I sikte: loftdesign av en tvåvåningslägenhet

Vem kunde ha gissat att en okomplicerad design med «industriell» det förflutna kommer att bli ett av de mest populära idag. Lusten efter rationalism, stilistisk potential, möjligheten att ordna huset efter stämningen med efterföljande utsikter till korrigering, rankade loftet som en tävlingsinriktning. Med hjälp av ett specifikt exempel på att organisera en studiolägenhet i två plan kommer vi att i detalj bekanta oss med alternativen för att lösa vardagen, integriteten och metoder för villkorlig zonindelning. Projektet skapades enligt principen om en eklektisk blandning, funktionalitet, ibland asketisk och kan verka tråkig. Allt är dock i sin ordning.

Avsaknaden av innerväggar i duplexets omkrets gynnar området. Beteckningen med hjälp av färgschema, segmentplaceringen av möbler är tillräckligt för att beskriva gränserna för varje zon och uppnå allmän konsistens. Till skillnad från typiska projekt är det i en öppen studio tillåtet att bara gömma sig bakom dörrarna till badrummet och toaletten. Och om du är nöjd med en öppen demonstration av vardagen, gör dig redo att vika soffan varje dag eller försiktigt bädda sängen efter att ha sovit..

Panoramautsikt

Med tanke på vardagsrummet

Interiörgruppen representeras av en enkel komplett uppsättning med nödvändiga föremål. I en kompromisskombination av en grov yta på bordet, innesluten i en aluminiumram och placerad på en fluffig matta; metallrör av lampor, träarmstöd med sin strukturheterogenitet representerar en intressant komposition.

Vardagsrum - hiss

Detta arrangemang är i linje med stiltrender, så oväntade kombinationer är alltid välkomna. Och om rekreationsområdet är blygsamt inrett är det lämpligt att balansera upplevelsen genom att introducera ett avantgardeföremål eller, som i detta fall, en bländande ljus duett med fåtöljer. Med stöd av identiska kuddar i omkretsen var det möjligt att «andas in» liv.

Gul fåtölj

Attributen motsvarar rymdens skala, och uppfattningen från ett litet vardagsrum jämnas med de amorfa linjerna av uttrycksfulla föremål och deras struktur. I designen är accenterna stora. Detta är en stor imitation av rådjursgevir ovanför bäddsoffan. Det dupliceras i en spegel med en voluminös svart ram motsatt, vilket visuellt skapar symmetri. En konformad vägglampa med en berättelse och en ensam siluettprojektion i tonkonsistens betonar färgen monosyllabisk.

Svart exponering

De mörka svartvita väggarna och trappstegen neutraliseras av närvaron av en vit vägg, från vars djup man kan se vita hyllor med några transparenta tillbehör. Den höga, dimbara svarta lampan sticker ut mot den ljusa bakgrunden och fungerar som en praktisk bakgrundsbelysning för kvällsläsning. Textilier, tjocka mattor i hela lägenheten, ett överflöd av kuddar berövar faktiskt det volymetriska rummet av polyfoniskt ljud. Och ändå, om eko ​​stör, kommer akustiska paneler till undsättning. Korkgolv i ett mattföretag kommer att skapa en enklingande vibration.

I väggens nisch

I uppmärksamhetens lins – barnkammaren och köket

Det är tillåtet att isolera med hjälp av en nisch, alkov, mobila skiljeväggar, persienner. När det gäller skjutpaneler löses också en dekorativ uppgift längs vägen – färgglada skärmar uppfattas som en duk av en bild. I detta projekt har den lockiga statiska panelen bakom soffan en genomgående passage. Ett inhägnat hörn med en spartansk säng och animalistiska bilder på väggen är utom synhåll. Att döma av bordets lilla storlek, mjuka leksaker, bor ett barn här.

Askande säng

Om det inte vore för den vita fluffiga mattan vid sängen, färgglada kuddar och söta randiga gardiner, skulle utrymmet mot bakgrund av retro-designade stålkonstruktioner och en byrå-safe se deprimerande ut. Hyllorna inbyggda i nischen fortsatte organiskt väggen och innehöll den nödvändiga funktionaliteten. Ljusa bokryggar med färgmättnad tillförde det mörka rummet positivt och mildrade återhållsamheten i situationen..

Säker byrå

Vardagsrum «rinner över» in i ett ljust kök, inhägnat av en hög bänk med ett par barstolar. Förutom den mjölkvit dominerande bevaras sambandet med utformningen av vardagsrumsväggarna. Den blåaktig blå på en av väggarna upprepar huvudfärgen på den första nivån. Det funktionella segmentet skiljer sig praktiskt taget inte från moderna mönster i den minimalistiska traditionen. Grova halvklot, parallellt monterade, är ansvariga för belysning i en synkron sekvens. Ytorna i det modulära köket är nästan tomma. Faktum är att interiören absolut inte är emot en öppen utställning med prylar, kryddburkar, rätter med frukt, vackra flaskor och andra små saker som harmoniskt rimmar med omkretsen.

Modernt kök

I matsegmentet är det mycket roligare, och allt för att den svartvita duon åtföljs av rött, och designen ser snygg ut mot den dynamiska kontrasten. Förekomsten av mörka tillbehör mot bakgrunden av en pittoresk vägg ljusades upp genom införandet av en delikat turkos färg. Sammanträffandet av former och texturer, framgångsrika kombinationer, nyanser i möbelfinish övertygar i den färgstarka inredningen.

Matplats

Flytta fokus uppåt

När du klättrar i trappan befinner du dig direkt på ett kontor under ett fodrat tak. Massiva balkar, det prästerliga sättet att organisera arbetsledigheten «smack» industriell. Bekräftelse på detta är metallskåp, en identisk uppsättning hyllor och ett bord. Stolens meshkropp matchar uppsättningen och är i harmoni med det vackra träbordet och skåpet i modern design. Eftersom detta är ett loft är detta en vanlig lösning. Glada teckningar, ett vackert träd och en målning i gröna toner har blivit dekorativa bitar och integrerar delvis designen. Närliggande inbyggda garderober löser frågan om förvaring.

Loftskåp

Ändå krävs det mer kreativitet för att känna den hemma atmosfärens mjukhet. Små saker skapar alltid ett annat intryck och betonar individualitet. En uppsättning glänsande skivor, en stor klocka med en stor urtavla, burkar fyllda till brädden med vinkorkar, exotiska ikebana, ramar kommer att lysa upp den inre lakonismen perfekt. Med en sådan bakgrund rimmar ett collage av svartvita foton perfekt..

Det finns också ett sovrum på övervåningen. Typisk design beror enbart på funktionalitet och accepterar inte onödig inredning. En elegant kantsten, en tänkt lampa, ett par småsaker, en spegel i en vacker ram utgör kompositionsplottet..

I sovrummet

Det svartvita badrummet ligger nära en av de minimalistiska stilarna. Svarta plastmöbler matchas med plattorna. Stor spegel, krom VVS ser vacker ut mot bakgrunden av ett vitt handfat.

Liv och humör är föränderliga. Glöm inte att ange ditt humör och behålla din individualitet när du tar en idé som en guide till handling..

I ett svartvitt badrum