Hur man väljer dörrar till badrummet: typer av mönster och funktioner i produktval

Vi vet alla att renovering är ett mycket besvärligt och dyrt nöje, särskilt när det gäller komplexa arbeten som täcker alla hörn av rummet. I detta avseende rekommenderar experter att ta allvar på valet av material och föremål avsedda för inredning. Det är viktigt att tänka igenom varje detalj i förväg och dörrar i detta fall är inte heller något undantag..

När du väljer inredning är det vanligt att uppmärksamma yttre attraktivitet, dekorativ finish och färg, samt att bygga på dina egna preferenser och ekonomiska förmågor..

Om vi ​​pratar om en dörr till ett badrum, så i detta fall, utöver de listade artiklarna, bör kvalitetssidan på tillbehöret också beaktas, eftersom sådana rum kännetecknas av närvaron av hög luftfuktighet, temperaturförändringar och ackumulering av kondens. Dessutom ska dörren bevara rummets integritet..

Vilka modeller av badrumsdörrar erbjuds konsumenten idag, och hur man väljer rätt produkt, läs vidare.

Badrumsdörrar: produktvarianter

Liksom många andra möbler har badrumsdörrar flera varianter, vilket gör att ägarna till ett hus eller lägenhet där renoveringsplaner planeras välja en modell som är lämplig för designfunktioner.

Svängande

Klassiska svängdörrar kännetecknas av ett antal positiva egenskaper, inklusive ett överkomligt pris, ett stort urval av alternativ, enkel installation och standardstorlekar. Behovet av ytterligare installation av ett tröskelvärde som kan öka konstruktionens ljud- och värmeisoleringsegenskaper löses separat. Om frågan om att spara utrymme är en prioritet, och för en svängdörrsmodell, som du förstår, behöver du en plats, då bör du titta närmare på mer kompakta alternativ.

Fällbara dörrar

Ett sådant förslag låter dig mycket ergonomiskt organisera utrymmet nära badrummet, därför är det perfekt för smala rum. Sådana mönster finns i två typer – «harmonisk», bestående av tre eller flera delar och alternativ som glider isär i båda riktningarna utan veck. När de fälls ut behöver sådana produkter inte ledigt utrymme, och när de är vikta lämnar de tyvärr en mycket smal passage för att komma in eller ut ur rummet. Man bör också komma ihåg att vikningsstrukturer inte har en hög ljudisolering..

Skjutdörrsmodeller och kupéer

Eftersom skjutdörrar och skjutdörrar för badrummet rör sig åt sidan lika mycket när de öppnas, har designerna kombinerat dem till en position. De föreslagna alternativen skiljer sig dock något från varandra. Glidstrukturer består av två halvor. Skjutdörrar är ett massivt ark, som vid behov rullar tillbaka längs väggen. Sådana mönster ser snygga och attraktiva ut, men när du installerar dem bör du se till att det inte finns några krokar på väggarna och uttagen. Installation av tröskeln i detta fall tillhandahålls inte, vilket därefter minskar ljudisoleringen och värmeisoleringen av dörrarna.

Badrumsdörrar med gångjärn

En lika original lösning för badrumsarrangemanget kan kallas användning av gångjärnsdörrar, som är ovanliga glidstrukturer på rullar med toppfäste. Sådana modeller är underbart lämpliga för en badrumsdörröppning som öppnar in i en rymlig korridor, vilket gör att du enkelt kan flytta dörrbladet till en ledig sidovägg.

Välja material för att göra dörrar

Oavsett syfte skiljer sig alla dörrmodeller från varandra i tillverkningsmaterialet. Och här erbjuds köpare också ett stort urval för alla smaker och ekonomiska möjligheter..

MDF dörrar

Dörrmodeller av MDF -paneler produceras som regel i en mängd olika färgnyanser och kan kompletteras med dekorativa glas- eller glasinsatser, därför kombineras de perfekt med alla interiörlösningar. Den största fördelen med MDF -dörrar är hög motståndskraft mot yttre påverkan och rimligt pris. Nackdelarna med sådana produkter inkluderar viss tendens att ackumulera fukt. Men om det finns bra ventilation i badrummet, kanske inte ägarna till rummet oroar sig för att duken deformeras..

Massiva trädörrar

Trots den ganska höga kostnaden förblir trädörrarna populära eftersom de är hållbara, pålitliga och attraktiva. Den idealiska lösningen för badrummet är bok-, ek- eller lärkstrukturer. Tallprodukter är mindre motståndskraftiga mot fukt, därför rekommenderar designers inte att använda dem för att utrusta ett sanitetsrum.

Produkter av fanerat tyg

Faner är ett tunt träplåt limmat ovanpå fiberplattan. Sådana modeller förmedlar helt träets färg och struktur, men skiljer sig åt i lättare vikt och lägre kostnad. Om du tänker använda en liknande design i badrumsinredningen, ta hand om god ventilation..

Eco-faner dörrar

Ett sådant förslag kan kallas den fullständiga motsatsen till det föregående. Trädets mönster och relief i detta exempel är bara en högkvalitativ imitation, eftersom det faktiskt är plast. Ekofaserdörrar är helt perfekta för att ordna ett badrum, eftersom detta material är slitstarkt och fuktbeständigt.

PVC -dörr

Produkter av PVC eller polyvinylklorid absorberar perfekt fukt och är resistenta mot kondens. Dessutom innehåller dessa dörrar speciella ämnen som förhindrar mögelbildning. Man bör dock inte anta att plastdörrar är sämre i styrka och visuellt tilltalande för andra strukturer. De flesta tillverkare utrustar sina produkter med aluminiumprofiler och inredning i form av glasinsatser.

Badrumsdörrmått

Eftersom dörrarna som är avsedda för installation i badrummet skiljer sig något i storlek från standardinredning, rekommenderar experter att du definitivt uppmärksammar en sådan nyans. Som regel är dessa mer kompakta och mindre produkter. Denna funktion beror på att badrumsrummet ofta inte kan skryta med ett stort torg. Dessutom har dessa dörrar en icke-standardhöjd. Speciellt när det gäller att installera modeller med en tröskel. Därför kan nyckeln till framgång när du väljer den perfekta badrumsdörren kallas de obligatoriska måtten på dörröppningen, med hänsyn till höjd, bredd och djup..

Att välja en badrumsdörr är inte en lätt uppgift, eftersom det, som vi nämnde ovan, är viktigt att inte bara ta hänsyn till den visuella attraktionen utan också den funktionella sidan av strukturen. Dessutom, när du väljer ett lämpligt alternativ måste du dessutom tillhandahålla många nyanser. Vi hoppas att vårt material kommer att vara användbart för dig och låter dig mer tryggt navigera i det moderna sortimentet av sådana badrumstillbehör..