Konsol i korridoren: val av funktioner, sorter och placeringsregler

Trots att den moderna konsumenten erbjuds ett mycket imponerande urval av möbler, finns det många saker i inredningsvärlden som förblir relevanta och efterfrågade, oavsett smak och modetrender. Sådana produkter anpassar sig enkelt till vilken stil som helst och blir en dekoration av rummet. Konsolen, vars typer vi kommer att diskutera idag i vårt material, tillhör bara kategorin liknande möbler.

Konsol i korridoren – egenskaper och funktioner

Innan vi börjar diskutera konsolens sorter och alternativ för dess användning i inredningen av korridoren, föreslår vi att avgöra vilken betydelse detta ord faktiskt har. Så ur en arkitektonisk synvinkel är en konsol en avsats i en vägg. Och i vårt fall talar vi om ett litet och mycket bekvämt bord, vars framsida har ben, och baksidan fästs direkt på väggen.

Du kan också hitta konsolmodeller utan ben. En sådan möbel är gjord av olika material och används som ett bekvämt stativ, vilket helt enkelt är oersättligt i korridoren..

Fördelar med att välja en konsol

En av konsolens främsta fördelar är dess kompakthet, så detta tillbehör används mycket framgångsrikt för att utrusta små korridorer. Du kan installera ett miniatyrbord mot en av väggarna eller ge företräde åt en hörndesign. I något av exemplen blir du nöjd med resultatet och förlorar inte värdefulla centimeter yta..

En lika viktig aspekt på den positiva sidan av konsolen är funktionalitet. Håll med, ett litet bord i korridoren, där du kan sätta handskar, nycklar eller sätta en handväska för att ta av dig ytterkläderna och byta till hemskor, är en mycket bekväm sak. Om du vill kan du dessutom välja en modell med lådor eller hyllor, så att du kan byta ut en mer omfattande byrå med en konsol.

Du kan också betona rörligheten hos sådana möbler, eftersom konsolen vid behov kan flyttas om till en annan plats. Och slutligen är det värt att notera tillbehörets dekorativa roll..

Tack vare det stora utbudet av mönster kan du komplettera vilken designstil som helst och synligt förvandla den. Det viktigaste är att det valda objektet kombineras med den övergripande utformningen av korridoren..

En översikt över konsolens sorter i korridoren

Om vi ​​pratar om konsolens varianter i allmänhet, kommer konstruktörerna i detta fall att dela in alla modeller som hittills är kända i två kategorier – funktionella och dekorativa. En funktionell konsol kompletteras som regel med lådor, hyllor eller en spegel. Syftet med dekorativa föremål kan gissas utan några egenskaper. I den här versionen kommer tillbehörets visuella tilltalande fram. Vi inbjuder våra läsare att diskutera konsoltyperna mer ingående, för i verkligheten kan du ibland helt enkelt bli förvirrad av den föreslagna sorten när du väljer en lämplig möbel..

Smal konsol

En sådan modell kommer att vara ett utmärkt val för att ordna en långsträckt hall. Särskilt om möbeluppsättningen innehåller en puff. Ett sådant tillbehör klarar perfekt rollen som en hylla om du använder den utöver spegeln som redan är fäst på väggen. Och fungera också som en förvaringsplats för alla typer av korgar för små saker och annan inredning.

Funktioner i hörnkonsolen

En hörnkonsol anses vara det perfekta tillägget till en hall med en icke-standardiserad layout, eftersom du placerar den här produkten i ett av hörnen så att du får ut det mesta av det tillgängliga utrymmet. Sådana modeller är utrustade med tre eller fyra ben och har ofta vågiga, vassa eller fasade hörn..

Upphängda modeller

En konsol av en sådan plan kännetecknas av frånvaron av ett golvstöd – ben, därför skiljer sig de flesta diskussionsprodukterna i praktiken inte från vanliga hyllor. Sådana strukturer når, som du förstår, inte golvnivån, vilket resulterar i att effekten av möbler som flyter i luften skapas i rummet. Suspenderade produkter ser lite ovanliga, originella och dyra ut. Kan kompletteras med inredning i form av lampor och speglar.

Konsoldesign med spegel

Eftersom korridoren är exakt det rum där samtidig närvaro av både hyllor och en spegel helt enkelt är nödvändigt, kommer ett sådant tillägg till interiören som en konsol med en spegel att vara den perfekta lösningen i detta fall. Du kan utrusta hallen med den ursprungliga duon på ett golv eller en hängande konsol med en spegel, eller välja en solid struktur. Designers uppmanas att ägna särskild uppmärksamhet åt produkter med hyllor eller lådor, som dessutom kommer att använda dem för att placera personliga föremål, till exempel kosmetika eller inredning.

Med lådor

Närvaron av alla typer av lådor i en viss möbel innebär att huvudsyftet med detta tillbehör är att lagra olika saker. Och konsolen är inget undantag i det här fallet heller. Sådana strukturer installeras vanligtvis på golvet och är ett utmärkt alternativ till överdimensionerade byråer. I rymliga korridorer kan du installera en rymlig konsol längs en av väggarna. För rum med ett litet område bör företräde ges till mindre strukturer..

Metallkonsolmodeller

Smidda möbler har alltid väckt uppmärksamhet och är idag fortfarande ett av de mest populära alternativen för inredning av lokaler. Därför kan en konsol med smidda metalldelar med säkerhet kallas en universell lösning, acceptabel för att komplettera många inredningsstilar. Ramar och ben på sådana strukturer tar inte mycket plats och kombineras underbart med bänkskivor i sten, trä eller glas. Många produkter är utrustade med originalkrokar för kläder, och själva smidesdetaljerna är gjorda i form av blommor, lövverk och andra invecklade lockar eller mönster.

Klassisk konsol

För att komplettera interiören i klassisk stil rekommenderar designers att använda konsolmodeller i massivt trä med karaktäristiska inslag av carving, glans av platina eller förgyllning. Det kan vara en produkt gjord i en enkel eller mer sofistikerad stil. De nuvarande färgerna är bruna eller beige. För mönster med en spegel är förekomsten av en snidad ram karakteristisk. Som ett tillägg används ofta ljusstakar, vaser och andra dekorativa element..

Samtida stil

Hallkonsolen i modern stil kännetecknas av närvaron av fashionabla nyanser och former. En mängd olika texturer och experiment med strukturernas geometri uppmuntras också. I det här fallet blir alla färgscheman relevanta. Huvudsaken är att konsolens design och konfiguration är i harmoni med korridorens övergripande stil.

Användningen av konsolen i interiörmöbler fyller rummet med nåd och sofistikering. När allt kommer omkring ser ett sådant föremål alltid pittoreskt och elegant ut. Dessutom är det ett bra sätt att omvandla den övergripande designen och betona gångens individualitet..