Kombinationsalternativ för en grön inredning

Den mest tilltalande färgen för våra ögon är grön. Det är få människor som inte kommer att tycka om honom. I grund och botten väcker denna färg bara positiva känslor i samband med sommargräs, ljust lövverk, skog och en charmig smaragdpärla. En sådan inredning ger god vila och lugn. Grönt har visat sig lindra stress och minska konflikter. Och det passar i alla rum.

 • Grönt är perfekt för sovrummet

  Han skapar en atmosfär av mys och komfort här.

  grönt sovrum

 • Så att en god och lugn stämning råder i köket…

  Välj en grön färg för henne från ett lugnt område.

  Grönt kök

 • Vardagsrummet i ljusgrönt är fyllt av fräschör och lätthet

  En sådan inredning är lämplig för ett rum med få fönster.

  Grönt vardagsrum

 • Grönt ser bra ut i alla rum

  Han kommer att adla rummet och skapa en glad stämning.

  Glad humör av grön inredning

FöregåendeNästa1234

Tillsammans med alla fördelar har många designers svårt att arbeta med denna färg. Problemet ligger i svårigheten att matcha och välja en nyans. Tonaliteten av grönt är brett, det presenteras i absolut alla färgpaletter..

Men vi kan med säkerhet säga att alla svårigheter och olägenheter när du väljer denna färg täcks av dess magnifika utseende och positiva inflytande på en person..

Grön inredning

Dessutom kan närvaron av ett stort antal toner användas för gott. Trots allt kombineras olika gröna nyanser perfekt med varandra och skapar eleganta kombinationer fyllda med komfort, glädje, ungdomligt roligt och helt enkelt positiva känslor. Mycket ofta lägger designers nyanser till huvudfärgen, till exempel pistagenötter, lime och ljusgröna färger..

Kombinationer av flera nyanser av grönt kan skapa en unik inredning

Kombinationer av gröna nyanser

Grönt och trä

Eftersom vi associerar grönt med skogen, och i allmänhet med naturen, skulle det vara perfekt att kombinera det med ett träd. Denna interiör kommer att vara ett uttryck för komfort och nöje. Exemplet på följande foto visar att alla möbler är gjorda av trä och lämnade i en naturlig färg, och några av dess fasader är målade i en grön nyans. Denna inredning ser naturlig och vänlig ut..

Grönska och trä … vad kan vara mer naturligt och bekvämt!

Grön och pastellpalett

I följande bild fungerar grönt som en accent i kombination med vitt och färg. «kaffe med mjölk» som bakgrund.

Om du vill skapa en mild miljö för avkoppling är gröna och pastellpaletter perfekta.

Observera att den här designen också innehåller ett träelement (bildram), men att den mystiska och förtrollande atmosfären i skogens snår är inte längre där. Färg «kaffe med mjölk» omsluter med sin värme, vitt piggar upp lite, och grönt spelar rollen som ett disponerande element, det distraherar från vardagens oro. En sorts gräsmatta hemma. Detta rum är avsett för avkoppling, här vill du ligga på soffan och chatta fritt medan du smuttar på uppfriskande drinkar..

Grönt och vitt

Om du frågar dig själv vilken färg som är mest lämplig för grönt, kan du säkert svara att det är vitt. Och inte bara för att vitt är det enda universella och kompatibelt med alla färger. Det handlar om hans underbara förmåga att mjuka upp en partner. Därför är det mest känsliga gröna och vita interiörer..

Grön och vit inredning

Kombinationen av dessa färger betonar vintage -stilen särskilt positivt..

Grön och vit kombination framhäver mycket positivt vintage stilen

Om du väljer en rik grön färg för interiören, är vit neutralitet väl lämpad för att ge harmoni och jämna ut intensiteten, vilket underlättar atmosfären i rummet..

Mörkgrön och vit

Grönt och svart

Många designers rekommenderar inte att kombinera grönt med svart, om de inte kan «existera samtidigt» i form av ränder eller andra tryck. Men i varje färgval finns det många finesser, att veta och ta hänsyn till vilka, även de mest motsägelsefulla kombinationerna av kombinationer kan göras mysiga och vackra. Till exempel, för föreningen mellan grönt och svart, är det bättre att välja ett tillägg i form av vitt, dess neutralitet och uppenbara antagonism mot svart kommer att späda ut den dysterhet som den representerar.

Svart och grön inredning neutraliserad med vitt Extravagans av grön inredning Grön inredning med svartvita detaljer Svart och vitt i en grön inredning Svart vägg på grön bakgrund

Grönt kombinerat med relaterade färger (blå, cyan, turkos, gul)

Grönt, blått, cyan, turkost och gult är besläktade färggrupper, eftersom de ligger sida vid sida i en färgbåge, en bredvid varandra.

Färgpalett

Detta tyder på att de är perfekt kombinerade med varandra i olika variationer och typer. Den kan användas för att dekorera barnrum, sovrum, kök och vardagsrum. De har sin egen innebörd för varje rum. I barnkammaren skapar dessa färgkombinationer en glad atmosfär, ett glatt humör och en energiladdning. Med hjälp av olika kombinationer kan du skapa en fantastisk miljö, fylla rummet med en skogsåura eller blommotiv. Glöm inte att grönt är bra för ögonen, titta på det, vi slappnar av, vi kan bli distraherade och vila. Detta är en mycket barnvänlig miljö..

