Genomgående vardagsrum: designfunktioner och praktisk rymdzon

Ett genomgående vardagsrum är ett icke-standardrum som inte är så lätt att utrusta så att det är bekvämt och trevligt att använda det. Hur man fortsätter? Hur ordnar man ett genomgångsrum så att det verkligen blir ett rum där man gillar att vara? Kolla in några idéer och fotoexempel.

Genomgående vardagsrumsinredning: har rummet några fördelar?

I motsats till utseendet är angränsande rum inte nödvändigtvis problematiska när det gäller design. Detta kan vara en ganska givande del av lägenheten. Som namnet antyder passerar andra rum, till exempel ett sovrum, kök eller badrum, genom det intilliggande vardagsrummet. Tack vare detta kan du skilja nattområdet från dagområdet eller rekreationsområdet från arbetet.

Beroende på platsen och funktionen för det genomgående vardagsrummet kan du få:

  • mer lugn;
  • bekväm arbetsplats;
  • mycket lagringsutrymme;
  • de bästa förutsättningarna för att ta emot gäster, eftersom det intilliggande rummet fungerar som ett vardagsrum;
  • ökat värde på fastigheten, eftersom angränsande rum kan ge lägenheten ett mer formgivande eller till och med prestigefyllt utseende.

Som du kan se kan ett genomgående vardagsrum ha många fördelar, så var noga med att överväga dem innan du förstör väggarna och expanderar rummet med «onödigt» bostad, om möjligt. Naturligtvis är det inte lätt att bemästra ett sådant utrymme, men nedan hittar du några tips om hur du kan ordna ett genomgångsrum på ett sådant sätt att du får ut det mesta av det..

Genomgående vardagsrumsdesign: originalarrangemang av ett oregelbundet format rum

En svår uppgift är att utrusta inte bara en liten interiör, utan också ett oregelbundet rum, som vid första anblicken verkar omöjligt att skapa en harmonisk design. Ändå är ingenting omöjligt för älskare av det skandinaviska, klassiska eller moderna sättet att ordna rymden. Se hur du kan ordna ett vardagsrum och skapa en mycket funktionell plats att leva för varje dag. Vardagsrummet är en genomgång, eftersom det inte räcker med att komma in från hallen, det leder också till köket och sovrummet. Ett sådant antal dörrar och dessutom en mycket oregelbunden form är en verklig utmaning för husägare. Först och främst, för att inte överbelasta interiören, är det värt att bestämma sig för att göra huvudfärgen vit. För att diversifiera ett så ljust och lite rått utrymme kan du använda enkla mörka tillbehör. Blommor i en vas och matta eller fluffig filt ger en behaglig varm aura och blandas perfekt med stilens naturlighet.

Genomgångs vardagsrum i Chrusjtjov

Om du tänker köpa bostäder i Chrusjtjov, gör dig redo att renovera det intilliggande rummet. I den kan du skapa ett vardagsrum genom att skilja det från andra gångar, sedan kan du enkelt placera möbler i det. Tyvärr är det inte alltid så. Ett angränsande vardagsrum i en Chrusjtjov kan se ut som en korridor, vilket betyder ett långt och smalt rum, ibland utan fönster. Men modern design gör det möjligt även från ett sådant utrymme att göra en multifunktionell «Centrum» för hela familjen.

Foto av ett genomgångs vardagsrum med matsal

Om det intilliggande vardagsrummet ligger mellan köket eller sovrummet, är det bättre att organisera ett mini-matrum i det. Även i ett interiör med flera dörrar kommer ett bord och stolar att göra, och en separat matplats är ett utmärkt tillfälle att umgås tillsammans. Med matplatsen i vardagsrummet kan dina gäster sitta bekvämt i rummet medan du lagar middag och dukar.. 

Det genomgående vardagsrummet i huset är en idealisk plats för ett bibliotek

Genomgångsrummet är perfekt för ett hemmabibliotek. Om du har en stor samling böcker kan du fylla hela väggen i vardagsrummet med öppna hyllor och bredvid dem placera en liten pall som hjälper dig att ha kul i litteraturvärlden. Finns det ett stort fönster i det genomgående vardagsrummet? I det här fallet, placera en stol med ett fotstöd bredvid och ett litet bord att placera boken på. Om du bryr dig om en mysig miljö, dekorera ditt vardagsrum med en öppen spis och lampskärm.

Genomgångs vardagsrum – lekrum

Hur utrustar man ett genomgångsrum om man har två, tre eller fler barn? Om barnen har ett gemensamt sovrum och det inte finns tillräckligt med ledigt utrymme, kommer det genomgående vardagsrummet att vara mest lämpligt för fritiden. Lägg en bokhylla och en byrå i den för konstförnödenheter. Möbler ska vara mot väggen så att det finns så mycket plats på golvet som möjligt för lek. Att städa upp leksaker blir inte tråkigt om du använder lådor, korgar, lådor och behållare. För äldre barn, ange en plats för ett skrivbord med en dator och en stol.

Litet genomgångs vardagsrum eller arbetsrum

Om du arbetar hemma ofta behöver du ett ledigt hörn för att placera din dator och en bekväm stol. Ett litet vardagsrum kan ersätta ett litet kontor. Lägg en bokhylla och ett skrivbord med hyllor här för en personlig arbetsyta. 

Genomgående kök-vardagsrum

Vardagsrum med kök är ett kontroversiellt ämne. Det finns de som säger att pentryt är ett uttryck för modernitet. Samtidigt, för de flesta investerare, är denna typ av inredningslösning inget annat än ett sätt för utvecklare att spara pengar, och ännu mer i genomgångsrum..

Trendig design av ett genomgående kök vardagsrum

Ett genomgångsrum med pentry finns ofta i förslag på studiolägenheter. Denna lösning är idealisk för små områden om du är intresserad av optisk förstoring av rymden. Mycket ofta finns det situationer när ägarna till enrumslägenheter bestämmer sig för att öppna ett litet kök för vardagsrummet. Som ett resultat planeras gränserna mellan rum, vilket skapar ett intryck av rymlighet..

Eftersom pentryt vanligtvis är litet, det vill säga det bara är en vägg, kommer det inte att vara en bekväm lösning för människor som gillar kulinariska experiment. Kombinationen med ett genomgående vardagsrum kräver också att ägarna håller rummet rent utan att tuffa på arbetsytorna..

Det genomgående vardagsrummet kan vara ett praktiskt område för underhållning, avkoppling, tillagning och mottagning av mat. Man behöver bara planera utrymmena korrekt, med hänsyn till personliga intressen.