Kreativ men praktisk design av en duplexstudio

Boomen i omvandlingen av industrilokaler till bostadslägenheter som svepte designvärlden i mitten av förra seklet är fortfarande relevant. I Amerika och Europa kan du redan nu hitta många stadslägenheter eller hushåll i utkanten av staden, som en gång var en del av en fabrik, ett lager eller en fabrik. Rymliga rum med stora fönster, högt i tak och all kommunikation som är nödvändig för ett bekvämt liv lockar inte bara kreativa individer, utan också de vanligaste familjerna med barn och husdjur.

Studiolägenhet i 2 plan

I denna publikation vill vi bekanta dig med interiören i en studiolägenhet, som tack vare renoveringen av de tidigare kommersiella lokalerna har blivit en mysig bostad med två våningar..

Vardagsrum

På bottenvåningen i lägenheten finns ett rymligt vardagsrum kombinerat med en matsal och ett kök utan några skiljeväggar. Här, med hjälp av väggarna, är utrymmet i sovrummet begränsat, vilket inkluderar studieområdet och biblioteket..

Vardagsrum mjukt område

Vardagsrummets sittgrupp representeras av en omfattande mjuk zon, belägen nära familjens härd – en öppen spis med den ursprungliga designen.

Arbetande öppen spis

En fungerande eldstad bär främst en funktionell belastning, men fungerar också som ett konstobjekt i denna blygsamma, men samtidigt otroligt bekväma interiör..

Vy ovanifrån Utsikt från trappan

Hela rummet är inrett i en ljus färgpalett, som mot bakgrund av några ljusa inneslutningar av inredning, möbler och magra textilier, för inredningsstilen i studiolägen närmare den skandinaviska stilistiska trenden.

Matsal

Med bara några steg från vardagsrummet befinner vi oss i matsegmentet. Matsalen är absolut inte åtskild av någonting, det är inte förvånande att designen i det tidigare produktionsområdet inte dras mot närvaron av mattor, onödiga textilier och dekoration för zonindelning av utrymmet. Allt här är underordnat funktionalitet och komfort..

Lunchgrupp Design av en studiolägenhet med två våningar

Ett enkelt men rymligt träbord med metallben och stolar av kända Ames -formgivare i olika nyanser utgjorde matgruppen. Närvaron av ljusa färger i inredningen ger en positiv inställning till atmosfären i matsalen och kökssegmentet.

Köksställ

En del av köksutrymmet representeras av ett inbyggt öppet hyllsystem, bredvid vilka hushållsapparater är framgångsrikt integrerade.

Kök-matsal Ett utrymme utan gränser

Kanske är inget loft komplett utan tegel i en eller annan form. Denna lägenhet var inget undantag. Baksidan ovanför bänkskivorna är dekorerad med en vitblankt målad tegelvägg. Det inbyggda belysningssystemet gör att du bekvämt kan laga mat, och den kraftfulla huven tillåter inte att lukt sprider sig i bottenvåningsrummet.

Belysning vid ingången till sovrummet

Här, på den nedre nivån, finns det ett av sovrummen, vars utrymme kombinerar ett kontor och ett litet bibliotek. En original hängande lampa, mer som en ljusinstallation, möter oss vid ingången till rummet.

Sovrum-studie

Varför inte få ut det mesta av det rymliga sovrummet och placera en ministude här? För att göra detta behöver du bara utrusta fria väggar med öppna hyllor och köpa en bekväm stol för skrivarbete vid en konsol som fungerar som ett bord..

Vid huvudtrappan

Stege med blommor och ljus Under trappan

En trappa, prydligt dekorerad med krukväxter och ljus, leder oss till den övre våningen i lägenheten, där ytterligare ett sovrum kommer att dyka upp..

Sovrum med ljusa detaljer

Och återigen, ett rymligt rum med snövit väggar och tak, ljust golv och ljusa detaljer i möbler och textilier. Den stora sängen upptar en av nischer, dekorerad med präglad textil tapet som en accentvägg. I den andra nischen tog en ljus soffa med randig klädsel tillflykt. I det här fallet låg tonvikten på det ljusa konstverket på väggen..

Pianobibliotek

Förutom sovrummet finns det på övervåningen ett bibliotek med ett arbetsrum och ett område för kreativitet. Den redan bekanta ljusdekorationen i rummet var helt enkelt nödvändig för ett rum med lågt i tak och ett litet område. På grund av att stora stålfönster ger naturligt ljus för båda nivåerna i lägenheten, måste hästöppningarna stängas med glaspartier av säkerhetsskäl.

Antik sekreterare

Massor av öppna hyllor för böcker, bekväma stoppade möbler med läderklädsel, en bekväm sekreterare stiliserad som en antik – allt i det här rummet fungerar för att skapa en bekväm och bekväm miljö för avkoppling, läsning, kommunikation med familjen eller spela musik.