Inredningstrender 2021: de mest relevanta idéerna för hem- och lägenhetsinredningsdesigners

Vårt hem är en plats där alla ska vara mysiga och bekväma, där du kan koppla av och varva ner från världens irriterande liv och rörelse, och inredning i detta fall spelar en viktig roll. Men hur bestämmer man valet av stil eller färgschema för ett visst rum, eftersom var och en av dem utför vissa funktioner i varje människas liv? Vilka interiörer efterfrågas 2021, och vad bör man vara uppmärksam på för dem som planerar att omvandla sina hem eller helt enkelt sträva efter att hålla sig uppdaterade om inredningens utveckling? Vi kommer att svara på alla dessa och andra frågor i vårt material, och vi kommer också att erbjuda många fotoexempel från vilka du kan få idéer för utformningen av utrymmet..

Inredning 2021: Mål

Huvudmålet med varje design av en lägenhet eller hus i år syftar till att skapa den mest bekväma miljön för människors liv, därför är alla designidéer och förslag för säsongen främst inriktade på obligatorisk användning av naturmaterial. Det kan också noteras att designvariationer i en viss stil gradvis bleknar i bakgrunden. Inredning 2021 domineras av personalisering, eller med andra ord, omvandling av bostäder i enlighet med ägarens livsstil..

Stora trender

En sådan populär vardagsrumsdesign som «öppet utrymme» denna säsong tappar terräng, och därför rekommenderar designers inte under renoveringen att kombinera köket och vardagsrummet eller till exempel sovrummet och balkongen, vilket skapar en studie i stället för det senare. Ägarna till små hus och små lägenheter kan dock inte klara sig utan sådana kombinationer i inredningen. Därför kan införandet av speciella strukturer, nämligen horisontella och vertikala skiljeväggar, vars användning garanterar dig en rationell uppdelning av utrymme i zoner, hänföras till antalet modetrender i designidéer för dekoration. Dessa kan fixeras eller vice versa, glida eller till och med rotera runt sina axelvarianter av trä, akryl, bambu eller frostat glas. De ser inte bara väldigt vackra ut utan tar också mycket mindre plats än väggar, stör inte ljusets inträngning, dämpar avsevärt några ljud och släpper inte igenom lukt. Olika typer av skiljeväggar är den bästa lösningen för trånga utrymmen.

Huvudtrender

Under varje säsong, när du skapar ett interiör, uppmärksammas vissa detaljer, som därefter bestämmer den allmänna riktningen. Således inkluderar trenderna från 2021 ursprungliga möbler och en viss typ av material som enligt konstruktörerna säkert kan användas under förändring eller omvandling av bostäder följande alternativ.

Metalldelar

Utsökta lampor, vaser eller spegelramar av kromstål, brons eller mässing bör vara en integrerad del av alla interiörlösningar..

Naturligt trä

Efterfrågan på användning av naturligt trä i inredningen ökar bara varje säsong, och det här är inte bara möbler av tall, valnöt eller massiv ek. Idag används trä aktivt för tillverkning av olika takkonstruktioner, väggbeklädnad, är ett populärt golvbeläggning och fungerar också mycket framgångsrikt som en väggpanel..

Natursten efterbehandling

Originalvarianter av fönsterbrädor, eldstäder, bänkskivor och golv av natursten är mycket efterfrågade denna säsong. Det kan vara både fasta strukturer i inredningen, och avskurna stenar i betong, den s.k «terrazzo», eller individuella skär i marmor eller granit.

Glas

Tack vare dess «reflekterande» kvaliteter, blir sådant material mer och mer populärt i inredningen av lokaler. Glas fyller alla rum med ljus och expanderar utrymmet, vilket absolut inte försämrar den övergripande funktionaliteten. För små rum kan du dessutom använda speglar, vilket visuellt ökar ytan..

Tyger

En speciell chic under denna säsong är en mängd naturliga tyger som kan användas för att sy chica gardiner med lambrequins, överkast eller stolskydd. Förresten, mode för gobelänger i form av olika mönster och målningar är återigen relevant..

Trendiga möbler

När det gäller möbler är trenden 2021 möbeluppsättningar gjorda av björk, lärk, bok eller ask med ett uttalat trämönster, högkvalitativa beslag och finish av sammet, velour och andra typer. «dyr» tyger. Inte mindre populärt i interiören under denna säsong är olika plastmöbler som inte rör upp i rum och skapar en känsla av viktlöshet.

