Innerdörrar i det inre av ett modernt hem

När du inreder en lägenhet eller ett privat hus är varje detalj viktig, vad kan vi säga om en så funktionell och nödvändig inredning som en innerdörr. I en lägenhet eller ett hus har dörrarna länge upphört att tillgodose ägarnas behov av att isolera ett visst rum och bli aktiva deltagare i bildandet av hemets bild, dess färgpalett och stilistiska design. En mängd olika modeller, tillverkningsmetoder, material och färger gör att du kan hitta ett lämpligt alternativ för alla typer av hem, för ägare med alla storlekar på budgeten. Men du måste fortfarande lösa flera svåra dilemman innan du går till affären för att handla – vilket material ska innerdörrarna vara gjorda av, vilken form och storlek ska dukarna vara, döva eller med skär, mörka eller ljusa, lakoniska eller med inredning? Vi hoppas att vårt urval av hundratals intressanta designprojekt för moderna rum hjälper dig med detta svåra beslut..

Innerdörr design

Formen och måtten på innerdörrar

Även om du planerar att reparera eller byta ut dörrpaneler i en lägenhet där alla öppningar har standardmått måste du först se till detta och göra noggranna mätningar. När allt kommer omkring, gör ett dörrblad enligt individuella mätningar inte bara uppskattningen för reparationer, utan också «sträcka» hela processen i tid. Standardbredden på dörröppningen anses vara 60, 70, 80 och 90 centimeter – allt beror på i vilket rum dörrarna ska installeras. Men med dukarnas höjd från moderna tillverkare är allt så entydigt. Fram till nyligen var det sällan möjligt att hitta färdiga produkter med en höjd av mer än 2 meter i bred försäljning. Numera är ett dörrblad med en höjd av 2,1 eller 2,2 meter ett privat fenomen..

Snövit skär

Dörrar med glasmålningar

Innerdörrar i vitt

Designers rekommenderar att du använder dörrblad med en icke-standardhöjd, mer än 2 meter, för att visuellt höja taket i lokalerna. Men inte alla ägare är nöjda med behovet av preliminär förberedelse av en standard dörröppning, dess expansion. Det är upp till dig – att leta efter ett dörrblad för en befintlig byggnad eller «justera» dörröppning för din favorit dörrmodell.

Interiör med innerdörrar

Dörrar i mörk färg

Snövit dörrar och plattband

Neutrala färger

De flesta köpare föredrar att välja standardmodeller som finns i sortimentet av butiker, snabbt och billigt. När allt kommer omkring, att göra en duk enligt din storlek och design kommer att kosta betydligt mer, det kommer att ta mer tid. Men man kan inte annat än erkänna det faktum att en duk gjord enligt ett enskilt projekt inte bara passar perfekt in i rummets parametrar utan också kan bli en inredning, dess höjdpunkt.

Respektfullt utseende

Originella mörka dörrar

Mörka dörrar i sovrummet

Badrumsdörrar

Konstruktionstyp och sätt att fixa interiörlinne

De mest populära, trots de alternativa alternativen som växer fram, bland våra landsmän är enkla och dubbelbladiga innerdörrar. Enkelheten och traditionen för design och öppningsmetod, mångsidigheten i dukar och enkel installation, tillsammans med ett brett utbud av prislösningar, mutar ryssar för att köpa just sådana dörrar till sina hem, oavsett om det är en lägenhet i ett standardkonstruktion eller ett privat hus uppfört enligt projektet..

Dörrar i grått

Svängdörrar

Dörrar med glasinsatser

Uppenbarligen är den vanligaste typen av dörrblad i lägenheter och privata hus en enbladig svängdörr. Men tvåskaliga dukar används också ganska aktivt. En bred dörröppning ger vissa fördelar – en känsla av rymlighet, mer belysning av korridorer och andra hjälprum, möjligheten att överföra stora möbler. Men det finns också nackdelar med dubbelbladsmodeller – mycket ledigt utrymme krävs för att öppna två dukar samtidigt, möbler kan inte installeras nära dörröppningen, vilket är viktigt för rum med ett litet område.

