Interiör i ett skotskt hus vid havet

Håller med, det är fantastiskt att ha ett lanthus i Skottland, vars fönster har utsikt över havet, för att kunna lyssna på surfen och beundra solnedgången, sittande på verandan i ditt hem, omgiven av vacker utsikt över naturen. Det är till ett sådant hus som vi nu ska åka på en utflykt för att titta inuti, överväga utformningen av rummen och få ett intryck av hur en bostad på en så pittoresk plats kan inredas.

Seascape

Lunch i frisk luft till ljudet av vågor och en lätt havsbris? För detta räcker det enkelt att installera en matgrupp nära ingången till huset för att göra det enklare att duka och servera rätter och du kan börja äta. Trädgårdsmöbler av trä, målade med vit färg, ser otroligt kontrasterande ut mot bakgrunden av ljus grönska, i en sådan miljö kommer även de mest livliga kostälskare att ha aptit.

Snövit trädgårdsmöbler

Men låt oss börja vår rundtur i huset och gå längs grusvägen till huvudingången till denna enkla, vid första anblicken, snövit byggnad med turkosmålade fönsterkarmar och ett tegeltak..

Hushållsfasad

Det första rummet vi går in i är ett rymligt vardagsrum. Det bör noteras att alla rum i detta lanthus är inredda på ett stilistiskt sätt som kombinerar inslag av lantstilar, minimalism och moderna trender. Rummets inredning representerar det mest klassiska tillvägagångssättet för utformningen av ett förortshem – en kombination av sten- och träfinisher. Sten i olika storlekar och texturer med ljusmassa valdes som dekoration av accentväggen i vardagsrummet. Huvuddelen av väggarna är också gjorda av naturmaterial, men målade med vit färg. Så att atmosfären i rummet för hela familjen inte är för sval, användes ljust trä som golv, värmande med sin naturliga värme.

Vardagsrum

Men inte bara möbler och trägolv «värma» atmosfär. För uppvärmning av rummet, i ordets bokstavliga bemärkelse, är en ovanlig öppen spis ansvarig, som har blivit den ovillkorliga kontaktpunkten i vardagsrummet. Klädda möbler med läderklädsel i en naturlig ockerskugga är ett praktiskt och bekvämt val för att skapa ett rekreationsområde för förortshushåll. Den ursprungliga vedstapeln, inbyggd i en av väggarna nära eldstaden, har inte bara blivit en nödvändig, funktionell möbel, utan också dess unika inredning. Storleken på ett rymligt vardagsrum dikterar behovet av att organisera ett belysningssystem på flera nivåer samtidigt. Förutom lamporna inbyggda i undertaket finns det även takkronor i mitten av rummet och ovanför minikabinettets arbetsområde, som är en ensemble av ett skrivbord och en stol i klassisk stil..

Ovanlig öppen spis

Ett annat vardagsrum, men av en mer blygsam storlek, är en sittgrupp vid spisen med en TV. Vi ser samma tekniker för att dekorera rummets ytor – ljusa väggar och tak, användning av natursten för att skapa en accentvägg, markera TV -området och trägolv. Och återigen en ovanlig, men fungerande öppen spis i svarta toner med oändliga egenskaper – en vedhög och korgar för ved.

Litet vardagsrum

Mysiga mjuka soffor med trevlig texturerad klädsel i en mjuk nyans representerar en bekväm sittgrupp i vardagsrummet, en mjuk puff som kan fungera som både stativ och sittplats, kompletterar bilden av den mjuka zonen och fungerar som centrum. Trots överflödet av element i inredningen i bylivet innehåller rummen i hela hushållet också moderna inredningsartiklar med en funktionell bakgrund. Till exempel organiserar en stålfärgad välvd golvlampa, genom sin närvaro, ett läshörna i ett mysigt vardagsrum..

Mjuk sittgrupp

Nästa rum vi tittar på blir köket-matsalen. Sådana rymliga köksrum har endast förortshushåll. Köket kan nås från vardagsrummet eller från bakgården genom stora glasdörrar. Tack vare ensemblen av vanliga och panoramafönster har köket-matsalen alltid mycket naturligt ljus och trevlig grönska utanför rummet. Inredningen av köksutrymmet skiljer sig från utformningen av andra hushållsrum endast genom att stenplattor användes här för att vända mot golven, vilket är mycket mer praktiskt än en trägolv för rum med extrema temperaturer och hög luftfuktighet.

Kök-matsal

Den traditionella utförandet av köksuppsättningen skapar en mysig atmosfär i arbetsytorna, samtidigt som ägarna får alla nödvändiga hushållsapparater inbyggda i möbelensemblen och arbetsytorna. Träpolerade köksbänkar och köksbänkskivor ser bra ut mot förvaringssystem med vit baksida. Runda handtag av liknande material kompletterar utseendet..

Traditionell stil

Bordsskivan på köksön har förlängts för att skapa en frukostplats. Minst tre personer kan sitta här bekvämt för en kort måltid.

Hörnlayout med ö

Beläget här, i det här rymliga köket, är matsalen enkel och ryddig. Den massiva matgruppen, med ett rymligt träbord och stolar med en bänk av liknande trä, skapar en mysig miljö för lunch och middag med en touch av lantlig charm.

Utsikt över matplats

Matgrupp i trä

På andra våningen, på vinden, finns ett privat rum för ägarna – ett sovrum. De ljusa tak- och väggfinisherna, med en kombination av färg och lamellväggpaneler, passar bra med trägolv. Inredningen i sovrummet är mycket minimalistisk – en stor säng, sängbord med bordslampor, en liten byrå och en hopfällbar trästol. Ingenting i det här rummet distraherar från lugnet och lugnet. Sov- och viloplatsen är utformad enligt dess grundläggande funktioner.

Sovrum

Sovrummet leder till ett stort badrum. En sådan skala kan avundas inte bara av en typisk lägenhet, utan också av de flesta urbana hushåll. Trots rymligheten och överflödet av stenplattor i dekorationen av rummet verkar inredningen i badrummet inte cool, tack vare användningen av varma naturliga nyanser..

Badrum

Ett vitkalkat badkar står i centrum i denna rymliga spaavdelning. En uppsättning med två tvättställ med speglar ovanför, kompletterar bilden av ett bekvämt, praktiskt och samtidigt estetiskt tilltalande utrymme.

Snövit bad