Interiörsstilar 2021

För en modern person är ett sådant koncept som ett hus främst en inspirationskälla, en plats där du kan koppla av, samla dina tankar och få styrka, så du bör på förhand diskutera alla detaljer i riktningen som inredningen kommer att vara i designad. Bland de aktuella erbjudandena för säsongen finns det flera riktningar för inredning av bostäder..

Ekletika

Denna stil anses vara den mest komplexa och kräver att designern observerar kvalitetsgränsen mellan användningen av absolut oförenliga detaljer och kontraster, eftersom element i västerländsk och östlig design är sammanflätade här, asketism och lyx, gammalt och nytt, original och klassiker blandas . Eklekticismens främsta egenskaper inkluderar förening av objekt i ett rum med en gemensam egenskap, till exempel färg, kontrastspel, bekväma möbler och en kombination av föremål som skiljer sig inte bara i storlek utan också i textur. Huvudregeln är en känsla av proportion och samtidig kombination av högst tre stilar.

Ekostil

Namnet på denna stilriktning talar för sig själv och kommer att vara en idealisk lösning, inte bara för husägare som lever en hälsosam livsstil och föredrar att omge sig med naturmaterial, utan också för invånare i stora städer som ofta saknar naturlig estetik. Ekostil kännetecknas av användningen av material av naturligt ursprung, närvaron av det maximala antalet naturliga ljuskällor, mycket grönska, möbler av trä eller rotting och övervägande av naturliga nyanser. Inredningsdetaljer som keramik, stenunderlägg och naturliga textilier är också välkomna..

Minimalism

Fokus för denna stillösning är inriktad på enkelhet och tydlighet. Enkla möbler, utan några böjda linjer och pretentiösa ytor, stora fönster eller rationell belysning, maximalt utrymme och minsta skiljevägg, textilgardiner istället för gardiner, vanliga väggar och reflekterande ytor. Bland de material som används i inredningen är krom, keramik, sten, glas eller plast. En interiör i denna stil ska ge en känsla av ljus och rymd..

Högteknologisk

Ett erbjudande av denna karaktär kommer att tilltala invånare som vill omge sig med innovativa lösningar och hänga med i modern teknik. Vad betyder det här? Allt är enkelt här. Högteknologisk stil bygger på närvaron av teknik i snygg modern design, transformerbara möbler, belysning på flera nivåer och futuristiska belysningsarmaturer. Och även vid användning av material som plast, metall eller glas, som kan uttryckas i glaspartitioner eller ytor som reflekterar ljus..

Loft

Interiörer i loftstil används idag för att omvandla lägenheter eller kontor. Designarbete som detta är perfekt för öppna utrymmen där hela utrymmet är uppdelat i zoner med färgade accenter eller dekorativa avdelare. Typiska väggfinisher är grov puts eller tegel med öppna rör. Funktionella möbler, antika inredningsdetaljer och innovativ teknik kombineras otroligt vackert här. Förresten, sådana icke-standardiserade tillägg som graffiti, affischer eller abstrakta målningar på väggarna kommer att bli «krydda» hela designen.

Skandinaviska

Inredning i skandinavisk stil är mycket populärt i många länder i världen, och vi kunde inte annat än lägga till det i listan över aktuella lösningar för 2021. Grunden för interiören i skandinavisk stil är vit, på vilken alla ljusa detaljer ser särskilt uttrycksfulla ut. I detta fall är stora fönster med rena gardiner välkomna., «invecklad» belysningssystem, möbler med enkla geometriska linjer och närvaron av växter i små blomkrukor eller vackra krukor. I processen används också naturmaterial som glas, sten eller trä..

Populära färger inom inredning 2021

Färgschemat bildar hela bilden av interiören, och det första som designers fokuserar på 2021 är känslan av lätthet. När man skapar en författares inredning bör man inte bara ta hänsyn till stiltrender, utan också följa med i mode. Denna säsong är kombinationer av vitt, grått och grafit med alla variationer av ljusa accenter, en delikat rosa färg på morgonhimlen och ett varmt utbud av pastellfärger, från sandiga till grädde, relevanta. Alla nyanser av naturliga gröna är inte mindre relevanta, till exempel mynta, ljusgrön och till och med mörk flaska. När du väljer ett färgschema bör du också vara uppmärksam på en dämpad blågrå eller djupblå nyans, glad akvamarin, delikat terrakotta och en nyans av svarta vinbär..