När det gäller sovrummet kan du göra allt på samma sätt som i barnrummet, eller så kan du skapa ett mjukt och avkopplande intimt område där det kommer att vara ett nöje att somna. Efter en hård dags arbete i ett interiör med gröna, blå eller gula toner kommer resten att vara trevligt och tillfredsställande..

En subtil nyans av grönt och himmelblått är det perfekta valet för ett sovrum att vara den perfekta platsen att koppla av.

Gröna och himmelblå färger för sovrummet

Mycket ofta är dessa färger associerade med frukt och grönsaker och skapar ett gott humör. Och var, om inte i köket, spelar det den viktigaste rollen? För att göra rätten välsmakande måste du ha ett bra humör, våra mormödrar sa detta. Och medan du äter har en trevlig miljö en gynnsam effekt på aptiten, matsmältningen och som ett resultat av det allmänna fysiska och känslomässiga tillståndet. Ett intressant faktum noterades av Feng Shui -experter, enligt deras åsikt gör frukt- och grönsaksmiljön i köket oss omedvetet att äta mer frukt och sallader..

 • Frukt- och salladsinredning, enligt experter, ger en utmärkt aptit

  Berry interiörer

 • Saftiga färger i köket skapar en härlig stämning…

  För aptit och gott humör

  Fruktstämning

 • I kökets gröna färger kommer matlagning och mat att vara ett riktigt nöje.

  Gröna toner i köket

FöregåendeNästa123

För vardagsrum används oftast en kombination av grönt och blått (blått); för större uttrycksfullhet läggs turkos till, vilket betonar inredningens fullständighet, dess förfining.

grönt och blått i vardagsrummet

Gult är också ibland närvarande, men oftare i små mängder och i form av accenter.

Gul accent

Eftersom både grönt och blått är kalla färger, mjukas de upp oftare med neutrala färger, till exempel beige eller vitt..

 • För en blågrön inredning är det bättre att välja en beige färg.

  Ett sådant tillägg kommer att mildra situationen.

  beige för blågröna interiörer

 • Vit bakgrund kommer att späda in interiören

  Denna kombination kommer att ge friskhet och mjukhet

  Gröna och blå färger för vardagsrummet

 • Blågröna möbler ser bra ut på en vit bakgrund

  Blågrön inredning

FöregåendeNästa123

Vad är kännetecknande för dessa kombinationer? Pistasch är lämpligare för rika blått. För ljusblå eller himmelblå toner är det mer harmoniskt att välja fruktiga nyanser av grönt. Om vi ​​lägger till gula accenter, så ska blått och grönt vara i deras mjuka manifestationer, det är bra om det sker en smidig övergång med turkos..

Grönt och brunt

Dessa två färger skapar ett underbart par, de har en viss fullständighet i sin kombination. Det vill säga att designers oftast inte späder ut en sådan interiör med andra färger. Man tror att det inte finns något behov av detta, de kompletterar varandra perfekt. Det är i denna föreställning som all komplexitet med att arbeta med grönt helt enkelt försvinner. Brown fungerar som ett sammanhang som gör rummet så mottagligt och balanserat som möjligt. Men ändå finns det en regel som måste observeras: av alla gröna nyanser är bara en lämplig – äppelgrön. Och när det gäller brunt finns det inga begränsningar, du kan ta alla toner. Men allt detta gäller interiörer där det inte finns andra kompletterande färger. Men om det finns en önskan att späda ut situationen, ändras reglerna. Turkos accenter är mer lämpliga för mjuka toner av både grönt och brunt..

Kombinationen av grönt och brunt med turkos

Fler mättade nyanser tas till gult, här kommer kontrasten tydligt att dras, vilket kommer att fylla rummet med något slags mysterium.

Gul accent i brungrön inredning

Men med en vit bakgrund kan du använda flera olika toner och halvtoner..

På en vit bakgrund ser bruna och gröna färger ut med olika accenter

Grönt med rött

Rött står i kontrast till grönt. Med denna kombination är det enkelt att göra ett kök till en fruktträdgård med bärnyanser. Även om grönt inte är det viktigaste här, eftersom det är något förlorat mot bakgrunden av ljust crimson, men det är han som slutför helhetsbilden «ljuv» interiör.

Om du vill skapa en söt “frukt” interiör, använd hallon och grönt

Rött anses också vara ett tillägg till grönt, det betonar dess uttrycksfullhet och rummet blir sött och attraktivt..

Rött som komplement till grönt

Med tanke på att båda dessa färger är ljusa kan du lugna en sådan inredning genom att späda ut den med andra lugnare toner, till exempel vit, beige, svart eller gul..

Ljust röd och grön inredning Rödgrön inredning mjuknar med sängpalett

Grön färg är magnifik i alla dess manifestationer, den går bra med nästan alla andra, adlar dem och andas liv, glädje och positivt in i interiörer..