Inomhus träd – en oas i en stadslägenhet

Det är svårt att ens föreställa sig hur dystert och trist vårt liv skulle bli om de vanliga inomhusväxterna skulle uteslutas från husens inre. Trots att levande vegetation i vår tid märkbart ersätts av analoger från konstgjorda material, anser experter fortfarande att denna designriktning är mycket lovande. Särskild uppmärksamhet ägnas åt inomhus träd – stora badkar växter över en meter.

Skrymmande växter, liksom skulpturer, ger en tråkig inre unikhet, sofistikering och stil. Dessutom kan dessa till synes obetydliga tillbehör bli viktiga element i ett rums design. Det är inte förvånande att dekorativa träd nu alltmer dekorerar inte bara stadslägenheter, utan även torg med shopping- och nöjescenter, ledigt utrymme på kontor och butiker – trots allt har inomhusväxter många användbara egenskaper.

Varför är inomhus träd i en lägenhet användbara?

1. Inomhus träd i en stadslägenhet är en konstant källa till syre som frigörs istället för absorberad koldioxid. Vissa växter utsöndrar betydande mängder fytoncider och eteriska oljor och förstör patogener. Dessutom finns det en filtrering av dammpartiklar i luftrummet i en bostadslägenhet..

Vardagsrumsinredning med trä

2. Gröna träd kan öka luftfuktigheten inomhus. När fukt avdunstar, kyls luften i ett rum med växter avsevärt.

Utsökta växter i inredningen

3. Tack vare sin gröna färg har husträd en lugnande effekt på en person. Dessutom hjälper de till att hantera vardagens stress..

Växter-träd i det inre

4. Varje rum med hjälp av gröna växter blir mer mysigt och bekvämt. Även den tråkigaste interiören kommer att locka uppmärksamhet med sin fräschör och originalitet om du lägger till vanliga inomhus träd..

Träd i vardagsrummet

5. Krukväxter gör ett utmärkt jobb med att dela upp utrymmet i flera separata funktionsområden. Stora träd eller buskar fungerar som naturliga skiljeväggar, så du kan undvika komplexa omläggningar när du renoverar ett rum.

Utsökt växt

6. Inomhusvegetation, på grund av sin säregna konsistens, gör det möjligt att mjuka upp några arkitektoniska element. I interiörer där kalla ytor och styva strukturer förekommer fyller prydnadsträd en vitaliserande funktion som skapar en harmonisk och balanserad atmosfär..

Rum med träd

7. Husträd kan också användas för att liva upp hörnen på rummen. Ofta passar inköpta möbler inte bra in i hörnutrymmet, vilket gör att denna del av rummet ser tom och ofärdig ut. Ett stort badkar med ett hemträd låter dig dölja denna brist, utan att störa utrymmet alls.

Hur man hittar «hans» trä?

Det finns många sorter av inomhusträd, och därför är det inte lätt att välja en hemväxt för en viss inredning. Du kan köpa en vuxenväxt direkt, men du bör komma ihåg att ett sådant köp kommer att kosta en avsevärd summa. Unga växter är mycket billigare. Det är sant att du måste anstränga dig mycket och ha tålamod, för inomhus träd växer länge. För att bättre förstå vilket träd som är rätt för ditt rum bör du bekanta dig med de viktigaste typerna av badkarväxter..

Ficus

Mycket opretentiös i vården. Samtidigt är han väldigt stilig. Och de många typerna av detta träd kommer att tillåta varje nybörjare blomsterhandlare att välja det mest lämpliga alternativet. Experter rekommenderar att man först och främst uppmärksammar sådana ficusvarianter som bengali, gummiliknande och lyr.

Vardagsrumsdekoration med träd

Bonsai

Kan kallas ett riktigt träd i miniatyr. När det odlas, läggs ett vanligt träd till grund, som beskärs systematiskt för att ge en lämplig form..

Vardagsrum med härliga träd

Hibiskus

Känd som «Kinesisk ros». Anläggningen kan nå gigantiska storlekar – upp till 5 meter. Har väldigt vackra blommor.

Originalträd i inredningen

Citrus träd

De har en gynnsam effekt på människors välbefinnande. Tangeriner, citroner och apelsiner är populära bland inomhus citrusträd..

Citrus träd i det inre

Kamelia

Det anses vara en av de svåraste växterna när det gäller växtskötsel. Experter rekommenderar nybörjare trädgårdsmästare att tänka efter innan de köper detta inomhus träd. Men vid ett framgångsrikt resultat kommer kamelia att glädja dig med unika blommor, vars diameter kan vara från 6 till 12 cm.

