Kök med handfat vid fönstret: installationsfunktioner och rekommendationer

En av trenderna i år är köket med handfat vid fönstret. I grund och botten genomförs denna idé på stora ytor i privata hus. Men även i en liten lägenhet är denna lösning lämplig. Det viktigaste är att tänka över allt till minsta detalj för att undvika misstag och göra köksdesignprocessen riktigt trevlig..

Handfat under fönstret i köket: fördelar och nackdelar

Som med alla designlösningar har det att förflytta ett handfat sina fördelar och nackdelar. Du måste känna dem innan du börjar arbeta. Detta hjälper till att undvika stressiga situationer och planerar noggrant hela reparationsprocessen. Så fördelarna med att tvätta under fönstret är följande:

  • ett mångsidigt alternativ för kök i olika stilar. Oftast kan ett handfat under fönstret ses i klassisk stil, lantligt, loft.
  • Fin utsikt utanför fönstret. Håller med om att diska medan du tittar på en vacker park eller damm är mycket trevligare.
  • Ökat arbetsutrymme. Denna fördel kommer att vara om fönsterbrädans nivå överensstämmer med bordsskivan. Detta ger dig mycket mer arbetsutrymme..
  • På grund av placeringen av diskbänken vid fönstret måste du använda el mycket mindre ofta. Och detta kommer redan att bidra till att minska månadskostnaderna..
  • Efter ombyggnation blir det mer plats för ytterligare skåp. Detta gäller särskilt för små kök..

Naturligtvis har denna lösning också många nackdelar:

  • komplex process för överföring och installation av diskbänken. Detta gäller särskilt om höjden på arbetsytan och fönsterbrädan är olika. Ofta kräver sådana manipulationer ytterligare godkännande..
  • Fönsterramar förtjänar särskild uppmärksamhet. Observera att det i detta fall är bättre att de inte är av trä. Eftersom fukt kan ackumuleras på dem i vardagen. Det är känt att det har en negativ effekt på alla träytor. En alternativ lösning kan vara en glasenhet med plastramar. Det är motståndskraftigt mot vattenpåverkan och behåller värmen i rummet mer.
  • Det är mycket viktigt att välja rätt kran så att skärmarna öppnas vid. Annars blir det problem med att lufta rummet..
  • Ofta, med detta arrangemang, dimma ramar och fönster upp, så mögel kan utvecklas med tiden. För att undvika detta kan du installera ventilationsgallret direkt i bänkskivan..

Hörnkök med handfat under fönstret: överföringsfunktioner

För ägare till en lägenhet med ett litet hörnkök kan flyttning av handfatet vara mycket problem. Åtminstone för att det är ett vått område och dess överföring måste godkännas. Annars kan även ett litet misstag leda till översvämningar av grannar. Därför är det mycket viktigt att hitta proffs med erfarenhet av att överföra diskbänken..

När det gäller funktionerna i denna process finns det ganska många av dem. I grunden används polypropen- eller metall-plaströr för detta. Andra material är oacceptabla. Det är också värt att uppmärksamma avståndet från diskens planerade position till den avsedda. Om den överstiger tre meter, var beredd på frekventa blockeringar. Du kan minska denna risk något genom att installera en matavfallshanterare. En annan punkt som kräver uppmärksamhet är placeringen av batterierna. Observera att när du installerar skåpet under diskbänken kommer det att bli betydande värmeförluster. Det är nästan alltid omöjligt att överföra batterier. Därför är det absolut nödvändigt att överväga alternativa värmekällor..

Kök med handfat under fönstret «Chrusjtjov»

Trots att ett handfat under fönstret oftare installeras i rymliga lägenheter, gäller denna trend också för det vanliga «Chrusjtjov». Detta tillåter rationell användning av utrymme. I princip installeras diskbänken direkt under fönstret. Därför kan du alltid lägga fat på fönsterbrädan eller organisera en plats för dekorativa föremål. Tack vare denna lösning blir det mycket mer utrymme för matlagning..

Kök med handfat under fönstret: allmänna rekommendationer

Naturligtvis ser denna lösning så attraktiv ut som möjligt. Därför väljs det alltmer för arrangemanget av köket. Vi föreslår dock att du uppmärksammar några allmänna rekommendationer. De hjälper dig att undvika vissa misstag. Först och främst är det värt att placera diskbänken på ett sådant sätt att minst ett fönster kan öppnas helt. Om möjligheten att öppna fönster för plogning är en grundläggande punkt, är det bättre att flytta diskbänken närmare kanten av öppningen.

Som nämnts ovan är en av nackdelarna med att tvätta vid fönstret stänk på fönstren. Detta kan undvikas genom att köpa en djupare diskbänk och en mixer med en djup eller medium pip. Experter noterar också att det i det här fallet måste finnas en disktorkningsvinge. Separat noterar vi att gardiner med lyftmekanism ser bäst ut i köket. Dessa kan vara rullgardiner eller romerska persienner, liksom persienner. De är praktiska att använda och gör att du kan justera belysningsgraden i rummet..

Trots att diskbänken kommer att ligga vid fönstret är det värt att ta hand om konstgjord belysning. Vägglampor på sidorna av öppningen eller spotbelysning är bäst lämpade för detta. I urvalsprocessen, fokusera på köksinredningens allmänna stil.

När det gäller dekorationen är utrymmet mellan diskbänken och fönstret definitivt värt att dekorera. Levande inomhusväxter är idealiska för detta, eftersom de kräver naturligt ljus. Och, naturligtvis, i det här fallet är det helt enkelt omöjligt att glömma att vattna dem. Om så önskas kan temainredning placeras i detta område. På grund av detta blir köket lite mer bekvämt..

Ett kök med handfat under fönstret ser alltid mycket mer attraktivt ut. Ändå är denna lösning ganska komplex, kräver stora kostnader och mycket tid att genomföra. Därför rekommenderar vi att du väger allt innan du fattar ett slutgiltigt beslut..