Ljus träskärm

Snövit yta

Genomskinliga dörrar

Den största bristen svängdörrar i interiören – behovet av att frigöra en tillräckligt stor mängd användbart utrymme i rum. För små rum eller helt enkelt utrymmen där det inte finns något sätt att säkerställa att dörrarna öppnas nära dörröppningen används skjutdörrar. Sådana mekanismer, skapade enligt principen om fackdörrar, hjälper å ena sidan att skapa en fullständig isolering av ett utrymme från ett annat, och å andra sidan skapar de besparingar i användbara kvadratmeter lokaler..

Skjutdörrar

Skjutdörrar

Inledningsvis skedde rörelsen av fackdörrarna längs två styrningar – en var fäst vid golvet, den andra – till väggen ovanför dörröppningen. Numera blir skjutdörrar med bara en övre styrning mer och mer populär (ingenting stör en persons rörelse i dörröppningen). Dessutom blir själva designen av guiden ofta en del av interiörens stilistiska engagemang – en ljus eller mörk accent, en detalj som betonar stämningen i rummet..

Skjutbara glasdörrar

Skjutdörr i badrummet

Svart ram och glas

Skjutdörrblad

En av dörrvarianterna som hjälper till att spara utrymme och som inte kräver fria mätare för att öppna är skjutdörrar. Sådana modeller skiljer sig från skjutdörrar genom att duken «löv» inte bort från öppningen, utan inuti väggen eller skiljeväggen. Därav den första nackdelen med sådana mekanismer – behovet av att ordna en nisch. Sådana strukturer planeras bäst i förväg, i förberedelsestadiet för reparation..

Glidande skärmar

I vitt

Wenge dörrar

Träd överallt

Det minst populära, men används i vissa fall, alternativet för dörrbladet är två- och trebladiga dörrar, skjutbara som ett dragspel. Om utrymmet i rummet behöver sparas, och det inte finns någon möjlighet att installera skjutdörrar, då duken-«harmonisk» – ditt alternativ.

Modell dörrar

Tillverkad av trä och glas

Välja material för att göra dörrar

Valet av material för tillverkning av innerdörrar påverkas av två faktorer:

  • reparationsbudget;
  • rummets specificitet och mikroklimat, dess funktion (för kök, badrum, toalett och tvätt är det viktigt att ta hänsyn till nivån på hög luftfuktighet och temperaturskillnader).

Dörrar i fransk stil

Kontrasterande kombinationer

vit och svart

Välvt valv

Jag måste säga att huvudkriteriet för att välja ett material för tillverkning av dörrpaneler fortfarande är din ekonomiska förmåga – prisintervallet är otroligt stort. Idag är de mest populära alternativen för råvaror för tillverkning av innerdörrar:

Träfiberskiva – ett av de vanligaste alternativen, vilket säkerställde sin ledande position på grund av ett anständigt förhållande «priskvalitet». Fiberboard dörrar är lätta, enkla att installera och använda. Ett brett utbud av modeller påverkar också populariteten av denna typ av material bland ryska köpare. Men det är omöjligt att kalla dörrar av fiberboard hållbara, även om duken fungerar korrekt kommer det inte att vara möjligt att överföra den till nästa generation..

Fiberboard dörrar

Harmonisk design

Kontrasterande interiör

Skjutdörrar

MDF – dukar av detta material är mycket dyrare, men också starkare och mer hållbara. MDF -dörrar ger utmärkt ljud- och värmeisolering. Dukar är lämpliga för områden med luftfuktighet över genomsnittet.

Naturligt träkorn

Badrumsdörr

Ljust träd

Badrumsinredning

Solitt trä – ett miljövänligt, starkt, pålitligt och hållbart material för tillverkning av dörrar. Men tyvärr måste du betala mycket för höga tekniska och estetiska egenskaper. Det är också viktigt att ta hänsyn till materialets absoluta miljövänlighet..

