Köksdesign i Chrusjtjov

Bostadslägenheter-Chrusjtjov i femvåningshus, som byggdes talrika under förra seklet, tillbaka på Chrusjtjovs tid, varför de fick ett sådant namn, skiljer sig inte i bekvämlighet och ett stort område. Köken är också mycket små i storlek och absolut inte som de stora som byggdes i moderna bostäder, de har bara tillräckligt med utrymme för att laga mat. Vår uppgift är att göra det här köket snyggt, väl reflekterande ägarnas smak och lämpligt för utformningen av resten av rummen..

Varje ägare till en sådan liten lägenhet vet hur svårt det är att spara utrymme i Chrusjtjov, professionella designers har till och med kommit på ett begrepp som optimering, som används vid design av små kök och är en riktig konst. Efter att ha bekantat dig med sätten för rätt design av köket i Chrusjtjov kan du bekvämt och enkelt utrusta det: med hjälp av ett speciellt arrangemang av möbler, ljus och andra viktiga faktorer.

Designidéer Foto från köket i Chrusjtjov Köksdesign i Chrusjtjov Kök för Chrusjtjov Kök i Chrusjtjovs fotodesign Kökrenovering i Chrusjtjov Små kök i Chrusjtjov Små kök i Chrusjtjov foto Litet kök i Chrusjtjov foto Kökrenovering i Chrusjtjov foto Köksinredning i Chrusjtjov Hörnkök Hörnköksdesign Hörnköksinredning Hörnkök i Chrusjtjov Hörnkökdesignidéer Lätt hörnkök Vackert hörnkök Litet hörnkök Hur man ordnar ett hörnkök Designmöjligheter för hörnkök Kombination Kombinerar kök Kombinerat kök i Chrusjtjov Vardagsrum kök Kök vardagsrum i Chrusjtjov Kök vardagsrum i Chrusjtjov interiör Hur man ökar köksytan Hur man kombinerar köket Hur man kombinerar ett kök i Chrusjtjov Hur man kombinerar ett kök i ett Chrusjtjov -foto Kök i rummet Belysning Belysning i köksfoto Takbelysning i köket Köksbelysning alternativ Köksbelysning i Chrusjtjov Kök belysning design Kök vardagsrum belysning Vilken typ av belysning att göra i köket Matsal kök belysning Tänder ett litet kök Blandare Kökskran Kökskran Kökskran Kökskran Kökskran Kökskran Kökskran Kökskran Kökskran

Ombyggnad

Efter att ha fått tillstånd från husförvaltningen i de juridiska myndigheterna är det möjligt att designa ett kök kombinerat med ett vardagsrum – som ett resultat får du ett stort rum, uppdelat i två funktionszoner.

Men du kan göra ett litet idealiskt kök utan ombyggnad: med inbyggda vitvaror och en välstylistiskt utvald möbeluppsättning.

Tidigare kändes bristen på ledigt utrymme inte så mycket som det är nu, under de många tekniska uppfinningar som gör det lättare för oss att laga mat, och faktiskt livet i allmänhet. Sådan rikedom är mycket svår att passa in i små Khrusjtsjovskök som ärvdes av morföräldrar. Du kan fortfarande hitta en väg ut, men du måste närma dig lösningen på ett sådant problem med all allvar, utan att missa ens de mest till synes obetydliga detaljerna..

Inredning av köket i Chrusjtjov

Köksdesignern i Chrusjtjov är skyldig att distribuera möbler, material, ljus och andra komponenter i köket för att göra det så bekvämt och bekvämt som möjligt. Vanligtvis drivs designen av önskan att spara så mycket utrymme som möjligt och visuellt öka kökets yta..

Professionella designtips:

 • Vi utökar området?

  Mycket ofta återspeglas kombinationen av anslutning av lokaler, vardagsrum och kök, som till exempel blir en enda helhet med hjälp av kompetent allmän dekoration och design, perfekt i en vacker design.

  Kök-vardagsrum

 • Liten inredning

  Asymmetriskt placerade iögonfallande små tillbehör distraherar perfekt uppmärksamheten från rummets storlek. Stor inredning, stora obehagliga vaser eller buketter förstör intrycket.

