Grått sovrum – de bästa exemplen på användning av färg i interiören i olika stilar

Ett sovrum i gråtoner är en elegant lösning i moderna lägenheter. Det är en av de trendigaste färgerna inom inredning. Grå och alla dess nyanser anses generellt tråkiga. Det är därför som vissa människor undviker denna palett mer när de dekorerar sitt sovrum. Samtidigt är grått främst ett mångsidigt val som enkelt kan kombineras med många andra färger..

Grått sovrum: idéer för arrangemang

Grått sovrum, är det värt det? Sovrummet är en unik plats där du ska känna dig bekväm. Detta är ett interiör där en person återhämtar styrka, så att välja rätt färg är mycket viktigt. Vid inredning av ett sovrum väljs ofta varma beige nyanser. Den allt trendigare mångsidiga gråen kan vara ett alternativ till den här färgen. Den presenterade färgen är älskad och uppskattad av designers, därför har den regerat i moderna interiörer i flera säsonger..

Sovrum i gråtoner: hur man väljer rätt nyans?

Ett välutrustat grått sovrum låter dig lugna ner och koppla av. Det finns olika nyanser av grått:

  • platina;
  • stål;
  • grå;
  • marengo;
  • grafit.

Att välja rätt färg beror på den atmosfär du vill skapa i rummet. För ett mer intimt utrymme, välj dämpade, varma nyanser av grått, med en touch av gult eller brunt, till exempel khaki eller varma oliver. Om du vill lägga till ett fräsch andetag i sovrummet, bör du satsa på en mer neutral ton, till exempel med tillägg av blått. Svala gråa färger som detta kommer att ge lugn och elegans till sovrummet och få det att se större ut..

Grå sovrumsinredning: kombination med andra färger

Grått, som vitt och svart, är mångsidigt och tidlöst. Den matchar många färger. Grått kan vara den ledande nyansen i hela sovrummet, vara bakgrunden i ett arrangemang som en färg på väggarna eller se ut som tillbehör eller möbler. Ett grått sovrum kan levandegöras med levande pasteller eller rika färger. En säker lösning är att ändra huvudfärgen till vit eller olika gråtoner: från intensiv mörk grafit till ljusgrågrå. Grått kan också kombineras med ljusa pastellfärger som pulverrosa, magnolia, beige samt mer intensiva färger, till exempel orange, rött, gult eller limegrönt.

Sovrum i grå: ljusa tillbehör som ger karaktär

Ett grått sovrum ska vara mysigt. Rätt belysning skapar en intim atmosfär. Intressanta, kontrasterande tillbehör med ljusa färger kommer att tillföra modernitet och karaktär till inredningen. Mjuka överkast, fluffiga kuddar, en matta eller liten varm matta bredvid sängen kommer att göra sovrummet till en trevlig plats att koppla av..

Glänsande tillbehör med grått

Ett grått sovrum kan göras lyxigare med silvertillbehör. Mest imponerande är den stora rektangulära spegeln i en dekorativ ram. I kombination med en svart galge bildar den ett litet hörn som ersätter en garderob. Glittrande tillbehör får ett grått sovrum att sluta vara grått och färglöst och blir elegant och sofistikerat..

Funktioner av grått i sovrummet:

  • Grå väggar matchar både små och stora interiörer. Om du vill lägga till ljusstyrka i rummet kan du liva upp det med färgglada tillbehör..
  • Grå nyanser i sovrummet kan visas både på väggar, möbler och tillbehör..
  • Ljusa, varma gråtoner skapar en mysig atmosfär i sovrummet. Mörkare färger ger extra elegans till utrymmet. Neutral, sval grå förbättrar optiskt interiören.

Grått sovrum – design i olika stilar

Det grå sovrummet är en inredningstrend som främst förknippas med skandinaviskt mode. Grå är en neutral färg som, beroende på tillägg, kan skapa en varm och mysig inredning eller omvänt en industriell..

Ett grått sovrum är en bra idé när du inreder en ny lägenhet, eftersom det är lätt att hitta tillbehör som gör rummet original. Betongplattor är främst förknippade med industriella interiörer, och förekommer allt oftare i mer klassiska arrangemang. I kombination med grå quiltade sänggavlar och sängkläder i svartvitt skapar de en harmonisk och lugn komposition. Dramatiska kontraster bör undvikas i sovrummet, eftersom det är här du vilar, så inställningen ska vara avkopplande, inte stimulerande. Om du inte gillar beige och vita möbler verkar för skrymmande för att rengöra, är ett grått sovrum den perfekta lösningen..

Grått sovrum med en touch av nostalgi

Ett grått sovrum och svartvita fotografier är den perfekta kombinationen om du vill skapa ett lite nostalgiskt arrangemang. Små fotografier eller stora målningar kommer att se bra ut på grå väggar, vilket betonar djupet av inredningen med sin neutralitet. Korrekt valt kommer det att göra interiören mer individuell och få en speciell karaktär..

Trä och betong – ett trendigt loft

Om det grå sovrummet verkar för sorgligt och kallt, är det värt att återuppliva det med trä, där panelerna med den honungsfärgade insidan är isolerade, interiören är dekorerad med grå betongplattor. Denna kombination gör interiören, stiliserad som ett loft, mer bekväm. En vit filt kommer att ytterligare betona dess karaktär. Tack vare möbler och tillbehör av naturmaterial blir det grå sovrummet mer elegant och mysigt på samma gång. Sådana små saker kan pigga upp dig tidigt på morgonen. Det är därför det är värt att komma ihåg om små nöjen och väl valda tillbehör som inte bara kommer att fungera, men också glädja ögat..

Ett grått vindsovrum är en bra lösning. Intrycket av harmoni och lugn uppnåddes inte bara av de dämpade färgerna, utan också genom att bibehålla symmetri i inredningen. Grå vägg, sängkläder och golvmatta passar bra med vita möbler bredvid sängen.

Grå tapeter i sovrummet

Fototapeter som visar växter eller geometriska former är ett lämpligt stänk i ett grått sovrum. En ytterligare hänvisning till monokrom i rummet är också kuddarna på sängen. Breda grafitgrå ränder på väggen är också ett utmärkt val för moderna interiörer. Åldrade i samma färger, de ger karaktär till inredningen.. 

Det moderna lyxiga sovrummet är ofta grått idag. Om ägarna vill ha en förändring är det tillräckligt att måla om en annan vägg bakom sängen. Ett grått sovrum behöver inte vara allvarligt och tråkigt. Det räcker med att välja en ljus målning på väggen eller kuddar för att göra rummet mer vänligt..