Interiör i indisk stil

Enligt européernas åsikter framkallar Indien associationer med ett upplopp av färger, ett rikt utbud av exotiska frukter och en utsökt doft av kryddor och rökelse. I den hinduiska religionen råder den andliga principen över materialet, vilket inte bara kommer till uttryck i djup uråldrig visdom, rikedom av traditioner och kultur, lugn kontemplation, utan också i arkitektonisk stilens pretentiöshet, prydnadsnådens slående nåd och känsliga sniderier ..

Inredning i indisk stil är ett ämne idag i OSS -länderna som är ganska populärt, inte bara på orientaliska kaféer och restauranger, skönhetssalonger, där metoderna för traditionell orientalisk medicin och kosmetologi används. Hus och lägenheter, inredda i en färgstark och full av mystisk indisk stil, visar en fantastisk kombination av delikat smak, elegant lyx – med blygsamhet, asketism, anspråkslöshet.

Indisk arkitektur – Sthapatya Veda – finns i hinduismen i allt: forntida tempel eller senare palats uppfördes på ett sådant sätt att strömmar av positiv energi cirkulerar dit från alla världens riktningar. Dessutom bör det finnas en liten lutning (i nordost) på platsen där strukturen uppfördes. Och entrén till lokalerna måste vara från öst – mot morgonsolen. Entrédörrar ska inte placeras i mitten av huset, utan med en förskjutning och öppna, helst medurs.

Alla bygger inte sina egna hus, många måste nöja sig med det de har. Därför bör den inre atmosfären förbättras. Det är bättre att ordna möbler i rum så att mitten av rummet och den nordöstra sidan är praktiskt taget fria. Det är bättre att utrusta sovrummet i den sydvästra delen, sängen – med huvudet i söder, utan att röra väggarna.

Funktioner av indisk stil i interiören

Hall i indisk stil Hall i foto i indisk stil Vardagsrum i indisk stil foto Lägenhetfoto i indisk stil Möbelfoto i indisk stil Kmonata i indisk stil foto Kmonata i indisk stil foto och beskrivning Säng i indisk stil foto och beskrivning Sovrum i indisk stil Sovrum Indien Hus i indisk stil Hus i foto i indisk stil Design Indien Inredning i Indien Interiör i Indien

De flesta hinduer utövar yoga, därför gör deras uppmätta, oroliga liv, meditationer, tillåtelse för dem att uppnå harmoni i sig själva och världen runt dem, som om de skiljer sig från den regerande rörelsen. Därför ser interiören i indisk stil ljus, harmonisk ut, oavsett om den är kolonial (med gamla rötter och traditioner) eller modern stil..

En sak i dessa stilar är oföränderlig: soliditet, styrka, användning av naturmaterial med obligatorisk närvaro av individuellt handgjort arbete. Inredning och dekoration: väggpaneler, golv, pelare – måste vara av massivt massivt trä, sten, elfenben.

I hinduismen, liksom i buddhismen, läggs stor vikt vid Feng Shui, vars principer också bygger på självkontemplation, fred och inre harmoni. För en inredningslösning i indisk stil kommer det att vara användbart att ta hänsyn till dessa principer..

Olika indiska provinser har sina egna traditionella kombinationer av färger och nyanser. En kombination av varma färger (lila, röd, rosa, orange, ockra) med guld anses vara vanligare, guldfärg kombineras också harmoniskt med svart, olivolja, grönt och mörkblått.

Färgkombinationerna i indisk stil är ganska olika, med de mest populära färgerna på nationella prydnader och motiv. Vävda väggpaneler och mattor (mestadels handgjorda) skildrar verkligheten i antiken eller moderniteten. En fängslande detalj i interiören – rullar eller många små kuddar med färgglada prydnader. Handgjorda mattor eller tyger används ofta istället för överkast.

Inredning och möbler

Bed Indien foto Te möbler Bordfoto i indisk stil Stol i indisk stil Indien skåp foto Skåp Indien Indiska trämöbler Byrå i Indien Stol Indien Bord och stolar i indisk stil

Närvaron av hinduiska gudar är obligatorisk i hallen – statyer kan vara av olika storlekar från olika solida naturmaterial. Golven är trä, kakel eller sten. Möbler av trä eller flätad rotting (en speciell träslag, efter speciell bearbetning blir flexibel och spänstig) med handgjorda snidningselement.

De klassiska egenskaperna hos stilen är trä, glassten eller gjutjärn (eventuellt kombinerat) låga soffbord, som bland annat används för tedrickande och samma små stolar, en gungstol i rotting och en låg fotpall. Istället för de vanliga nattduksborden för förvaring av saker kan du använda träkistor. I allmänhet är rotting den optimala lösningen för dekorativa inredningselement. Exotiska växter i de heta tropikerna ser eleganta och ovanligt vackra ut i stora krukor i rotting.

För sovrummet anses indiska teakmöbler, så älskade av européer, vara den bästa lösningen. Det är mycket hållbart, bekvämt och har ett utsökt utseende, men det är värdefullt inte så mycket för dess kvalitetsvirke som för sin magnifika design. En bred baldakin ger interiören ett verkligt orientaliskt utseende. Det är bara viktigt att komma ihåg att det kategoriskt inte rekommenderas att placera sängen i mitten av rummet..

Mycket sol och ljus är en oumbärlig del av stilen. Stora fönster, dörrar som leder från sovrummet direkt till den välskötta innergården eller balkongen, ger rummet ett komplett utseende, ökar visuellt rumets volym.

Dekorativa inredningsartiklar

Kök / matsal Indien Soffa i indisk stil Inredning i indisk stil Indisk stil i en modern inredning Indiskt inredningsfoto Indisk inredning Delar av inredning i indisk stil Inomhusrum Indien Hall i indisk stil Textilier i indisk stil

 Om du bestämmer dig för att organisera en interiör i indisk stil i ditt hem, måste du tänka på detaljerna. De underbara små sakerna som du tog med dig från din resa till Indien, där du fick bekanta dig med särdragen i den indiska kulturen, kommer att se användbara ut. Eller kanske köpte du i specialaffärer en elegant elfenbenslåda, snygga statyer av Buddha eller speciella stativ för rökelse och ljusstakar med doftljus.

Det rekommenderas att placera bilder med utsikt över naturen, blommande växter och havet runt hela omkretsen av rummen. Och allt som är förknippat med våld och död, olycka, fattigdom och omvälvning är olämpligt i hemmet. Detta leder till bråk, stridigheter och fattigdom..

Redskap i indisk stil kommer att komplettera din inredning. Keramiska rätter med inslag av konstnärlig målning, brons tekannor och brickor, trä-, brons- eller elfenbensfigurer av djur och gudar heliga för hinduer. Snidade träkistor inlagda med pärlemor-allt kommer att fungera som ett organiskt komplement till designen av hemmet.