  Liten inredning för köket

 • Textilier och tryck

  Textilier och tryck som används för köksdesign i Chrusjtjov, särskilt i pastellfärger, skapar mjuka och trevliga konturer för ögonen, jämnhet.

  Liten inredning i köket

 • Färgkombinationer av väggar och möbler

  Ljusa möbler ska ha samma färg som väggarna. Det är okej om det smälter in i deras finish, det är också ett bra designtrick. Det lättaste och visuellt tar minst plats är transparenta möbler. När du väljer är dess storlek också viktig. Trots allt ser flera stora föremål mer kompakta ut och, viktigast av allt, snyggare än många små som skapar kaos..

  Lätta väggar i köket

 • Det bästa ljuset är dagsljus

  Ett litet rum behöver tillräckligt med dagsljus, vilket hjälper till att uppnå ljusridåer, sprider det något och gör designen mer uttrycksfull, till exempel persienner eller romerska nyanser. En vacker blank reflektion på fasadens yta kommer också att spela en viktig positiv roll..

  Dagsljus i köket

 • Hög taklist

  Gardinstången, placerad så högt som möjligt, hjälper också till att visuellt göra rummet högre..

  Gardiner i köket

 • Vi sparar utrymme

  Stora, men nödvändiga hushållsartiklar, det är bättre att gömma sig bakom möbler eller i ett skafferi.

  Stor skänk i köket

 • Inga grova övergångar!

  Inuti ett litet kök är det oönskat att använda ljusa färger och grova övergångar – detta kan visuellt begränsa området. Visuell enkelhet, å andra sidan, hjälper till att utöka utrymmet..

  Grov övergång i köket

 • Runt bord är bättre

  Det är bättre att välja ett ovalt eller runt hopfällbart bord..

  Köksbord

 • Rätt belysning

  En bländning och bländningskrona fungerar också bra för uppgiften..

  Belysning i köket

 • Dörr?

  Med en bra huva måste dörrarna bytas ut mot skjutdörrar, glasdörrar eller tas bort helt.

  Dörren till köket

 • Vitt är alltid bättre

  Färgen på golvet, för att matcha flödet och väggarna, är också bättre att välja ljus.

  Ljust kök

 • Färgregler

  Neutrala färger utvidgar visuellt gränserna och lurar ögonen något. Och för att skapa intressanta accenter – använd ljusa och mörka toner..

  Neutrala färger i det inre av köket

 • Rationalitet i området

  Hyllor eller pennfodral i taket, drar upp rummet visuellt.

  Hyllor i taket i köket

 • Klassiker inom genren

  Taket bör hållas i en klassisk vit färg, oavsett metod för skapandet: tapeter, undertak eller undertak, målning. För väggar är ljusa färger med eller utan ett litet mönster lämpliga..

  Vitt tak i köket

 • Vi dekorerar rätt

  Klädseln på en soffa, fåtölj, stolar, får inte innehålla mörka färger, stora teckningar eller skarpa mönster: glöm inte att allt ska hållas i minimalistisk stil.

  Decoupage i köket

FöregåendeNästa12345678910111213141516

möbel

För att välja möbler i en Chrusjtjov -lägenhet måste du göra en rumsplan som innehåller allt som är planerat för köp och installation i köket, till exempel ett handfat, en diskmaskin, ett matbord och andra liknande föremål som upptar tillräckligt område. En sådan uppsättning kan också beställas i verkstaden, individuellt, efter din smak. Köksdesignen i en Chrusjtjov med en gasvattenvärmare har sina egna svårigheter: det bör finnas en plats för ventilation runt denna kolumn, det ska inte maskeras utan utformas så att det passar in i det övergripande interiören.

Inbyggda apparater är idealiska

Khrusjtjovs köksbord Litet bord för köket Funktionella köksmöbler Funktionella möbler för Khrushchev -köket Funktionellt köksbord Funktionellt köksskåp Funktionellt köksbord Papperskorg för kök Papperskorgen för Khrusjtjovs kök Funktionell diskbänk

När de ordnar ett litet kök i Chrusjtjov använder de ofta inbyggda apparater. Sådana enheter är mycket kompakta, de ser inte flashiga ut (vanligtvis är inbyggda apparater som är nödvändiga i vardagen gömda bakom fasaderna på ett headset i köket), de är mycket mindre, det vill säga att de inte sticker ut mot det allmänna bakgrund och detta kommer att förenkla uppgiften att skapa en vacker och harmonisk inre miljö. Att till exempel placera en diskmaskin eller tvättmaskin samt ett litet kylskåp under bänkskivan ökar ditt arbetsutrymme. Du kan också gömma en mikrovågsugn i skåpet, oavsett om det är väggmonterat eller golvstående..

