Inredningsdesign i tegelsten: eleganta idéer och tips för val av material

Att dekorera korridoren med murverk eller material som imiterar den har nyligen blivit mer och mer populärt. Denna lösning skapar en fantastisk atmosfär och sätter stämningen för hela rummet. Dessutom tillåter ett stort sortiment av färgpaletter, en mängd olika texturer och installationsmetoder dig att använda tegel för att skapa många stilar. Vidare i materialet föreslår vi att titta närmare på typerna av detta fantastiska material. Vi kommer också att berätta om möjliga sätt att använda den för att skapa en elegant inredning i korridoren..

Dekorativ tegelsten i korridoren – fördelar och nackdelar

Som du vet är korridoren det första rummet som möter dem som kommer in i huset eller lägenheten, därför rekommenderar designers att ägna särskild uppmärksamhet åt inredningen i detta rum och använda olika typer av material. När allt kommer omkring, som ni vet, är det från detta rum som första intrycket av ägarna till bostaden börjar, deras smakpreferenser och livsstil i allmänhet. Idag diskuterar vi väggdekoration i korridoren med tegel och dekorativa tegelstenar i det här fallet är det vanligaste och prisvärda alternativet. Men som många andra typer av material har den både positiva och negativa egenskaper samtidigt..

Fördelar med att använda dekorativa tegelstenar

Först och främst är användningen av dekorativa tegelstenar i interiören ett utmärkt tillfälle att skapa en unik inredning, samt att förse dig med ytterligare väggisolering och ljudisolering, vilket är så nödvändigt för boende i flerbostadshus. En sådan beläggning tillhör kategorin hållbar och kan med rätt vård pågå i flera decennier. Om det behövs ersätts skadade delar enkelt med nya, utan att man behöver demontera hela murverket som helhet. Dessutom är dekorativa tegelstenar på väggarna lätta att ta hand om. Ett par drag med en fuktig trasa och väggbeklädnaden är fri från smuts.

Nackdelar med dekorativa tegelstenar

När det gäller nackdelarna med att använda murverk som imiterar tegel i inredningen, måste du i detta fall vara beredd på vissa kostnader. Väggbeklädnad av en sådan plan är mycket dyrare än tapeter, gips eller färdiga paneler, som ofta används i inredning. Och självklart ska du inte förvänta dig att dekorativa tegelstenar helt kommer att ersätta natursten. Detta är en högre kvalitet och billigare analog..

Typer av dekorativa tegelstenar

Det finns flera typer av dekorativa tegelstenar på den moderna marknaden. Därför kommer det vid behov att vara ganska enkelt att välja det perfekta alternativet för dig själv..

Klinker tegel

Denna typ av dekorativa tegelstenar kallas ofta keramik, eftersom leran från vilken den är gjord är dubbelhärdad, vilket gör att beläggningen klarar extrema temperaturer, exponering för olika typer av föroreningar, mekaniska skador och fukt. Producerad «klinkerplattor» på principen om en tegelsten, men skiljer sig åt i mindre dimensioner, nämligen tjocklek. Denna väggbeklädnad erbjuds i en mängd olika texturer och färger, perfekt för inredning i ekologisk stil..

Gips tegel

Produktionen av dekorativa tegelstenar av gips kräver inte stora investeringar, därför kännetecknas denna typ av beklädnad av ett attraktivt pris, har många positiva egenskaper, men är tyvärr bräcklig och känslig för fukt. Gipsstenar används för att dekorera väggar, enskilda sektioner eller dörröppningar. Kan målas eller användas som den är.

Glasfibersten

Dekorativ tegel med detta invecklade namn är en blandning av cement med kvartsitglasfilament, som används som bindningsfibrer. Materialet har en fantastisk färg, det kännetecknas av hög hållfasthet och motståndskraft mot flis. I jämförelse med natursten har den mindre vikt och kompakta dimensioner.

Flexibel tegelsten

Sådant ansiktsmaterial har dykt upp på byggmaterialmarknaden ganska nyligen och är en sken av vanliga dekorativa plattor, benägna att deformeras. Även med lätt uppvärmning kommer formen på en sådan tegelsten att börja förändras, så om du bestämmer dig för att dekorera väggarna i korridoren «flexibel» täck, placera den så långt som möjligt från lampor eller vägglampor. Alla typer av mosaik murverk som inredning i det här fallet kan kallas det mest framgångsrika alternativet..

Vitt tegel i korridoren

Vit färg uppfattas ganska lätt av människor, ger en känsla av renhet, ljus, luftighet och, när den skickligt används i inredningen, ökar rummet visuellt. Därför kan dekorativa vita tegelstenar kallas ett vinn-vinn-alternativ för väggdekoration i korridoren. För det första behöver sådana rum alltid ytterligare belysning. För det andra går vit tegel bra med andra nyanser i rummets design, det ser snyggt och elegant ut.

Avslutningsmetoder med dekorativa tegelstenar

Innan du börjar lägga det dekorativa tegelalternativet du har valt, bör du först förbereda det område som ska användas som bas. Alla ytor måste vara plana. I detta fall bör väggarna förbehandlas med kitt, gips och jord..

Därefter bör du bestämma valet av kakellim. För motstående hörn rekommenderar experter att föredra färdiga paneler och starta huvudmuren från denna del av korridoren, uppifrån och ner. För stort gap mellan delarna rekommenderas inte. Men i vissa fall ser ett sådant fenomen väldigt snyggt ut och passar perfekt in i idén om inredningen..

När det gäller tekniken och metoderna för att lägga dekorativa tegel kan tre huvudalternativ särskiljas här – kedja, fiskben och bokbindning. Med kedjeläggning avses tegelarrangemang så att varje ny rad ligger på väggen med en liten överlappning av en tredjedel av kroppen. Dockning av fragment i stil med en bokbindning utförs genom att växla tegel vertikalt och horisontellt. För att skapa ett fiskstjärns murverk läggs varje bit av duken ut vinkelrätt.

Tegelverk i det inre av korridoren är ett utmärkt sätt att betona rummets individualitet och möjligheten att skapa något exklusivt och snyggt. På liknande sätt kan du dekorera alla väggar, markera en av dem eller använda tegel som en mosaikliknande inredning.