Inspirerad av universella designidéer

«Allt genialt är enkelt» – förmodligen upprepades denna fras av designern som skapade interiören i en flerrumslägenhet, som vi skulle vilja bekanta dig med. Att inreda en lägenhet på ett sådant sätt att den är mysig och bekväm, lugn och avslappnad, men inte tråkig är ingen lätt uppgift. Ändå är allt möjligt, vår guidade rundtur i lokalerna «universell» lägenheterna kommer att bevisa detta.

Låt oss börja vår utflykt från det gemensamma rummet – vardagsrummet. Lätt efterbehandling av alla ytor i rummet i trevliga pastellfärger bidrar till visuell expansion av rummet. Den snövit klädsel av stoppade möbler bidrar också till att skapa atmosfärens lätthet och friskhet. Och ljusa fläckar av ljusa, mättade färger, gyllene nyanser tillhandahålls av textilier. Tack vare användningen av inredningsdetaljer med speglade och förgyllda ytor får möblerna inte bara ett färdigt utseende utan fylls också med lyx och glans.

TV -område

TV -området i vardagsrummet skulle vara den enda mörka fläcken om det inte vore för mörkläggningsgardinerna i en djup mörk nyans. Förvaringssystemet under TV: n är enkelt och koncist, och öppna hyllor av liknande material fungerar som en dekorativ snarare än praktisk funktion..

Vardagsrum mjukt område

Kuddar i en bekväm soffa tjänar inte bara till att mjuka upp avslappningsprocessen i vardagsrummet, utan fungerar också som en färgbro mellan olika inredningsartiklar, möbler och fönsterdekorationer i det gemensamma rummet..

Middagszon

Här, i vardagsrummet, finns det också en matplats. Ett rymligt bord med en glasskiva och bekväma fåtöljer i ljusbeige passar harmoniskt in i atmosfären i det gemensamma rummet och bildar en matgrupp.

Kök

Det finns ett litet kök bredvid vardagsrummet och matsalen. I flerbostadshus i vårt land kan du ofta hitta liknande köksutrymmen som är blygsamma i kvadratmeter. Och för alla husägare är dilemmat om arbetsytornas placering och den framgångsrika integrationen av hushållsapparater ett dilemma. För små kök är ett L-format eller hörnarrangemang av köksskåp och vitvaror det mest lämpliga alternativet. Självklart måste du offra något i ett så litet rum. När det gäller denna lägenhet, som har en matplats i vardagsrummet, var det lätt att försumma matgruppen och ersätta den med en lätt frukostdisk. Naturligtvis behövde ett så smalt rum en lätt, nästan snövit finish. Användningen av mörkare nyanser i golvet och den nedre delen av köksskåp bidrar också till den visuella expansionen av rummet. För samma ändamål används speglar, glas och blanka ytor..

Kontrast sovrum

Gå vidare till personliga rum – sovrum. Det första rummet för vila och sömn kan kallas kanoniskt när det gäller rymddesign. Rummets ljusa finish gör att du kan känna rymdens, fräschörens och lätthet i rummet. Med hjälp av ljusa tapeter med ett stort mönster dekorerades en accentvägg ovanför sängens huvud, vilket inte bara gör det möjligt att visuellt belysa sovområdet, utan också att skapa kontrast till interiören, viss dynamik.

Med accentvägg

Textilierna på sängen upprepar exakt alla nyanser som används för att skapa interiören, vilket skapar en harmonisk fullständighet av sovrumsdesignen.

Sovrum i pastellfärger

Ett annat sovrum skiljer sig inte i kontrast i dekoration; ljuspunkter finns bara i textilier. Accentväggen i detta rum skiljer sig bara lite från den allmänna dekorationen – i konsistensen och knappt märkbar prydnad. Den ursprungliga inredningen i detta sovrumsstål «spets» genomskinliga mönster av sängbord. Dessa möbler fungerar som en icke-trivial inredning för att uppfylla funktionen som tilldelats dem.

Snövit sovrum

Ytterligare ett privat rum och återigen i en ljus färgpalett, inramning för avkoppling och lugn, som främjar avkoppling och komfort. Och återigen observerar vi ljuspunkter i inredningen endast i textilierna av överkast, kuddar och sängkläder..

Sovrum + arbetsrum

Detta asymmetriska rum med snett tak har blivit en fristad för två områden samtidigt – avkoppling och arbete eller kreativitet. Den svarta ramen i smidesjärn ekar samma nyans som skrivbordets design, och nyanser av accentväggen bakom sängen upprepas i den blygsamma inredningen..

Badrum

Badrumsdekoration Vitt och grått badrum

Badrumsinredningen i denna lägenhet är också mångsidig. Rummet av en blygsam storlek innehåller alla nödvändiga egenskaper hos ett rum för vatten och sanitära förfaranden. Snövita nyanser kontrasterar med den trevliga gråheten hos efterbehandlingsplattorna, glas- och spegelytor fungerar för att utöka små utrymmen.

Vitt badrum

Och det lokala badrummet kan säkert kallas «ett snövit rum». Endast en svart ristad spegelram späd den ljusa atmosfären i ett litet rum. För ett litet rum, där renlighet och ordning är nyckeln till hälsa, var vitt inte ett misstag.