Dörrar av naturligt trä

Träelement

Massiv trä dörr

Åldrande effekt

Kombinerade dukar. Mycket ofta skapar tillverkare dörrblad enligt följande – grunden är en billig och lätt träslag (till exempel tall), och ovanpå är den mantlad med faner från dyrare och ädla arter. På grund av en sådan kombination är det möjligt att inte bara minska dukens vikt, samtidigt som man behåller höga estetiska kvaliteter, utan också att minska kostnaden för den slutliga produkten..

Kombination av material

Ljus dörrdesign

Shabby chic

Färglösning och design för den inre duken

Så du har bestämt dig för de exakta måtten på dörrblad, efter att tidigare ha producerat de nödvändiga dimensionerna, korrelerat din ekonomiska förmåga med sortimentet av butiker, valt ett visst utförande – allt som återstår är att välja utformningen av innerdörrarna . Och för närvarande står du inför ett verkligt dilemma, eftersom utbudet av moderna butiker är otroligt stort, för att inte tala om möjligheterna att skapa en individuell design av dörrblad..

Dubbla dörrar

Asiatiska motiv

Spektakulärt fäste

Varma träiga toner

Valet av färg för utförandet av innerdörrar är inte en ledig fråga, eftersom vi installerar dukarna inte i 1-2 år, utan i decennier (om allt går bra och dörrarna används korrekt). Uppenbarligen skulle alla vilja ha en harmonisk miljö i sitt eget hem, som inte kommer att bli uttråkad på många år, kommer att vara relevant, modernt, men inte påträngande. Du kan börja med ett enkelt beslut – om dina innerdörrar kommer att vara accentelement (sticker ut mot den allmänna bakgrunden) eller kommer att gå ihop med interiörens färgpalett?

Ljust utförande

Mörk accent i ett ljust rum

Korridor dekoration

Vardagsrumsinredning

Vitt är ett universellt alternativ

Om rummen i din lägenhet eller privata hus är av medelstor eller till och med liten storlek, om väggarna har en enkel, diskret finish och hela interiören är designad i modern stil, är vita dörrar det bästa alternativet. Designers rekommenderar ofta att välja dörrblad som ett mångsidigt alternativ. Vitt vänder inte «påpeka» små dimensioner av rymden, kommer att fungera som en idealisk bakgrund för andra inredningsartiklar, kommer inte att fokusera på eventuella arkitektoniska brister.

Lätta ytor

Vita dörrar i sovrummet

Vitt och glas

Vit och grå badrumsdesign

Ljusa nyanser i utförandet av dörrblad används ofta för att kombinera med fasaderna på inbyggda garderober. Denna teknik är effektiv för alla lokaler, men används oftast i sovrummet (omklädningsrumsfasader) och korridoren.

För att matcha färgen på skåpets fronter

Snövit dukar

Sovrum pastell nyanser

En vit dörr kan också fungera som ett kontrasterande element i interiören, om den ligger mot bakgrunden av en mörk eller ljus vägg. Samtidigt utförs snövit oftast inte bara för dörrbladet, utan också för de så kallade plattorna, lister (tak och golv).

På en ljus bakgrund

Extra rumsdesign

Mörk accent i interiören – innerdörrar

Skapandet av kontrasterande kombinationer är en förutsättning för många stilistiska trender inom inredning. Mörka dörrpaneler hjälper till att få klarhet och konstruktivitet till bilden av rummet, skapa lite drama, men betonar samtidigt rymdets former och linjer. Dörrar av wengefärg ser rika, representativa ut, vilket skapar en speciell atmosfär av framgång för interiören själv, och därför för dess ägare.

Samtida stil

Mörk accent i ett vitt rum

Minimalistisk design

Mörka dörrblad

Ett av alternativen för att skapa en harmonisk men samtidigt kontrasterande interiör är en kombination av en mörk dörrskärm med en liknande lösning för fasader på förvaringssystem och andra skåpmöbler mot en bakgrund av ljusa ytor.

