Hallens ursprungliga inre är 18 kvm.

Arrangemanget av ett vardagsrum med en yta på 18 kvm är en process som kräver maximal manifestation av fantasi, fantasi och kreativitet. Denna storlek för ett rum anses vara typisk för oss. Men du måste ofta hantera några nyanser, tk. den icke-standardiserade konfigurationen av rummet komplicerar arrangemangsprocessen. Det är inte lätt att skapa en exklusiv inredning i rum med asymmetriska hörn eller i form av en långsträckt rektangel där fönstret ligger mittemot dörren. Utrustning och dörrar till intilliggande rum komplicerar processen.

Problem som detta kan lösas med skicklig design och placering av lämpliga möbler..

Gul hörnsoffa i hallen 18 kvm. Orangegul målning i hallen 18 m Öppen spis med murverk i hallen 18 m

18 m2 är ett relativt litet område för ett multifunktionellt rum, där det är nödvändigt att ordna många nödvändiga saker. Hallen i jämförelse med andra rum i lägenheten bär den största belastningen. Detta är en plats där hela familjen samlas, gemensamma evenemang hålls och gäster tas emot. Detta är ett slags visitkort för husets ägare. Det är viktigt att rummet är mysigt och bekvämt, tillräckligt rymligt och modernt..

Grundregler för inredning av en hall på 18 kvm.

Med hänsyn till några av särdragen i visuell uppfattning och möbelarrangemang är det möjligt att skapa en ovanlig och unik inredning även i ett litet rum. Vad du bör vara särskilt uppmärksam på:

Biopeis på en vit vägg i hallen 18 m

Färgpalett – möjligheten att visuellt förändra rummet

Vita eller krämiga nyanser kommer säkert att skapa en atmosfär av rymlighet, lugn och komfort. Detta är mer lämpligt för personer som behöver lugn och ro:

Beige soffbord i hallen 18 m Panoramafönster i det vita rummet 18 m

Men sådan monotoni kan orsaka dåsighet och ett tråkigt tillstånd hos en person. I det här fallet är det värt att plocka upp flera ljusa accenter som inte kommer att bryta den stilistiska enheten, men kommer att lägga till variation. Dessa kan vara textiltillbehör, vaser, möbler, målningar eller böcker:

Orange fåtölj i hallen 18 m TV i bokhyllan

Var inte rädd för mörkare, blekta eller ljusare färger i ett litet vardagsrum. Det viktigaste är att korrekt fördela färgnyanserna. Ett enkelt vitt tak är perfekt för beige, bruna eller gråa väggar: det kommer inte att minska området visuellt och göra utrymmet ljusare.

Abstrakt panel i två delar på väggen Svart vas på soffbordet 3-delat fönster i det bruna rummet

Mörka möbelklädsel är mycket bekvämt att använda, men sådana stolar och soffor bör placeras i ett litet vardagsrum med omsorg: de skapar intrycket av ett begränsat ledigt utrymme:

Två svarta fåtöljer och en rund vit puff

Korrekt valda möbler kan lösa problemet med ett litet vardagsrum.

Klassiska möbelsatser kommer att se lite besvärliga ut i ett litet rum, så du bör vara uppmärksam på lätta mönster. Den perfekta lösningen för en 18-meters hall-högteknologiska möbler:

Trekking fåtölj i hallen 18 m Vita horisontella persienner i hallen 18 m

Soffbord i glas gör ljuset inre och rör inte upp rummet:

Rund vit ljuskrona i hallen 18 m Glas soffbord i hallen 18 m

Soffan är den viktigaste och centrala komponenten i inredningen. Särskild uppmärksamhet måste ägnas åt dess styrka och bekvämlighet. Det bästa alternativet för vardagsrummet är hörntransformerade soffor, som består av flera rörliga moduler. Med deras hjälp är det enkelt att modellera utrymmet och skapa ytterligare sov- eller viloplatser:

Backgammon på en orange puff i hallen 18 m Brun hörnsoffa i ett vitt rum

En långsträckt puff kan förvandlas till ett bord om du placerar ett originalställ eller fack på det:

Två gröna fåtöljer vid fönstret

Om avståndet från väggen till fönstret är obetydligt kan du i en sådan typ av nisch placera ett ställ i hela väggen. Här kan du placera böcker eller många souvenirer:

Orange cylindriskt soffbord

Hängande bokhyllor utan vertikala skiljeväggar kommer inte att störa i rummet:

Grå panel på väggen i hallen 18 m

Om det är omöjligt att undvika placering av skåp, är det bättre att placera dem i en nisch:

Flätad korg nära soffan

Hallzonering

När behovet uppstår för att ändra utrymmet finns det flera sätt du kan välja att skapa zoner för olika behov. Även i en hall med en yta på 18 kvadratmeter kan du tilldela en yta för inredning av en arbetsplats. För att göra detta är det tillräckligt att installera en bordsskiva för en dator i en nisch mellan sidoborden och bokhyllorna och sätta en lätt bekväm stol:

Backgammon på en orange puff i hallen 18 m

För att dela upp hallen i en matplats och en sittgrupp är glasbord perfekta: mat- och soffbord. De skapar ett intryck av lätthet i interiören och bildar en stilenhet:

Matbord i glas

Värdet av tillbehör i den visuella expansionen av rummet

Dekorationer kan också få en inredning att känna sig rymligare. Om du vill öka höjden på hallen, använd tillbehör med vertikal riktning. I detta fall är smala långa gardiner eller speglar i form av en långsträckt rektangel perfekt:

Röd soffa nära spegeln Turkos matta på golvet i hallen 18 m

Och om du behöver göra rummet bredare, bör dekorationerna placeras horisontellt. Triptiken med tre horisontellt arrangerade tryck passar harmoniskt in i interiören:

Svart skinnbänk i hallen 18 m

Belysningsenheter spelar också en viktig roll i modelleringen av rymden. Mottagning av belysning på flera nivåer gör att du kan fylla ett rum med annat ljus och därmed göra det mer rymligt:

Grå gardiner med mörka ränder i hallen 18 m

Alla ovanstående metoder avser problemet med att öka utrymmet i en liten hall. Om utrymme inte är en prioritet för dig och du är mysig och bekväm i ett litet vardagsrum kan du inte begränsa dig till ett noggrant urval av metoder för att utöka sitt område..

Den ursprungligen designade hallen på 18 m2 i ekostil bär en enorm laddning av naturlig värme. Olika naturliga efterbehandlingsmaterial kombineras perfekt i en sådan inredning: sten, trä, metall, glas. Det finns inte mycket ledigt utrymme här, men originaliteten i inredningen gör rummet mycket vackert och extraordinärt.

Det viktigaste i utformningen av en 18-meters hall är en känsla av stil och förmågan att fördela funktionella områden.