Feng Shui i hängande bilder: grunderna

Varje rum har sin egen unika energi, som kan förbättras genom rätt tillvägagångssätt för att hänga bilder. Naturligtvis kommer dessa bara att vara allmänna rekommendationer, men kunskap om grunderna i en sådan konst kommer utan tvekan bara att gynna hyresvärden. Låt oss prata om detta. Varje zon i en lägenhet kräver ett speciellt tillvägagångssätt, så i den här artikeln kommer vi att överväga alla typer av rum där deras egen specifika och unika energi kommer att regera.

Sovrum

Sovrummet är en plats där varje person vilar i kropp och själ. Det är därför huvudregeln fungerar här – att undvika att hänga bilder av en alltför dynamisk och stormig natur, till exempel vattenfall eller vulkaner, på väggarna. De kommer inte att ge den vila och avkoppling som vår kropp behöver så mycket. Välj det fridfulla och lugna landskapet. Det kan till exempel vara en liten flod med flytande näckrosor och liljor, men bilden ska inte heller kännas stillastående. Ett fräscht, uppmätt och smidigt livsflöde är en symbol för välstånd och samtidigt inre frid.

Delikat sakura på duk

Naturliga motiv

Dina sinnen är en viktig prioritet när du väljer en målning. Om detta landskap inspirerar dig med lugn och inre avslappning, är det precis vad du behöver. Om du känner att bilden «inte din» – fastna inte för det. Lita på din intuition.

En målning som förkroppsligar lätthet och ömhet

Original komposition

Sensuell blommaskiss

Barnrum

När du väljer en bild för ett barns rum är det mycket viktigt att titta noga på barnet själv och, utifrån hans preferenser, köpa det rätta. Genom favoritfärger i kläder får barnet själv den ljusenergi som han verkligen behöver. Därför, om barnet föredrar vitt eller gult, häng på väggen en bild fylld med sådana färger så mycket som möjligt.. Solig komposition i en solig inredning

Soulfula landskap i ett mysigt barnrum

Samtidigt bör du ta en bra titt på barnets karaktär. Stormiga och dynamiska bilder bidrar till en explosion av energi hos barnet och lugna landskap, tvärtom, lugnar och bromsar alltför kraftig aktivitet..

Ljusa färger i barnens interiör

Bilder i tvillingarnas rum: barnslig spontanitet

Vardagsrum eller hall

När du väljer målningar för vardagsrummet, vars syfte i regel är olika, måste du experimentera lite. För att avgöra vilken färg bilden och rummets övergripande design passar dig kan du ta ett ark med en viss färg i storleken på en bild och hänga den på väggen i ditt rum. När du blundar är det mycket viktigt att känna hur dina känslor har förändrats. Om du är varm och bekväm är den här färgen naturligtvis perfekt för din inredning, om inte, försök igen med en annan färg..

En utsökt panel kompletterar interiören i tropisk stil

Målningar i en vit ram i kombination med en vit bakgrund

Naturliga pasteller i målningarna kompletterar interiören i ekostil

Den perfekta kombinationen av målarfärger och stoppade möbler

Matsal och kök

När det gäller processerna som äger rum i köket kan alla tillskrivas elementet i trä. Det är därför det är mycket användbart att dekorera köksutrymmet med saker, och särskilt målningar, i gröna toner. Det kan vara olika landskap, träiga motiv, lugna bilder av vatten, fält, skogar och så vidare..

Trämotiv i matsalen i jugendstil

Ljusa färger, särskilt rött, är också en symbol för en stark positiv energiladdning. Det är trots allt han som tillhör eldelementet och stöder allt som är kopplat till hemmet, familjens härd.

En ljus accent i en ljus inredning I köket är det en köksugn som upprätthåller livgivande kraft i oss, och den röda färgen stimulerar inte bara alla processer relaterade till hem och härd, utan främjar också en hälsosam aptit..

Arbetszon

I detta rum välkomnas bilder av fält och träd i Feng Shui -målningar. Gröna toner hjälper dig att fokusera och arbeta målmedvetet. Det är bättre att hänga ett karakteristiskt landskap framför bordet, där horisonten eller en långtgående väg måste vara närvarande. Sådana konstverk ger framgång i personlig och karriärtillväxt. En bild av kullar eller bergsområden mittemot skrivbordet ger en känsla av trygghet och självförtroende.

Mystiskt landskap

Naturens gröna färger

Vad är viktigt att komma ihåg när du hänger Feng Shui -målningar

  • välj bilder, lyssna på dina känslor;
  • utesluta målningar som visar ruiner, trasiga rätter, rovdjur, fattigdom och gamla människor;
  • undvik skarpa hörn, asymmetri, ritningar med obegripligt innehåll;
  • målningar i skrymmande, tunga ramar är inte välkomna;
  • häng inte porträtt av avlidna nära släktingar eller kändisar – de kommer att föra in negativ energi i huset;
  • det är inte tillrådligt att hänga upp dukar som visar abstraktioner. Det är en symbol för ett gränsläge som påverkar hemmastämningen negativt;
  • du ska inte köpa målningar med obegripliga hieroglyfer och annat skrivande.

Stör aldrig i ditt hem med massor av målningar. Kom ihåg att Feng Shui inte tolererar skräp och älskar ledigt utrymme. Välj rätt pittoreska målningar för din inredning, eftersom detta är en garanti för harmoni, sinnesro, hälsa och lycka! Och var inte rädd för experiment och försök skapa bilder själv, för det som görs med egna händer, med själ och kärlek kommer utan tvekan att hjälpa till att uppnå dina mål!