Blommande träd i det inre

Dracaena Sander

Eller så har det kinesiska vasset inget att göra med sitt namn, även om det ser mycket ut som en vassvin. Bland säljarna har detta träd ett annat namn – “bambu av lycka” på grund av förmågan att attrahera positiv energi, lycka, tur och gott humör in i huset.

Dekorativt träd som dekoration

Abutilon

Eller «inomhus lönn» när den blommar kastar den ut knoppar som liknar flerfärgade lyktor. Denna växt är mycket opretentiös..

Ett kaffeträd

Kan kännas igen av den söta doften som dyker upp under blomningen. Denna växt kan växa över två meter i höjd. Med god omsorg kommer kaffeträdet att blomma och bära frukt systematiskt. Enligt blomsterodlare kan denna växt årligen producera upp till 500 gram kaffebönor, som nästan är lika stora som den brasilianska drycken..

Fet kvinna

Crassula eller pengaträd anses vara en symbol för välstånd. Många tror att den här anläggningen ger huset överflöd och lycka till i affärer. Pengaträdet passar perfekt in i vilken design som helst. På grund av dess opretentiöshet är den lämplig även för dem som inte har kompetensen att ta hand om inomhusväxter och tid.

När du köper ett inomhus träd, var noga med att fråga säljaren hur man ska ta hand om din nya gröna vän. Varje växt behöver vissa förutsättningar för vattning, utfodring och plantering. Dessutom är det viktigt att veta var det bästa stället är att placera det köpta trädet. Om den valda växten inte kräver ett särskilt tillvägagångssätt rekommenderas det att följa de allmänna reglerna för arrangemang av inomhusblommor:

Kök med prydnadsväxt

Några tips för dem som redan har skaffat inomhus träd

1. Det är bäst att placera alla krukväxter nära fönstret, eftersom träd behöver naturligt ljus. Om fönstren i rummet vetter mot norr, är det här placeringsalternativet det enda för dig, annars kommer träden inte att kunna få tillräckligt med dagsljus..

Vardagsrum med inomhusväxter Träd i köket

2. Prydnadsträd ska inte störa de som bor i lägenheten. Det är nödvändigt att se till att det finns ett bra förhållningssätt till fönster och möbler. Och ännu mer: krukväxter bör inte begränsa rörelsen i korridoren eller på trappan..

Trappa med prydnadsväxter Träd i sovrummet

3. Man bör komma ihåg att krukväxter ger en rik grön färg till det inre av rummet. Ju tätare kronan är, desto tätare är den gröna fläcken. För täta gröna kan få dig att känna dig tung och tung. För att undvika detta måste trädkronan periodiskt gallras ut. Kom ihåg att dekorativa träd inte bör överbelasta interiören..

Ett badkar i en lägenhet Träd nära fönstret

4. Tillåt inte en situation där inomhus träd växer till höjden av mänsklig tillväxt och klättrar högre. Kronor av växter bör inte blockera halva väggarna och taket, annars kommer växter att dominera inredningen. Detta bör inte hända, eftersom husträd är utformade för att dekorera och inte hindra den skapade interiören, samtidigt som den undertrycker personen.

Träd i hörnet av rummet Vardagsrum i ljusa färger

5. Var och en av växterna bör välja en vacker proportionell kruka. Inomhusträd väcker alltid uppmärksamhet på sig själva, så de ska se rätt ut. Krukornas storlek och kvalitet måste matcha växternas storlek och utseende. Jorden måste hällas snyggt. Torra löv och grenar bör tas bort i tid, eftersom de fruktansvärt förstör utsikten.

Lyxigt vardagsrum Tropiska växter i det inre

6. På grund av kranvattnets hårdhet bör vattning inomhus träd göras endast med sedimenterad vätska. Efter sedimentering lägger sig föroreningar till botten, vattnet blir mycket mjukare.

Vackra träd i inredningen Loftstil i interiören

7. För att transplantera inomhus träd, bör du använda jord köpt från en specialaffär. Sådan mark rensas från skadliga larver och berikas med spårämnen som är nödvändiga för växter..

Glasat vardagsrum Sovrum med levande växter

Överensstämmelse med vårdkraven för dina specifika husträd gör att du kan uppnå överlägsna resultat. Långsiktiga ansträngningar kommer säkert att löna sig, och du kommer att kunna skapa en fantastisk inredning med levande inomhusväxter – en slags oas i en vanlig stadslägenhet..