Hall i Provence -stil: franska accenter i interiören

En av de mest utbredda och distinkta inredningsstilarna är en unik Provence: ljus, varm, med lätta skav, naturlig, blommig inredning. Typiskt för den lantliga outbacken vid stranden av franska Medelhavet i lavendelregionen med samma namn.

Provence -korridor i lägenheten

Även insidan av en liten hall i en vanlig lägenhet kan framgångsrikt och ekonomiskt inredas i Provence -stil. Detta kommer att underlättas av några av de karakteristiska dragen i denna stil. Till exempel, i Provence använder de gamla möbler eller åldrar det konstgjort, vilket gör att du kan visa dina kreativa designkunskaper i aktion..

Vi dekorerar väggar och golv i de mest känsliga pastellfärgerna eller snövita färgerna, placerar antika eller antika stiliserade möbler, använd om möjligt textil accenter.

Förresten, ljusa pastellfärger ökar visuellt korridoren om det inte räcker. Vi lägger till några ljusa accenter, gärna i nyanser eller lampskärmar med element i smidesjärn. Enkel, naturlig, själfull och stilren lösning.

Hall i ett hus i Provence -stil

En av de största skillnaderna mellan korridoren i huset och korridoren i den genomsnittliga lägenheten är det rymligare området. På grundval av detta kan du implementera interiören i Provence -stil till fullo med hjälp av all den mängd tekniker och tillbehör..

Så, en ljus, ljus och naturlig beläggning av alla ytor i rummet: tak, väggar, golv. Lite slarviga men rejäla möbler av trä, ljusa nyanser, accenter i form av keramik, sten, glas och smidda dekorelement, mjuk men ljus belysning som bokstavligen strömmar från antika ljuskronor eller vägglampor..

Korridor i Provence -stil

En korridor är en ganska vanlig förekomst i flerfamiljshus med små lägenheter. I det här fallet är det nödvändigt att noga överväga valet av möbler: det kommer inte att passa mycket, på grund av att korridoren förutsätter närvaro av minst två eller flera dörröppningar. Därför väljer vi de mest nödvändiga möblerna. Det kan vara:

  • lätt, artificiellt åldrad, men modern i funktionalitet och ergonomisk skohållare med keramiska beslag;
  • smidd klädhängare;
  • flera ljusa, typiska för Provence, accenter i form av ljus i enkla ljusstakar;
  • öppnade servetter på skoställets yta;
  • figurer;
  • rustik mattning nära ytterdörren.

Tapeter i korridoren Provence

De mest lämpliga tapeterna är pastellfärger, vita och beige. Utbudet av moderna tapettillverkare idag har många alternativ som harmoniskt kan passa in i interiören i denna stil. Tapeter med ett mönster som imiterar det obehandlade murverket av vita eller grå tegelstenar, tapeter «under trädet», men alltid i ljusa färger, rullar av högkvalitativ beläggning med ritningar av stenelement eller små blommor. Du kan dekorera ett separat område av väggen med fototapeter eller 3D -tapeter med blommor av mjuk lila lavendel. Lavendel är ett visitkort i den franska Provence -regionen.

Möbler i korridoren

Möblerna i korridoren i den valda stilen måste nödvändigtvis vara gjorda av naturmaterial, som trä av olika arter, rotting och vass. De mest lämpliga nyanserna är vita, beige, ljusbruna.

Mängden möbler som rekommenderas av designers är de mest nödvändiga och funktionella föremålen som inte bör överbelasta det ljusa och ljusa rummet i korridoren. Du kan och bör använda metall eller smidda produkter i beslag..

Möblerna bör också bidra till att uppfylla huvudmålet med denna stil – att skapa en unik atmosfär i ett mysigt byhus någonstans i den sydöstra franska provinsen..

Vit korridorprovence

En sådan interiör kan säkert kallas «klassiker inom genren». En otroligt luftig, naiv och ren interiör som tacksamt accepterar stilens karakteristiska drag: känsliga blommotiv i hemgjord textilinredning eller klädsel, unika antika möbler, keramik- eller porslinsfigurer, vintage inredningselement.

I en vit hall kan du använda en fashionabel designteknik för Provence -stilen: skapa en imitation av ett fönster som öppnar på möbeldörren eller en entrédörr, där ett lavendelfält är synligt. Och var noga med att komplettera den oklanderliga vita korridoren med levande prydnadsväxter eller inomhusblommor..

Spegel i korridoren Provence

Spegeln är kanske en av de viktigaste och mest vältaliga elementen i någon inredningsstil. För Provence är det bättre att välja ett medelstort spegelark och måttligt dekorera ramen av naturmaterial i enlighet med och i kombination med resten av inredningen som används i det inre av korridoren.

När det gäller spegelns form är dessa vanliga geometriska former – en kvadrat, en rektangel, en oval. Dessutom, i denna stil, kommer både vägg- och golvspeglar i enkla men raffinerade och eleganta ramar med smidda element, smycken med träsnidningsteknik, att passa och harmoniskt passa in i interiören..

Garderob i Provence -stil för korridoren

En skjutbar garderob är en modern, funktionell, mångsidig och rymlig möbel. Därför används den aktivt i många inredningsstilar. I Provence blir den glidande garderoben en fullvärdig deltagare i skapandet av interiören med hjälp av designtrick: dörrbladet till den skjutbara garderoben väljs motsvarande stilen. Det kan vara imitation av sten, trä, vilken naturlig struktur som helst med minimal användning av speglar..

Entré i Provence -stil – bekväm och uppriktig, sentimental och rörande, ljus och naturlig inredning. Denna speciella atmosfär, även om den inte är i ditt största rum, är perfekt för människor som har en subtil känsla för den speciella estetiken i världen runt dem..