Färgen på lagringssystem

Mörka accenter för tydlighet

Kök-matsal design

Ljust färgschema för dörrbladet

Ett ljust färgschema för en innerdörr är ett bra sätt att få en accent till det inre av ett vardagsrum. Ett av alternativen för utförande av dörrblad i yakfärg är en kombination med det dominerande elementet i inredningen (till exempel en säng i sovrummet eller klädseln på en stor soffa i vardagsrummet). Men den här uppgiften är inte lätt – det är nödvändigt att tydligt matcha tonen. Det enklaste sättet är att skapa en enda accent i bilden av rummet på grund av dörrbladets ljusa färg..

Original dörrdesign

Ljus dörr i neutral inredning

Ljus accent

Original design eller hur man gör en innerdörr till en höjdpunkt i interiören

Om standard dörrblad i neutrala färger inte är ditt alternativ, kan du säkert lita på dörrbladets ursprungliga design. Innerdörrar tar mycket plats i vilken inredning som helst, så originaliteten i prestandan kommer inte att gå obemärkt förbi. Faktum är att det inte finns några begränsningar i valet av design av innerdörrar – allt bestäms av din fantasi och ekonomiska förmåga. Men designers rekommenderar att du lyssnar på några av rekommendationerna för dem vars innerdörrar går in i ett gemensamt rum (korridor eller hall):

  • alla dörrar ska ha samma höjd (medan de kan ha olika bredd, vanligtvis är dukarna för badrummet och köket mindre än standardprodukter);
  • dörrar kan vara gjorda av olika material, men måste ha samma design för att upprätthålla harmoni i det inre av det gemensamma rummet (medan från dörrens sida kan dörrbladet ha en annan design och färgschema).

Livfulla färger

Myntfärg i badrummet

Ljusa dörrar på bakgrunden av vita väggar

Ovanlig lösning

Alla dekorativa element tillåter inte bara att göra dörrbladets design mer intressant, utan också att ansluta den till andra inredningsartiklar. Till exempel gör alla glasinsatser strukturen visuellt ljusare och mer transparent. För att inte tala om det faktum att glasinsatser låter en del av ljuset passera in i andra rum. För extrautrymmen, såsom entrén och korridorer (i de flesta standardlägenheter har de inte egna naturliga ljuskällor), är denna aspekt viktig..

Pastellpalett i badrummet

Transparenta dörrar

Snövit utförande med glas

Metall och glas

Eklektiskt vardagsrum

Genomskinliga glasinsatser gör att den största möjliga mängden solljus kan passera mellan isolerade rum; ofta finns insatser från undersidan av duken, men denna design undviks bäst i hus och lägenheter med små barn och aktiva husdjur). Om du behöver bevara integriteten i det isolerade rummet, men samtidigt lämna möjligheten att tränga in i en del av ljusflödena, använd sedan frostat eller korrugerat glas.

Texturerat glas

Målat glas för dörrar

Snövit bild

Inlägg i frostat glas

Dörrbladets design kan uppnås med en ovanlig form. Uppenbarligen är de flesta dörrar rektanglar med en ganska standard uppsättning längd- och breddkombinationer. Men det räcker med att ersätta den övre delen av dörrbladet med ett välvt valv och produkten blir original, vilket ger lite mystik och elegans till det inre av rummet..

Halvcirkelformad topp

Välvda dörrar

Naturliga nyanser

Välvda dörrar med glas

Välvda dörrar i badrummet

Ett dörrblad dekorerat med träsnideri kan i sig bli inredningens huvuddekoration, dess höjdpunkt. Naturligtvis är manuellt arbete inte ett billigt nöje. Men dörrarnas otroliga, lyxiga utseende, deras exklusivitet, kan ge en speciell charm till även den vanligaste interiören. För att inte tala om det faktum att träsnideri är en utmärkt designteknik för att demonstrera interiörets engagemang för en viss stilistisk riktning i utformningen av vardagsrum..

Vacker snidning

Skickligt arbete

Spets i trä

Originalkombinationer