd parkett som material för golvet. Nu låter tekniken dig göra det med tecken på åldrande. Förutom parkett kan keramiska plattor med liknande åldrande effekt användas..

Naturliga färger är karakteristiska för vintagestilen - dessa är vita, beige, ljus lila, ljusrosa, grå. Naturliga färger är karakteristiska för vintagestilen - dessa är vita, beige, ljus lila, ljusrosa, grå. Naturliga färger är karakteristiska för vintagestilen - dessa är vita, beige, ljus lila, ljusrosa, grå. Naturliga färger är karakteristiska för vintagestilen - dessa är vita, beige, ljus lila, ljusrosa, grå.

möbel

Möbler installerade i ett vintagelokal bör, om möjligt, ha samma tidsperiod som tidigare år. Ett modernt soffbord med glasskiva kommer dock inte att kränka stilens principer, tvärtom kommer det att ge det en viss designsmak..

Vintage möbler Vintage möbler Vintage möbler

Möbler måste överensstämma med begreppet färg som finns i vintagestilen, det vill säga dessa är lugna ljusa toner och nyanser.

Externt bör möbler ha spår av tidigare decennier i form av skav, blekna från tiden med klädsel av fåtöljer och soffor. Spår av det förflutna kan konstgjorda skapas av möbeltillverkare.

Vintage möbler Vintage möbler Vintage möbler

Stilen kännetecknas av närvaron av många hyllor för förvaring av kläder och skor. Detta förmedlar mycket exakt interiören under de senaste århundradena, då skåp ännu inte var så vanliga som nu..

Vintage möbler Vintage möbler

Men stilen kommer inte att bli bortskämd av vissa element i den moderna interiören. Närvaron av inbyggda möbler kommer inte att kränka den övergripande harmonin, eftersom dess närvaro i sitt normala tillstånd inte anges på något sätt. Hennes kortsiktiga inträde i vintageinteriörsvärlden förblir praktiskt taget obemärkt..

Vintage möbler Vintage möbler Vintage möbler

Hallå

Att inreda ett vintagarum bör överensstämma med andan från samma tid. Användningen av tillbehör från olika epoker kommer att störa harmonin i rummets utrymme..

Det är möjligt att använda stuckatur för att dekorera väggar, tak, dörröppningar. Gips på dörrar och fönster ger ditt rum en viss charm i gamla Paris anda. De subtila sprickorna i taket, bildade av sprucken färg, kan betraktas som en original och original dekoration av taket. Naturligtvis betyder det inte att det är nödvändigt att ta taket till ett sådant tillstånd, men genom att bjuda in en mästarkonstnär kan du skapa illusoriska sprickor.

Stucko dekor

Speglar och spegelytor är av stor vikt i stilen. Dessa dekorativa element tjänar inte bara till att betrakta sig själv i sin reflektion, utan också för att visuellt öka utrymmet i rummet. Detta alternativ kommer att vara mycket användbart i små rum där det är brist på utrymme..

Vintage speglar Vintage speglar Vintage speglar Vintage speglar

Precis som vilken stil som helst är vintage inte komplett utan tillbehören som var populära tidigare år. Metallprodukter ser bra ut, särskilt de som är gjorda i silver och guld, som ser ut som antikviteter. Mormors låda, antika rätter och andra antikviteter kommer att vara ett säkert tecken på vintage stil. Förresten, för att få dessa saker behöver du inte besöka en specialaffär. Du kan ofta hitta dem genom att gräva på vinden eller i skjulet för dina pappor och till och med farfar..

Vintage tillbehör Vintage tillbehör

Till sist

Vintage -stilen antar din fantasi, särskilt detta kan återspeglas i de exklusiva tillbehören, «förvärvat» från sina nära och avlägsna släktingar. Stilens historia känner till fall där fansen letade efter saker under de senaste decennierna i stadsdumpar, men i framtiden hade de en exklusiv lägenhet, samtidigt som de saknade element i moderna stilar.