Hur kan du byta ut skåp och hyllor?

Hängande strukturer som är utformade för att lagra en mängd olika köksredskap ser väldigt ofta skrymmande ut från sidan, «tynga ned» och visuellt minska området i köket. Därför är det nödvändigt att tänka på arrangemanget av köksutrustning så att arbetsytan befrias från behovet av att använda dessa skåp. I stället för dem kan du installera de så kallade skåp-pennfodralen, som hjälper till att lösa problemet med att ordna ett kök i en Chrusjtjov med en gasvärmare. I det här fallet är gasvattenvärmaren vanligtvis installerad i mitten av arbetsområdet i köket och dekorerad med öppna hyllor. Som ett resultat kommer gästens uppmärksamhet alltid att nitas just i denna del av rummet, där det kommer att vara möjligt att ordna alla grundläggande köksredskap..

För närvarande säljer nästan alla möbelaffärer flyttbara hyllor som är installerade inuti skåpet och delar dess totala utrymme i två zoner. Som ett resultat kommer detta att hjälpa till att fördubbla den använda förvaringsytan för köksredskap eller mat..

Byt ut hyllorna mot metallstänger

Om hyresvärden inte är nöjd med de öppna hyllorna kan du ersätta dem med metallstavar avsedda för vägning av olika köksredskap: till exempel pannor eller slevar. Möbler som gör att du kan använda varje centimeter av ledigt utrymme klokt.

Funktionella möbler för ett litet kök Funktionella möbler för ett litet kök Funktionella möbler för ett litet kök Funktionella möbler för ett litet kök Funktionella möbler för ett litet kök Funktionella möbler för ett litet kök

När du väljer ett hängande skåp måste du tänka på om dessa strukturer kan förlängas till taket. När allt kommer omkring kan du dölja inte särskilt fina ventilationsrör från gästernas ögon och samtidigt få ett par centimeter som du kan använda för att förvara redskap.

Ljusa möbler kommer visuellt att öka rummets yta. Det är alltid bättre att utrusta ett litet rum eller kök med sådana möbler som inte minskar utrymmet: till exempel kommer en uppsättning med färgade fasader helst att leka med interiören, göra ditt kök ljusare och därmed mer rymligt.

Om du tänker på användarvänlighet är väggskåp med dörrar som öppnas vidöppnade betydligt sämre än motsvarigheter med dörrar som automatiskt stiger upp med hjälp av beslag speciellt utformade för detta. Dessutom stjäl de inte området så mycket och igen, de ser mer kompakta ut..

I fria hörn är det möjligt att installera en spis eller ett handfat, vilket frigör utrymme för ett arbetsområde längs en av kökets väggar.

Behöver jag en dörr i köket?

Dörren som öppnas in i rummet tar upp en stor del av det användbara området. Men, om du tänker efter, behövs det alls i lägenheten? Det kanske inte är nödvändigt att installera det alls? Om du ofta äter i din egen lägenhet kan du naturligtvis inte klara dig utan en dörr, men i det här fallet kan du installera en skjutdörr, vars användning inte på något sätt kommer att påverka storleken på ditt kök.

Skjutdörr till köket Skjutdörr till köket Skjutdörr till köket Skjutdörr till köket Skjutdörr till köket

Tidig planering är nyckeln till ett positivt resultat. Det bästa arbetet är det arbete som utförs enligt en plan som definierats i förväg av dig eller en specialist. Endast i det här fallet kan du vara säker på ett bra arbetsresultat. Och scheman som utarbetats av en professionell designer kommer att bli den viktigaste riktlinjen för dig, vilket gör att du enkelt kan välja de möbler som passar just ditt kök. Kom ihåg denna viktiga regel och lär dig att göra ditt lilla kök i Chrusjtjov till ett riktigt paradis.