Grundläggande regler för att kombinera färger i kökets inre och snygga exempel på fotot

När du skapar någon inredning, först och främst, bör du tänka på valet av färger och deras kombinationer i detta projekt. Färgdesign är alltid en otroligt viktig del av ett rum. När du ordnar ett kök måste du tänka på massan av alternativ för att kombinera färger, börja med vägg- och golvbeläggningar och sluta med förklädets färg och tillbehör. Vi kommer att berätta om de grundläggande reglerna för att kombinera färger, samt ge exempel på några kombinationer..

Regel 60/30/10

Det är viktigt att komma ihåg att kombinationen av mer än tre färger i inredningen ser olämplig och klumpig ut. När du använder regeln om tre färger är det inte nödvändigt att använda tre färger – det innebär användning av tre färger som är i harmoni med varandra. Det är därför det finns en regel «60/30/10». Procentuellt sett finns det tre färger, där 60 är den dominerande färgen, 30 är en extra och 10 är en accent. Det är också värt att notera att den dominerande färgen i interiören är bakgrundsfärgen, oftare neutral och lugn, som andra färger och nyanser lätt kan komma överens med.

Accent detaljer

För att rummet inte ska se tråkigt och tråkigt ut, råder vi dig att använda ljusa accentdetaljer i utformningen av rummet, vilket inte bara kommer att späda ut, men också med fördel komplettera interiören. Kom ihåg ovanstående regel «60/30/10» vi kan säga att det är accentdetaljen du har valt i interiören som kommer att utgöra dessa 10%. Det är värt att på förhand bestämma vad vi ska fokusera på i rummet. Detta kan vara vilken del av rummet som helst: vägg- eller golvbeläggning, ett förkläde, ett köksset, tillbehör eller hushållsapparater. Det är dock värt att analysera användningen av accenter i det inre av köket mer detaljerat..

Accent väggbeklädnad

Om du har valt väggbeklädnad som accent i ditt kök skyndar vi att informera dig om att användningen av ljusa möbler, fängslande tillbehör eller intressanta golvbeläggningar nu är tabu. Detta händer eftersom accentväggar tar över all uppmärksamhet och vid användning av ett stort antal accentdetaljer riskerar interiören att bli överbelastad. Om du bestämmer dig för att fokusera på väggarnas asketism, välj kontrasterande tillbehör till rummet (ljuskronor, målningar, hyllor och så vidare).

Fokusera på ett arbetsförkläde

Om ditt val av accentstycke föll på ett köksförkläde, bör du vägra att välja ett ljust väggbeklädnad och en köksuppsättning. Till exempel, om du använder ett ljust köksförkläde i inredningen, med en möbeluppsättning som matchar det, kommer förklädets skönhet att blekna och det kommer inte längre att sticka ut mot bakgrunden av andra föremål i rummet. Använd inte färgglada förkläden om ditt kök är i ljusa färger. Om ditt förkläde visar vissa prydnader, kopiera dem sedan på gardinerna, i ljuskronan eller i plattorna på golvet. Välj möbler i neutrala texturer och färger.

Betoning på möbeluppsättningen

Oftast beror kombinationen av färger i köket på möbeluppsättningen. Speciellt om du ska göra kosmetiska reparationer i rummet och du redan har möbler. Naturligtvis, om du utrustar ett kök från grunden, blir det lättare att fokusera på andra detaljer, men accenter på en möbeluppsättning ser snygga och intressanta ut, och även lämpliga, eftersom möbler tar det mesta av utrymmet. Låt oss säga att vita möbler kontrasterar perfekt med en ljus väggbeklädnad, så att de sticker ut mot en sådan bakgrund. Men bruna färger i möbler kräver särskild uppmärksamhet för sig själva, i harmoni med några nyanser av beige, vitt eller grönt, så vi råder dig att hantera dem noggrant och noggrant välja färgschema i interiören.

Betoning på tillbehör och inredning

En diskret och snygg accent i det inre av köket kan göras på tillbehör, inredning och textilier. Om din huvudsakliga uppgift är att fokusera på små detaljer, bör du måla väggarna vita och lägga ett lugnt, ofta trägolv. Vi rekommenderar inte att fokusera uppmärksamheten på något annat, eftersom det kommer att se löjligt ut. Till exempel, om ditt kök är inrett i Provence -stil, rekommenderar vi dig att välja smidda element och ljust trä, lägga till lugna gardiner och en duk med ett accentmönster och välja andra inredningsposter som står i kontrast till dem. En av de mest framgångsrika stilarna för att framhäva accessoarer är boho. I den här stilen är det helt enkelt omöjligt att överdriva det med detaljer, ju fler desto bättre..

Kombination med vitt

I det inre av köket är vanligtvis olika färger och nyanser välkomna, men basfärgen kan alltid kallas vit. Denna färg kommer att ge en känsla av renhet i rummet och visuellt utöka utrymmet, och viktigare är att vit färg kombineras med alla färger och nyanser, vilket är mycket praktiskt. Det kan både bli en accent i interiören, och det är fördelaktigt att sätta av ljusa färger i rummet..

Kombination med grått

Grått är alltid snyggt och moderiktigt. Även om grått anses ganska humörigt, kommer det att gå bra med gult, rosa, grönt eller lila när det gäller att kombinera det med andra färger och nyanser. Det viktigaste är att komma ihåg regeln «60/30/10» och kombinera färger klokt i interiören. Vid korrekt användning av grått blir ditt kök intressant och fräscht, och genom att kombinera denna färg med vitt kan du skapa ett snyggt och modernt kök i minimalistisk stil..

Kombinationen av färger bör ges mycket tid när du skapar någon inredning. Studera detta ämne i detalj och följ de enkla grundreglerna för att kombinera färger, och då blir inredningen i ditt kök vacker och föremålen kommer att vara i harmoni med varandra..