Tapeter och väggdekoration

Vilken typ av väggdekoration kommer att vara i ditt hem beror direkt på stilriktningen för den valda interiören. Moderna tapeter kan tillverkas på basis av trä eller plast, vilket i framtiden tillåter dem att bli våtbearbetade. Du kan välja ett alternativ med ett mönster som uppdaterar väggarna eller för målning. Förresten, den här säsongen ser kombinationen av flera typer av sådant material väldigt snygg ut samtidigt. Till exempel är en vägg täckt med mönstrad tapet, och på den andra kompletteras interiören med vanlig tapet. Det finns också ett stort utbud av 3D -paneler till salu som ser inte mindre attraktiva ut. Den ursprungliga lösningen för att dekorera väggarna är fresker med gyllene detaljer, stuckaturer och olika varianter av speglar. När du dekorerar interiören i loftstil, med en speciell bräda på väggarna, skapar de effekten av tegel eller slarvigt gips, vilket är huvuddragen i denna stil.

Inredning för köket

Inredningen i köket 2021 är baserad på praktisk, funktionalitet och hållbarhet, vilket innebär en uttalad närvaro av minimalism i alla stillösningar. Men trots detta uppmuntras endast användning av dyra material som texturerat trä, metall, marmor eller granit. Bland de nuvarande lösningarna finns:

Principen att skapa en inredning «Göm om du kan»

Trots allt «mot» år 2021 fortsätter designers att kombinera köket och bostadsutrymmet med varandra, samtidigt som de separerar dem med skjutbara paneler och originalpartitioner som tydligt definierar gränserna. Sådan rekonstruktion gör att du kan ägna dig åt matlagning utan att avbryta kommunikationen med gäster eller andra familjemedlemmar, vilket enligt psykologer gör kommunikationen mer intim..

Bardisk plus «Ö»

En sådan original lösning spelar rollen som ett matbord, en bardisk och ett förvaringssystem, som gör att du helt eller delvis kan bli av med skåp i köket..

Metallstruktur

Att komplettera designen med metalliska material är mer relevant i år än någonsin. Alternativt kan det vara en huva, panel eller dekor. «öar», beläggning eller efterbehandling av fasader, liksom kranar, stolben eller lampor.

Marmor kök

Ett material som marmor ser alltid elegant ut, så det kan säkert användas även i minimalistisk stil. Det är det perfekta valet för bänkskivor, ödesigner eller bardiskar. Dessutom används marmor ganska ofta för golv..

Brist på handtag på möbler

Nyligen har en enhet som t.ex. «tryck för att öppna», vilket gör att du kan öppna skåpen med ett enkelt tryck. Denna innovation minskar inte bara antalet handtag på möbler, utan skapar också mer ledigt utrymme. Enkelt, bekvämt och kompakt.

Vardagsrumsinredning

För att dekorera huvudrummet i ett hus eller lägenhet – ett vardagsrum, 2021, läggs den stil du har valt som grund, vars uttryck kan förekomma både i den allmänna dekorationen av rummet och i olika detaljer. Naturmaterial, mjuka former och metallinredningselement förblir samma prioriterade komponenter som en snygg accent.

Designers mål är att skapa en mysig och bekväm miljö som kommer att vara inriktad på en specifik person, så du bör inte låta dig rycka med ett överflöd av tillbehör.

Färgfavoriter inkluderar blå och gröna paletter, som kan kompletteras vackert med klassiska vita, grå, rosa eller terrakotta nyanser..

Obligatoriska detaljer är sammetsbeklädnad och möbler med ekon från det avlägsna 70 -talet. Sammet har en mycket trevlig textilstruktur och kompletterar perfekt både moderna och klassiska stilar. Nyanser som smaragd, rosa granat eller safir kommer att imponera på dig. För väggar i ett sådant vardagsrum bör du välja en monokromatisk finish. När det gäller möblerna talar vi inte om en fullständig kopiering av modeller från det förflutna. Smidiga linjer och rundade silhuetter av en soffa, fåtöljer eller en söt ottoman passar perfekt till skandinaviska, minimalistiska och många andra stillösningar..

Sovrum

Ett modernt sovrum ska vara en ljus och mysig sittgrupp, helst med stora fönster och bra belysning, som, trots att den är uppdelad i mysiga hörn som utför olika uppgifter, till exempel en sittgrupp och ett toalettbord, förblir allmänt öppen. Alla förvaringssystem rekommenderas att skickligt maskeras bakom vackra dörrar till skjutbara garderober eller spegelfasader. Naturligt tyg och trä av hög kvalitet bör användas i dekorationen. Om du har en önskan att ändra eller omvandla dekorationen av sovrummet, rekommenderar designers att uppmärksamma följande trendförslag:

Metalltak

Denna nyhet kontrasterar med träkonstruktioner med skrymmande stöd och representerar långsträckta tunna ställningar som är förbundna med varandra med en ram, som som ett resultat, baserat på preferenserna för sovrummet, kan vackert draperas eller lämnas öppna.

Plattform

Plattformssängen är inspirerad av den asiatiskt inspirerade designen, men har mer avslappnade funktioner som kan visa sig i en liten trappa, inbyggda förvaringslådor eller öppna hyllor med svag belysning. Denna lösning ser kreativ och mycket attraktiv ut..

Mjuk sänggavel

År 2021 är det väldigt modernt att dekorera sänggaveln med klädsel. Om träkonstruktioner tidigare föredrogs, finns det i dag i förgrunden voluminösa läder- eller tygryggar med ett tydligt geometriskt mönster..

Barn

Inredningen i ett barnrum är förmodligen den svåraste uppgiften för varje designer, för för ett barn är hans rum jämförbart med hela världen där drömmar och älskade hjältar lever. Vi glömmer inte heller rörlighet och oåterkallelig barnslig energi, därför utesluter vi alla vassa hörn och sköra detaljer från interiören. När det gäller val av möbler är huvudregeln här komfort och mångsidighet..

Förutom garderober och hyllor måste barnkammaren ha ett skriv- eller datorbord, där barnet ska studera och få kunskap. Det är därför gränserna mellan stillösningar är suddiga och en riktning kan säkert komplettera en annan. Men trots detta är vissa interiörlösningar fortfarande de mest relevanta:

Skandinaviska anteckningar

Detta designalternativ kan välförtjänt betraktas som en win-win. Det är väldigt enkelt att designa, lika lämpligt för pojkar och flickor, och låter dig också skapa det mest ljusa och bekväma rummet. Den dominerande färgen är vit, vilket passar bra med alla tillbehör, som i sin tur enkelt kan bytas ut om ditt barns smak och preferenser har ändrats.

Ekologisk barnkammare

Som vi redan nämnt ovan står miljövänlighet i spetsen för denna inredning, därför avvisar vi kategoriskt från syntetiska material och plast när vi utformar en miljövänlig plantskola. Färgprestanda – neutrala eller lugna nyanser med ljusa toner, så nära naturliga som möjligt. Samt karakteristiska referenser till flora och fauna, som kan uttryckas i en mängd olika växtmönster eller, till exempel, en trädformad lampa. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt hemlagade inredningsartiklar. Förresten, ditt barn kan ta i processen att skapa sådana «mästerverk» direkt deltagande.

Modernt modernt interiör på fotot

Konceptet med en modern modern inredning är mycket bred, men vi försökte sammanföra de viktigaste trenderna 2021. Varje modernt modernt interiör bygger på kompromissidéer och en harmonisk kombination av stilar med varandra. Detta kan uttryckas i modulära möbler, som, om så önskas, kan arrangeras runt i rummet i olika tolkningar eller i det ursprungliga grannskapet till en tattered book, ett litet bord med enkel form och «smart teknik». Det är också värt att notera att det idag är ganska trött att träffa samma sak i varje hörn. Individualitet är grunden för varje design. Inbyggda möbler, enkla men naturliga material, inget överflödigt och för pretentiöst.

Experimentera, för en konstnär lever i var och en av oss!

Varje nystartad säsong erbjuder sina egna innovationer inom interiörområdet, bland vilka alla kan välja ett individuellt alternativ som uppfyller smakpreferenser. Trendiga inredningsvarianter 2021 syftar till att harmonisera utrymmet. Huvudmålet är bekvämlighet, komfort och praktisk.